Hjemmelavet Twix med Guldkarameller! - Frederikke Wærens
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Hjemmelavet Twix med Guldkarameller!

Jeg håber, at I har en god (regnfuld) fredag derude! Jeg skylder jer et kæmpe TAK, fordi I gider at læse med her på bloggen og fordi I bruger mine opskrifter. Bliver så glad og lykkelig!

Disse hjemmelavet Twix barer, bestående af kiks, karamel og chokolade, har jeg efterhånden lavet en del gange herhjemme og de er altid et hit og så er de nemme at lave! Opskriften er oprindeligt fra fantastisk dygtige Maja Vase. Til karamellaget har jeg brugt Guld Karameller, men man kan bruge alle former for flødekarameller, de skal bare være bløde. Her kommer opskriften:

Hjemmelavet Twix med Guldkarameller!

Ingredienser

Kiksebund:
Karamellag:
Chokoladelag:

Fremgangsmåde

Kiksebund:

Hak kiksene i en foodprocessor, så de er helt fint malede. Smelt smørret og bland det godt sammen med kiksene til en ensartet masse. Hæld kiksemassen i en form beklædt med husholdningsfilm i bunden (min form er 23×23 cm). Pres massen godt ned i bunden, og sæt formen i køleskabet, imens du laver karamellaget.

Karamellag:

Kom fløde og karameller i en gryde og lad karamellerne smelte ved svag varme. Når karamellerne er smeltet og det er blevet til en ensartet masse hældes det over kiksebunden. Sæt formen på køl igen.

Chokoladelag:

Smelt chokolade, smør og sirup over vandbad indtil det får en ensartet masse. Hæld chokoladelaget ovenpå karamellaget og sæt formen på køl igen i mindst 2 timer.

Skær kagen ud i små firkanter og drys evt. med lidt flagesalt lige inden servering. Velbekomme!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

2 kommentarer
  1. Den ser virkelig lækker ud!
    Jeg undrer mug bare over det med husholdningsfilmen. Hvorfor skal der husholdningsfilm i bunden? Er den så ikke svær at skære ud med plastik i bunden?
    Vh. Gitte

    1. Hej Gitte

      Jeg kan godt forstå, at du undrer dig 🙂 Det er for at bunden ikke sætter sig fast på tallerknen eller fadet, du vil servere kagen på. Når bunden er helt kold og størknet, fjernes husholdningsfilmen og kagen støbes med chokoladecremen. Jeg håber, at det giver mening 🙂 God fornøjelse og rigtig dejlig dag! Kh Frederikke

Skriv en kommentar