Opskrifter Livsstil

Chocolate chunk cookies

Disse cookies, eller rettere sagt chocolate chunk cookies, er de bedste cookies, jeg nogensinde har bagt. De er chewy, sprøde, bløde og helt perfekte. Jeg har tilsat en masse hakket chokolade, både mørk og lys og det smager vidunderligt med den blanding. Jeg har efterhånden bagt mange cookies, men jeg har aldrig rigtig fundet den helt perfekte opskrift, før nu! Når jeg bager cookies, så bager jeg altid dobbeltportion, sådan så jeg kan fryse den ene halvdel ned (i kugler) og hurtigt tø op og bage. Så er det smadder nemt at servere friskbagte cookies. Der er en masse andre opskrifter på cookies her. Rigtig god fornøjelse!

Chocolate chunk cookies

Cookies til 10-12 personer
Forberedelse 1 t. / Tilberedning 15 min. / I alt 1 t. 15 min.
Ingredienser

Cookies (ca. 25 stk.)

200 g sukker

300 g brun farin

1 tsk. salt

2 tsk. vaniljesukker

240 g smør, smeltet

2 æg

350 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

250 g hakket chokolade, jeg har brugt en blanding af mørk chokolade og mælkechokolade

 

 

Fremgangsmåde

Cookies

Bland sukker, brun farin, salt og vaniljesukker sammen i en skål. Tilsæt det smeltede smør og rør det sammen med. Rør et æg i ad gangen. Bland mel og bagepulver sammen og sigt det i skålen. Rør det hele sammen til en ensartet og blød dej. Tilsidst tilsættes hakket chokolade. Stil dejen på køl i 1 time.

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Form 25 lige store kugler med f.eks. en isske. Placer kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Sørg for at der er godt med mellemrum imellem hver kugle, da de flyder ud når de bliver bagt. Bag kuglerne i ca. 15 minutter til de er gyldne og sprøde rundt i kanten men stadig bløde i midten. Lad cookiesne køle af på en rist og server dem helt lige med det samme. Du kan evt. drysse en lille smule havsalt på hver cookie. Rigtig god fornøjelse.

Bedøm denne ret

5 Comments
  1. Jeg kan bedst li at de er sprøde hele vejen igennem, egner de sig til det, hvis jeg giver dem lidt ekstra bagetid?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.