Min bedste chokolade cookies opskrift: Chocolate chunk cookies
Opskrifter Livsstil Shop

Chocolate chunk cookies

Disse amerikanske chocolate chunk cookies er de bedste cookies med chokolade, jeg nogensinde har bagt. De er chewy, sprøde, bløde og helt perfekte. Jeg har tilsat en masse hakket chokolade, både mørk og lys, og det smager vidunderligt med den blanding. Prøv også at brune smørret. Det smager skønt med den nøddeagtige smag i de søde cookies. Jeg har efterhånden bagt mange cookies med chokolade, men jeg har aldrig rigtig fundet den helt perfekte, nemme opskrift, før nu! Rigtig god fornøjelse.

 

Tip: Lav dobbeltportion af din cookiedej, og frys den ene halvdel ned i kugler. Så er de lige til at tage ud, tø op og bage. Så er det smaddernemt at servere friskbagte cookies, når lysten melder sig.

Prøv også: Du finder alle mine opskrifter på lækre cookies her. Prøv eksempelvis de chewy cookies med peanutbutter eller mine yndlings brownie-cookies.

 

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

 

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Cookies til 10-12 personer
Forberedelse 1 t. / Tilberedning 15 min. / I alt 1 t. 15 min.
Ingredienser

Cookies (ca. 25 stk.)

200 g sukker

300 g brun farin

1 tsk. salt

2 tsk. vaniljesukker

240 g smør, smeltet

2 æg

350 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

250 g hakket chokolade, jeg har brugt en blanding af mørk chokolade og mælkechokolade

 

 

Fremgangsmåde

Cookies

Bland sukker, brun farin, salt og vaniljesukker sammen i en skål. Tilsæt det smeltede smør og rør det sammen med. Rør et æg i ad gangen. Bland mel og bagepulver sammen og sigt det i skålen. Rør det hele sammen til en ensartet og blød dej. Tilsidst tilsættes hakket chokolade. Stil dejen på køl i 1 time.

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Form 25 lige store kugler med f.eks. en isske. Placer kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir (jeg bager kun 6 cookies af gangen). Sørg for at der er godt med mellemrum imellem hver kugle, da de flyder ud, når de bliver bagt. Bag kuglerne i ca. 15 minutter til de er gyldne og sprøde rundt i kanten men stadig bløde i midten. Lad cookiesne køle af på en rist og server dem. Du kan evt. drysse en lille smule havsalt på hver cookie. Rigtig god fornøjelse.

Bedøm denne ret

49 Comments
  1. Skal de “formes” inden køl eller skal skolen med den samlede masse på køl og formes efterfølgende?

   1. Begge dele kan gøres 🙂 Det nemmeste er at forme massen og så stille kuglerne på køl 🙂

 1. Jeg kan bedst li at de er sprøde hele vejen igennem, egner de sig til det, hvis jeg giver dem lidt ekstra bagetid?

   1. Hjælp! Mine blev flade som en pandekage?! Hakkede jeg måske chokoladen for fint? Har fulgt opskriften fuldstændigt, men havde kun lys chokolade?

    1. Lod du dejen stå på køl? og havde du godt med plads mellem hver cookie? Jeg hakker altid chokoladen groft 🙂 Jeg håber, at det lykkedes for dig!

 2. Åååh mine cookies flader ikke ud? De bliver sådan nogle tykke propper. Har du nogen ide om hvad jeg gør forkert?
  De smager dog stadig herligt!!

  1. Jeg har lige uploadet en video med hele fremgangsmåden på Instagram 🙂 Måske kan du ud fra den, se hvad der kan være gået galt 🙂

  1. De kan sagtens holde sig 1 uge, hvis de bare bliver opbevaret i en kagedåse eller en anden form for tætsluttende beholder 🙂

 3. Super lækre! Har lige lavet en portion her til aften. Bagte 9 og resten af dejen er kommet i fryseren, som du selv skriver 🙂
  Men hvor længe vil du så give dem der har været på frost, skal de først tø op (Hvor lang tid tager det?) eller bare direkte i forvarmet ovn?

  1. Dejligt at høre! Ja, du kan tage dem direkte fra frost og ind i forvarmet ovn, giv dem blot et par minutter mere 🙂

  2. Har du et bud på, hvor længe de kan opbevares i en lufttæt beholder inden de bliver tørre og smuldrer? ?

 4. Når du fryser dem ned i kugler, hvordan pakker du dem så ind? Seperat i bagepapir og så i en frysepose eller hvordan?

  1. Og når du har lavet dejen, fryser du den så direkte ned, eller skal den en time i køleskabet først?

 5. ELSKER DEM! dog synes jeg, at der er for meget sukker i hvorfor jeg vælger at komme 200g brunfarin og 150g hvid sukker!

 6. Hej Frederikke,
  Tak for mange gode opskrifter! Du er SÅ dygtig!
  Hvis du lader dejen stå på køl natten over, er det så bare i skålen, eller har du formet til kugler? Og i så fald, skal de så tages ud lidt før de bages? 🙂

  1. Tak for din søde kommentar 🙂 Jeg former den til kugler, men man kan gøre begge dele. Du kan bare tage kuglerne direkte fra køl og ind i den varme ovn 🙂

 7. Hej Frederikke,
  Lækker opskrift! Skal så meget prøve dem.
  Hvis nu man ikke vil have chokolade, kunne de så være gode med hasselnødder eller hvad ville di foreslå?

 8. Hvordan skal de fryses ned? Skal de hver enkelt pakkes ind i et stykke bagepapir, og så puttes i en frysepose (alle sammen i den samme pose). Eller hvordan vil du anbefale, at man fryser dem?
  Tusind tak, for de mange lækre opskrifter ??

 9. Nyyydelige! Delte deigen i 25 emner, de ble litt store. Etter å ha stekt 12, delte jeg de resterende i 2 (ca 30 gram hver cookie) og de ble perfekte i størrelsen og enda bedre/mykere. Stekte de små i ca 10 min. Det var et supert tips å gjøre dem «rundere» med et glass når de var helt nystekte! Takk for det tipset! Gleder meg til å prøve flere av oppskriftene dine!

 10. Helt enig! Har også prøvet rigtig mange opskrifter. Men den her slår dem alle! Jeg laver den med et lille tvist, hvor jeg bruner smørret inden brug. Giver det lækreste karameliserede smag:) tak for super opskrift

  1. Årh, hvor er det dejligt at høre! og brunet smør er altid en vinder – det må jeg altså selv prøve næste gang, jeg skal bage disse cookies 🙂 Hav en dejlig aften! Kh Frederikke

 11. Hej Frederikke, jeg lavede dejen i går søndag aften, men skal først bruge det sidste onsdag, dvs. 3 dage senere. Kan dejen holde sig så længe eller bør jeg smider i fryser.
  PS: Verdens bedste cookies! 🙂

 12. Hej Frederikke,
  Jeg har lidt problemer med bagningen af disse cookies. Jeg bager dem på 180 grader C varmluft. De flyder meget ud i kanten og bliver helt tynde og alt for mørke i kanten, mens de er rå og tykke inde i midten. Jeg har taget dem ud efter ca 11 min fordi de ellers ville brænde på i kanten. Dejkuglerne ligner dine, så tror det er under bagningen det går galt. Har både bagt dem direkte fra frost og fra køleskabet. Har du noget bud på hvad jeg kan gøre anderledes?

  1. Jeg skruede ned for varmen til 170/165*C varmluft. Det gjorde at de ikke blev for mørke eller tynde i kanten

 13. Hvor mange grader skal de have, hvis man kun har almindelig ovn?
  Min ovn er gaaammel, så den varmer kun ovenfra. Tror du, at det vil fungere ok? 🙂

  1. En hurtig google søgning siger 200 grader, men du skal nok holde øje med dem inde i ovnen, så de ikke lige pludselig får for meget 🙂

 14. Du siger, at du kun bager 6 af gangen. Bruger du så kun en bageplade af gangen? Kan man godt have 2 i af gangen?

 15. Første fyr der giver dem et skud her i kommentarfeltet men vi gør det sku. Vil super gerne lave dem men vil gerne vide hvor mange Kcal der er i 1 af dem, har du et ca. mål på det?😍👍🏽

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.