Chocolate chunk cookies - De bedste cookies med chokolade stykker
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Chocolate chunk cookies

Disse amerikanske chocolate chunk cookies er de bedste cookies med chokolade, jeg nogensinde har bagt. Chokolade cookies er chewy, sprøde, bløde og helt perfekte. Jeg har tilsat en masse hakket chokolade, både mørk og lys, og det smager vidunderligt med den blanding. Prøv også at brune smørret, da det giver en ekstra lækker smag.

Det smager skønt med den nøddeagtige smag i de søde cookies. Jeg har efterhånden bagt mange cookies med chokolade, men jeg har aldrig rigtig fundet den helt perfekte, nemme opskrift, før nu! Rigtig god fornøjelse.

Prøv også: Du finder alle mine opskrifter på lækre cookies her. Prøv eksempelvis de chewy cookies med peanutbutter eller mine yndlings brownie-cookies.

Chocolate chunk cookies

Opskrift til 10-12 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 15 min.
I alt 1 t. 15 min.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Bland sukker, brun farin, salt og vaniljesukker sammen i en skål.

Tilsæt det smeltede smør og rør det sammen med.

Rør et æg i ad gangen.

Bland mel og bagepulver sammen og sigt det i skålen. Rør det hele sammen til en ensartet og blød dej.

Tilsidst tilsættes hakket chokolade. Stil dejen på køl i 1 time.

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Form 25 lige store kugler med f.eks. en isske. Placer kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir (jeg bager kun 6 cookies af gangen). Sørg for at der er godt med mellemrum imellem hver kugle, da de flyder ud, når de bliver bagt.

Bag kuglerne i ca. 15 minutter til de er gyldne og sprøde rundt i kanten men stadig bløde i midten.

Lad cookiesne køle af på en rist og server dem. Du kan evt. drysse en lille smule havsalt på hver cookie. Rigtig god fornøjelse.

Bedøm

Bliv medlem 

Chokolade cookies opskrift

Jeg er selv kæmpe fan af cookies i alle former, men denne her chokolade cookies opskrift er nok den, jeg oftest vender tilbage til. Det er bare en klassisk god opskrift, og så kan du variere den lige som du vil.

En gang imellem kommer jeg lidt nødder i, da det også giver en dejlig smag til dem. Dog vil jeg sige, at denne her chokolade cookies opskrift er god, lige som den er.

Tip: Lav dobbeltportion af dine cokies med chokolade, og frys den ene halvdel af dejen ned i kugler. Så er de lige til at tage ud, tø op og bage. Så er det smaddernemt at servere friskbagte chocolate chunk cookies, når lysten melder sig.

De bedste cookies med chokolade

Nu er det jo ikke altid, at man må blære sig, men det gør jeg nu alligevel. Jeg vil gå så langt at sige, at det klart er de bedste cookies, som jeg har smagt. Det er også en af de opskrifter, som I klart er flest, der bruger derude.

Og jeg forstår virkelig godt, hvorfor de her cookies med chokolade er en populær opskrift.  Du kan forholdsvist hurtigt få lavet cookies til mange mennesker, og så smager de himmelsk.

Skriv endelig en kommentar

58 kommentarer
  1. Skal de “formes” inden køl eller skal skolen med den samlede masse på køl og formes efterfølgende?

   1. Begge dele kan gøres 🙂 Det nemmeste er at forme massen og så stille kuglerne på køl 🙂

 1. Jeg kan bedst li at de er sprøde hele vejen igennem, egner de sig til det, hvis jeg giver dem lidt ekstra bagetid?

   1. Hjælp! Mine blev flade som en pandekage?! Hakkede jeg måske chokoladen for fint? Har fulgt opskriften fuldstændigt, men havde kun lys chokolade?

    1. Lod du dejen stå på køl? og havde du godt med plads mellem hver cookie? Jeg hakker altid chokoladen groft 🙂 Jeg håber, at det lykkedes for dig!

 2. Åååh mine cookies flader ikke ud? De bliver sådan nogle tykke propper. Har du nogen ide om hvad jeg gør forkert?
  De smager dog stadig herligt!!

  1. Jeg har lige uploadet en video med hele fremgangsmåden på Instagram 🙂 Måske kan du ud fra den, se hvad der kan være gået galt 🙂

 3. Super lækre! Har lige lavet en portion her til aften. Bagte 9 og resten af dejen er kommet i fryseren, som du selv skriver 🙂
  Men hvor længe vil du så give dem der har været på frost, skal de først tø op (Hvor lang tid tager det?) eller bare direkte i forvarmet ovn?

  1. Har du et bud på, hvor længe de kan opbevares i en lufttæt beholder inden de bliver tørre og smuldrer? ?

 4. Når du fryser dem ned i kugler, hvordan pakker du dem så ind? Seperat i bagepapir og så i en frysepose eller hvordan?

 5. ELSKER DEM! dog synes jeg, at der er for meget sukker i hvorfor jeg vælger at komme 200g brunfarin og 150g hvid sukker!

 6. Hej Frederikke,
  Tak for mange gode opskrifter! Du er SÅ dygtig!
  Hvis du lader dejen stå på køl natten over, er det så bare i skålen, eller har du formet til kugler? Og i så fald, skal de så tages ud lidt før de bages? 🙂

  1. Tak for din søde kommentar 🙂 Jeg former den til kugler, men man kan gøre begge dele. Du kan bare tage kuglerne direkte fra køl og ind i den varme ovn 🙂

 7. Hej Frederikke,
  Lækker opskrift! Skal så meget prøve dem.
  Hvis nu man ikke vil have chokolade, kunne de så være gode med hasselnødder eller hvad ville di foreslå?

 8. Hvordan skal de fryses ned? Skal de hver enkelt pakkes ind i et stykke bagepapir, og så puttes i en frysepose (alle sammen i den samme pose). Eller hvordan vil du anbefale, at man fryser dem?
  Tusind tak, for de mange lækre opskrifter ??

 9. Nyyydelige! Delte deigen i 25 emner, de ble litt store. Etter å ha stekt 12, delte jeg de resterende i 2 (ca 30 gram hver cookie) og de ble perfekte i størrelsen og enda bedre/mykere. Stekte de små i ca 10 min. Det var et supert tips å gjøre dem «rundere» med et glass når de var helt nystekte! Takk for det tipset! Gleder meg til å prøve flere av oppskriftene dine!

 10. Helt enig! Har også prøvet rigtig mange opskrifter. Men den her slår dem alle! Jeg laver den med et lille tvist, hvor jeg bruner smørret inden brug. Giver det lækreste karameliserede smag:) tak for super opskrift

  1. Årh, hvor er det dejligt at høre! og brunet smør er altid en vinder – det må jeg altså selv prøve næste gang, jeg skal bage disse cookies 🙂 Hav en dejlig aften! Kh Frederikke

 11. Hej Frederikke, jeg lavede dejen i går søndag aften, men skal først bruge det sidste onsdag, dvs. 3 dage senere. Kan dejen holde sig så længe eller bør jeg smider i fryser.
  PS: Verdens bedste cookies! 🙂

 12. Hej Frederikke,
  Jeg har lidt problemer med bagningen af disse cookies. Jeg bager dem på 180 grader C varmluft. De flyder meget ud i kanten og bliver helt tynde og alt for mørke i kanten, mens de er rå og tykke inde i midten. Jeg har taget dem ud efter ca 11 min fordi de ellers ville brænde på i kanten. Dejkuglerne ligner dine, så tror det er under bagningen det går galt. Har både bagt dem direkte fra frost og fra køleskabet. Har du noget bud på hvad jeg kan gøre anderledes?

  1. Jeg skruede ned for varmen til 170/165*C varmluft. Det gjorde at de ikke blev for mørke eller tynde i kanten

 13. Hvor mange grader skal de have, hvis man kun har almindelig ovn?
  Min ovn er gaaammel, så den varmer kun ovenfra. Tror du, at det vil fungere ok? 🙂

  1. En hurtig google søgning siger 200 grader, men du skal nok holde øje med dem inde i ovnen, så de ikke lige pludselig får for meget 🙂

 14. Du siger, at du kun bager 6 af gangen. Bruger du så kun en bageplade af gangen? Kan man godt have 2 i af gangen?

 15. Første fyr der giver dem et skud her i kommentarfeltet men vi gør det sku. Vil super gerne lave dem men vil gerne vide hvor mange Kcal der er i 1 af dem, har du et ca. mål på det?

 16. Hej jeg står faktisk lige og er i gang med at prøve at bage den indtil videre ser det mega lækkert ud kærlig hilsen Frida på 12❤️

  1. Hej Frida
   Det er jeg meget glad for at høre! Jeg håber, at dine cookies blev gode <3 Rigtig god dag. Kærlig hilsen Frederikke

 17. Jeg bagte dem i går – og forsøgte mig med Vegeblok fra naturli i stedet for smør, og det fungerer upåklageligt 🙂

 18. Denne opskrift har været et kæmpe hit i min familien de sidste 3 år ! De er så gode , mums

 19. Hej, tak for en god opskrift. Kan man godt lade dejen stå på køl i en uges tid, hvis man ikke vil bage alle cookies på samme tid?

  1. Ja, det kan man sagtens 🙂 Du kan evt. forme dejen til kugler, så er det meget nemmere lige hurtigt at bage et par stykker 🙂

Skriv en kommentar