Æblecrumble-snitter - Sprøde og seje snitter med æble og crumble
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Æblecrumble-snitter

Æblecrumble-snitter – Opskrift på lækre sprøde æblecrumble-snitter med stegte æbler og crumble. Disse snitter er så gode og nemme at bage. Snitterne er lavet af en småkagedej og er dejligt sprøde udenpå og bløde og seje indeni. På dejen er der smørstegte og karamelliserede æbler med kanel og en skøn crumble på toppen. Jeg har serveret snitterne med softice, som bare er vaniljeis pisket med lidt piskefløde indtil det bliver helt luftigt. Snitterne kan også serveres med creme fraiche, eller bare helt som de er. De er perfekte at nyde til et glas mælk eller en kop kaffe. Prøv også mine andre opskrifter på snitter lige her.

Æblecrumble-snitter

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 20 min.
I alt 40 min.

Ingredienser

Æblecrumble-snitter (ca. 20 snitter) Stegte æbler
Crumble
Dej

Fremgangsmåde

Stegte æbler

Steg æblerne i smørret ved middelvarme og tilsæt brun farin og kanel. Lad det stege ved omrøring indtil æblerne er møre og karamelliserede.

Crumble

Rør alle ingredienserne sammen til en ensartet sammenhængende masse. Brug evt. en håndmixer.

Dej

Tænd ovnen på 185 C varmluft. Pisk smør, lyssirup og sukker lyst og luftigt. Tilsæt bagepulver og mel. Del dejen i to dele og rul ud i lange stykker, som er lige lange med din bageplade. Læg dejstykkerne på en bageplade med bagepapir og sørg for, at der er  god afstand imellem, da de flyder lidt ud. Tryk dejen lidt flad med fingrene og lav en lille fordybning i midten til æblerne. Fordel æblerne i fordybningerne og fordel crumblen udover. Bag snitterne i ovnen i ca. 18-20 minutter indtil de er gyldne. Lad snitterne køle af og skær dem herefter ud. Server med creme fraiche, is eller softice. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar