Brownie cookies – en blanding mellem en cookie og en brownie. De lækreste chewy, sprøde, bløde og helt perfekte brownie chokoladecookies drysset med havsalt. Disse cookies smager så skønt! Jeg har faktisk delt en video på Instagram, hvor jeg viser hele fremgangsmåden. Brownie cookiesne kan nydes imens de stadig er lune eller også når de er kølet helt af – begge dele smager vidunderligt. Jeg har virkelig en svaghed for cookies, især dem der er helt sprøde udenpå og chewy indeni. I er også vilde med cookies her på bloggen, kan jeg se. I hvert fald er min opskrift på chocolate chunk cookies røget helt til tops – hver dag er der flere 1000 mennesker inde at kigge på den opskrift, tusind tak for det! Rigtig god fornøjelse!
Prøv også at bage disse brownie cookies med dulce de leche i midten! Pres dejen ud og fold den rundt om karamellen og rul til en kugle.
Ingredienser
Brownie cookies (16 stk.)
250 g mørk chokolade
130 g smør
115 g brun farin
115 g rørsukker
2 æg
150 g hvedemel
35 g kakao
1/2 tsk bagepulver
Fremgangsmåde
Brownie cookies
Smelt chokolade og smør sammen i en skål i mikroovnen eller i en lille gryde ved svag varme. Stil det til side. Pisk brun farin, sukker og æg sammen til det er lyst og luftigt – det tager ca. 5 minutter. Pisk chokoladeblandingen i æggemassen. Bland hvedemel, kakao og bagepulver sammen i en skål og vend det i dejen. Sæt dejen på køl i 1-2 timer indtil den har sat sig.
Tænd ovnen på 180 C varmluft.
Beklæd en bageplade med bagepapir og form ca.16 lige store kugler med f.eks. en isske og placer dem på bagepladen, med god plads imellem hver kugle. Drys lidt salt på hver dejkugle. Bag cookies i ca. 12-14 minutter indtil de krakelerer og stadig er bløde indeni. Lad cookiesne køle af på en rist og nyd dem. Velbekomme!
Hvordan får du dine runde og flade ? Mine flader overhovedet ikke ud, hverken disse eller dine almindelige cookies, jeg har måtte masse begge typer flade når jeg tog dem ud og de blev bestemt ikke kønne 😕
Jeg har det samme problem. Ved ikke om dejen er for hård måske? skal den stå lidt?
Jeg formede dejen til kugler lige da jeg tog dejen ud af køleskabet, men måske skal dejen stå lidt, før den bliver bagt 🙂
Skal det være rørsukker eller kan almindelig sukker bruges?
Begge dele kan bruges 🙂