Glutenfri brownie cookies - Opskrift på glutenfri brownie cookies
Opskrifter Livsstil Shop

Glutenfri brownie cookies

Glutenfri brownie cookies – Opskrift glutenfri brownie cookies med brunet smør. Disse cookies er skøn blanding mellem en cookie og en brownie. De lækreste chewy, sprøde, bløde og helt perfekte glutenfri brownie chokoladecookies. De smager så skønt! Jeg har lavet disse cookies efter min opskrift på alm. brownie cookies og så undladt melet og lavet et par småjusteringer. Brownie cookiesne kan nydes, imens de stadig er lune eller også når de er kølet helt af – begge dele smager vidunderligt.

Jeg har lavet cookies med brunet smør, som giver en dejlig smag af nødder. Det er meget nemt at lave brunet smør. Smørret kommes i en lille gryde og smeltes ved middelhøj varme. Det skal gerne bruse og boble, og når det bliver gylden brun og dufter dejlig “nøddet”, så er smørret klar.

Jeg har virkelig en svaghed for cookies, især dem der er helt sprøde udenpå og chewy indeni. I er også vilde med cookies her på bloggen, kan jeg se. I hvert fald er min opskrift på chocolate chunk cookies røget helt til tops – hver dag er der flere 1000 mennesker inde at kigge på den opskrift, tusind tak for det! Rigtig god fornøjelse!

Husk at følge mig på de sociale medier for endnu mere inspiration: Instagram, Facebook og TikTok.

Cookies til 4-6 personer
Forberedelse 2 t. / Tilberedning 15 min. / I alt 2 t. 15 min.
Ingredienser

Brownie cookies (12 stk.)

250 g mørk chokolade

130 g smør

115 g brun farin

115 g rørsukker eller alm. sukker

2 hele æg + 1 æggeblomme

45 g kakao

1/2 tsk bagepulver

1/2 tsk salt

100 g hakket chokolade

Fremgangsmåde

Brownie cookies

Smelt chokoladen. Brun smørret i en gryde ved middelhøj varme. Det skal boble og sprøjte lidt. Smørret er klar når det er blevet gyldent brunt og dufter dejligt af nødder. Hæld smørret i chokoladen og rør det sammen til en ensartet masse.

Pisk brun farin, sukker og æg sammen til det er lyst og luftigt – det tager ca. 5 minutter. Pisk chokoladeblandingen i æggemassen. Bland kakao, bagepulver og salt sammen i en skål og vend det i dejen. Vend tilsidst den hakkede chokolade i dejen. Sæt dejen på køl i 1-2 timer indtil den har sat sig.

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Beklæd en bageplade med bagepapir og form ca. 12 lige store kugler med f.eks. en isske og placer dem på bagepladen, med god plads imellem hver kugle. Bag cookies i ca. 12-14 minutter indtil de krakelerer og stadig er bløde indeni. Lad cookiesne køle af på en rist og nyd dem. Velbekomme!

Bedøm denne ret

3 Comments
  1. Kan man lave dejen om aftenen og lade den stå på køl natten over og bage dem dagen efter?

  2. Jeg har bagt disse cookies i dag, og wauw! De er virkelig lækre! Jeg troede ikke de kunne blive så crispy udenpå samtidig med de er så bløde og chewy indeni. De kan varmt anbefales!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.