Opskrift på nemme chokoladebarer a la Twix
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Chokoladebarer a la Twix

Jeg har lavet disse chokoladebarer a la Twix før med kiksebund, karamel og chokolade før, men jeg havde sådan lyst til at lave en opdateret version. De er nemme at lave og smager som en vaskeægte Twix chokolade. De andre Twix barer jeg har lavet minder rigtig meget om dem, jeg har faktisk bare tilføjet mere smør i kiksebunden, får at få den så sprød som muligt.

Chokoladebarer a la Twix

Ingredienser

Kiksebund:
Karamellag:
Chokoladelag:

Fremgangsmåde

Kiksebund:

Hak kiksene i en foodprocessor, så de er helt fint malede. Smelt smørret og bland det godt sammen med kiksene til en ensartet masse. Hæld kiksemassen i en form beklædt med husholdningsfilm i bunden (min form er 21×21 cm). Pres massen godt ned i bunden, og sæt formen i køleskabet, imens du laver karamellaget.

Karamellag:

Kom fløde og karameller i en gryde og lad karamellerne smelte ved svag varme. Når karamellerne er smeltet og det er blevet til en ensartet masse hældes det over kiksebunden. Sæt formen på køl igen.

Chokoladelag:

Smelt chokolade og smør i en gryde. Hæld chokoladelaget ovenpå karamellaget og sæt formen på køl igen i mindst 2 timer.

Skær kagen ud i små bare og servér. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

2 kommentarer
  1. Ej hvor lyder de bare gode! Mit mundvand løber allerede 😀 Hvor mange stykker bliver der i sådan en portion? Og hvor meget svarer 5 dl. chokolade egentlig til? Har aldrig hørt nogle måle det i dl før 😉

    1. Hej Sabrina
      Det er også nogle ret så lækre Twix-barer, hvis jeg selv skal sige det 🙂 Der bliver ca. 49 stykker, hvis du skærer dem ud i kvadrater på 3×3 cm. Så bliver de også en passende størrelse. Jeg måler nogle gange min chokolade af i dl, da jeg bruger chokoladeknapper 🙂 Kan godt forstå du undrer dig over det haha! Rigtig god dag

Skriv en kommentar