Cookies med peanuts, karamel og mørk chokolade

Lækre chewy og sprøde cookies med saltede peanuts, mørk chokolade og karamel – de smager næsten som Snickers! Du kan lave dejen i dag og fryse den ned, så du kan servere friskbagte cookies for familien eller hvis du får gæster her i weekenden. Dejen er i hvert fald hurtig af bikse sammen! Rigtig god fornøjelse og god weekend!

Ingredienser

Chocolate chip cookies (20 store eller 40 små cookies):

400 g smør, stuetemp.

300 g sukker

250 g brun farin

Kornene fra 1 vaniljestang

2 æg

500 g mel

1 knivspids salt

2 tsk. bagepulver

200 g mørke chokolade drops

2 dl saltede peanuts, hakkede

1 pose Werthers bløde flødekarameller (andre bløde flødekarameller kan også bruges), klippet i små stykker

Fremgangsmåde

Cookies:

Pisk smør, sukker, brun farin og vanilje til det bliver lyst og luftigt. Tilsæt æg og pisk igen. Bland mel, bagepulver og salt sammen i en skål og rør det i dejen. Vend til sidst chokolade drops, peanuts og karamel i dejen med en dejskraber. Form lige store kugler af dejen, f.eks. med en isske. Kom dejkuglerne i fryseren i 1 time. Tænd ovnen på 175 C , læg dejkuglerne på en bageplade med bagepapir – de må ikke ligge for tæt, da de flyder ud. Jeg bagte ca. 6 cookies på plade. Bag cookies’ne i ca. 14-16 minutter til de er sprøde og gyldne. Lad dem køle lidt af på en rist og servér dem lune og sprøde. Velbekomme!

Tip: Hvis der er for meget dej kan du sagtens fryse dejen ned i længere tid, og tage den op når du bliver cookie-lækkersulten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.