Opskrifter Livsstil

Fudgy brownies

Fudgy brownies – verdens bedste brownies, og jeg mener det virkelig, når jeg skriver verdens bedste! Nu har jeg godt nok ikke smagt alle brownies i verden, men disse brownies er de bedste jeg nogensinde har smagt og bagt. Og hvis man har fulgt med her på bloggen, så ved man, at jeg har bagt en hulens masse brownies og chokoladekager. Der findes mange måder at bage brownies på, og der er også mange varianter med forskelligt fyld, topping osv. Nogle gange er det bare rart at spise noget, der er helt enkelt, men som smager, så fuglene synger. Men den bliver selvfølgelig ikke dårligere af at få selvskab af en kugle god vaniljeis og en håndfuld friske bær… Der er nogle steps, man skal igennem, for at få det bedste brownie-resultat. Gør dig selv den tjeneste at bruge mørk chokolade af god kvalitet og gerne 60-70 %. Det er vigtigt, at sukker og æg bliver pisket rigtig godt til en sej og luftig æggesnaps for at få den seje konsistens. Og sidst, men ikke mindst, bag gerne brownien en dag i forvejen, så den rigtig kan få lov til at sætte sig og blive helt perfekt og sej. Skynd dig at gå i køkkenet og bag denne brownie, du vil ikke fortryde det. Og så smager selve dejen virkelig godt! Rigtig god fornøjelse!

Fudgy brownies

Dessert
Forberedelse 10 min. / Tilberedning 35 min. / I alt 45 min.
Ingredienser

Verdens bedste brownies (ca. 24 stykker):

230 g smør, plus lidt til at smøre formen med

230 g mørk chokolade, gerne 60-70 %

150 g kakaopulver

1 spsk. espressopulver eller 1 spsk. stærkt espresso shot (kan undlades)

400 g sukker

100 g brunfarin

2 tsk. vaniljesukker

1 lille tsk. salt

6 æg

130 g hvedemel

En smule flage salt

Fremgangsmåde

Verdens bedste brownies:

Tænd ovnen på 180 C varmluft. Smør en form på 25 x 35 cm  med smør og beklæd den med bagepapir først på den ene led og så den anden led. På den måde sikrer du at bagepapiret ikke bugler og kagen får nogle grimme kanter.

Smelt smørret i en lille gryde og lad det boble en smule. Bland chokolade, 100 g af kakaopulveret og espressopulver sammen i en skål og hæld det smeltede smør udover. Lad det stå i et par minutter og rør det herefter rundt så massen samler sig og bliver blank. Stil chokolade blandingen til side. Bland sukker, brunfarin, vaniljesukker og salt sammen i en skål og pisk et æg i ad gangen. Pisk i ca. 10 minutter til det bliver en sej og luftig æggesnaps (dette step er meget vigtigt for at få det bedste resultat med dine brownies). Imens du pisker tilsættes chokoladeblandingen i en tynd stråle. Sigt hvedemel og de resterende 50 g kakaopulver i dejen og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber, for at undgå luften bliver slået for meget ud. Hæld dejen op i formen og bage kagen i 20 minutter. Tag kagen ud og bank formen ned i bordet, sådan så brownies krakelere. Bag kagen yderligere 15 minutter. Drys flage salt udover kagen og lad kagen køle af (her falder den lidt sammen og det skal den gøre). Skær kagen i lige store stykker og server den. Velbekomme!

Bedøm denne ret

13 Comments
  1. Hej 🙂 Når du skriver “bland chokolade, kakaopulver og espressopulver sammen og hæld det smeltede smør ud over”, skal man så bare hakke chokoladen fint og så er det smørret der skal smelt chokoladen, eller skal man smelte den før man hælder smør på? 🙂

  2. Kan man bage den med almindelig ovn? Jeg synes bare, at bagværk bliver bedst, når de er bagt med almindelig ovn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.