Mokkasnitter med hasselnøddepraliné og chokoladeganache – Frederikke Wærens
Opskrifter Livsstil Shop

Mokkasnitter med hasselnøddepraliné og chokoladeganache

Har i dag haft en produktiv lørdag med oprydning og sortering af kagepynt og alverdens kage-bageudstyr. Men ingen lørdag uden kagebagning, så derfor lavede jeg i dag disse labre mokkasnitter med en hasselnøddepraliné og mørk chokoladeganache. Selve chokoladekagebunden er glutenfri og jeg har valgt at tilsætte lidt mandelmel for at give det lidt ekstra crunch, men det kan man altså sagtens undlade. Snitterne kan med fordel laves dagen inden de skal serveres, så er de bedst. God fornøjelse og god lørdag!

Ingredienser

Opskrift til ca. 16 snitter

Mokka-chokoladebund:

200 g smør

225 g mørk chokolade f.eks. Callebaut 57,7 %

2 spsk. stærk kaffe (espresso)

200 g sukker

5 æg

50 g mandelmel (50 g mandler blendet til mel)

Hasselnøddepraliné:

180 g hasselnødder, ristede

180 g sukker

350 g mælkechokolade f.eks. Callebaut 33 %

3 dl fløde

Chokoladeganache:

250 g mørk chokolade

40 g smør

Pynt:

Kakaopulver

Skovsyre

Fremgangsmåde

Mokka-chokoladebund:

Smelt smør og chokolade i en skål over vandbad. Tilsæt kaffen. Tag skålen af varmen og pisk sukkeret i.  Pisk æggene sammen i en skål og pisk dem herefter i dejen. Vend mandelmel i og hæld dejen i en lille bradepande (ca. 25×30 cm) med bagepapir. Bag kagen i ovnen ved 175 C i ca. 20 minutter. Lad kagen køle helt af.

Hasselnøddepraliné:

Rist hasselnødderne på en pande til de får lidt farve. Hak dem lidt groft ud og stil dem til side. Smelt sukkeret på panden. Når sukkeret er helt opløst (det tager lidt lang tid, men vær tålmodig), og det er blevet til en gylden karamel, vendes hasselnødderne i. Hæld massen over på et stykke bagepapir og lad de karamelliserede hasselnødder køle helt af. Hak de karamelliserede hasselnødder lidt ud og kom dem op i en minihakker og blend hasselnødderne til mel. Hak mælkechokoladen fint og kom det op i en skål. Varm fløden op i en gryde og hæld det ud over den hakkede chokolade, imens du rører i midten af skålen til det samler sig og bliver blankt. Tilsæt de fint malede hasselnødder i chokoladeganachen og rør det godt rundt. Fordel hasselnøddepraliné på chokoladebunden og stil den på køl.

Chokoladeganache:

Hak chokoladen og kom den i en skål (der kan tåle varme). Varm fløden op i en lille gryde til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde ned i chokoladen og lad det stå i 5 minutter. Rør rundt i midten af skålen til massen samler sig. Hæld ganachen ovenpå hasselnøddepralinén og stil kagen tilbage på køl i mindst 6 timer, men gerne natten over.

Pynt:

Skær kagen ud i passende snitte-størrelse med en skarp og varm kniv. Drys kakaopulver udover snitterne og pynt med skovsyre. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.