Det er Nutellaens Dag! Say whaaat!! Anede ikke den dag fandtes, men jeg er, da virkelig glad for, at der findes sådan en dag. Det giver mulighed for at give den gas med at bage løs med nutella. Her har jeg bagt chocolate chip cookies med nutella i midten. Jeg bagte faktisk disse cookies for et år siden, men har aldrig fået delt opskriften, så det må jeg hellere gøre for åååh, de smager SÅ godt! De er både, sprøde, seje og bløde. Prøv opskriften her:
Ingredienser
Cookies (ca. 16 stk.):
100 g smør, blødt
100 g sukker
60 g brunfarin
1 æg
1 æggeblomme
ca. 200 g hvedemel
2 tsk vaniljesukker
1/2 tsk salt
1 tsk. bagepulver
3 spsk. kakaopulver
50 g mælke chokolade, hakket eller som “drops”
40 g mælke chokolade, hakket eller som “drops”, til at komme ovenpå cookiesne
16 tsk. Nutella
Evt. lidt havsalt til at drysse på de færdige cookies
Fremgangsmåde
Cookies:
Start med at at sætte 16 skefulde nutella på et stykke bagepair og sæt bagepapiret i fryseren i ca. 30 minutter. Lav cookie dejen ved at piske smør, sukker og brun farin sammen til det bliver cremet. Tilsæt ægget og æggeblommen og pisk igen. Bland mel, vaniljesukker, salt, kakaopulver og bagepulver sammen og pisk det ned i dejen. Tilsæt 50 g chokolade og sæt dejen på køl i ca. 30 minutter. Tænd ovnen på 175 C. Form 16 lige store (mellem store) kugler af dejen. Tryk dejkuglerne lidt flade og pres dejen rundt om nutellaen. Drys chokolade drops på hver cookie og bage dem i ca. 11-12 minutter i midten af ovnen. Drys havsalt på hver cookie og server cookiesne, imens de stadig er lune. Velbekomme!