Chocolate chunk cookies - opskrift på de bedste cookies jeg har bagt
Opskrifter Livsstil Shop

Chocolate chunk cookies

Disse cookies, eller rettere sagt chocolate chunk cookies, er de bedste cookies, jeg nogensinde har bagt. De er chewy, sprøde, bløde og helt perfekte. Jeg har tilsat en masse hakket chokolade, både mørk og lys og det smager vidunderligt med den blanding. Jeg har efterhånden bagt mange cookies, men jeg har aldrig rigtig fundet den helt perfekte opskrift, før nu! Når jeg bager cookies, så bager jeg altid dobbeltportion, sådan så jeg kan fryse den ene halvdel ned (i kugler) og hurtigt tø op og bage. Så er det smadder nemt at servere friskbagte cookies. Der er en masse andre opskrifter på cookies her. Rigtig god fornøjelse!

Chocolate chunk cookies

Cookies til 10-12 personer
Forberedelse 1 t. / Tilberedning 15 min. / I alt 1 t. 15 min.
Ingredienser

Cookies (ca. 25 stk.)

200 g sukker

300 g brun farin

1 tsk. salt

2 tsk. vaniljesukker

240 g smør, smeltet

2 æg

350 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

250 g hakket chokolade, jeg har brugt en blanding af mørk chokolade og mælkechokolade

 

 

Fremgangsmåde

Cookies

Bland sukker, brun farin, salt og vaniljesukker sammen i en skål. Tilsæt det smeltede smør og rør det sammen med. Rør et æg i ad gangen. Bland mel og bagepulver sammen og sigt det i skålen. Rør det hele sammen til en ensartet og blød dej. Tilsidst tilsættes hakket chokolade. Stil dejen på køl i 1 time.

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Form 25 lige store kugler med f.eks. en isske. Placer kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Sørg for at der er godt med mellemrum imellem hver kugle, da de flyder ud når de bliver bagt. Bag kuglerne i ca. 15 minutter til de er gyldne og sprøde rundt i kanten men stadig bløde i midten. Lad cookiesne køle af på en rist og server dem helt lige med det samme. Du kan evt. drysse en lille smule havsalt på hver cookie. Rigtig god fornøjelse.

Bedøm denne ret

19 Comments
  1. Jeg kan bedst li at de er sprøde hele vejen igennem, egner de sig til det, hvis jeg giver dem lidt ekstra bagetid?

      1. Hjælp! Mine blev flade som en pandekage?! Hakkede jeg måske chokoladen for fint? Har fulgt opskriften fuldstændigt, men havde kun lys chokolade?

        1. Lod du dejen stå på køl? og havde du godt med plads mellem hver cookie? Jeg hakker altid chokoladen groft 🙂 Jeg håber, at det lykkedes for dig!

  2. Åååh mine cookies flader ikke ud🙈 De bliver sådan nogle tykke propper. Har du nogen ide om hvad jeg gør forkert?
    De smager dog stadig herligt!!

    1. Jeg har lige uploadet en video med hele fremgangsmåden på Instagram 🙂 Måske kan du ud fra den, se hvad der kan være gået galt 🙂

    1. De kan sagtens holde sig 1 uge, hvis de bare bliver opbevaret i en kagedåse eller en anden form for tætsluttende beholder 🙂

  3. Super lækre! Har lige lavet en portion her til aften. Bagte 9 og resten af dejen er kommet i fryseren, som du selv skriver 🙂
    Men hvor længe vil du så give dem der har været på frost, skal de først tø op (Hvor lang tid tager det?) eller bare direkte i forvarmet ovn?

    1. Dejligt at høre! Ja, du kan tage dem direkte fra frost og ind i forvarmet ovn, giv dem blot et par minutter mere 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven