Opskrifter Livsstil

Blondies med rabarber og hvid chokolade

Blondies med rabarber og hvid chokolade – en skøn og sød sommerkage! Rabarber og hvid chokolade er virkelig a match made in heaven! Den søde hvide chokolade sammen med den syrlige rabarber er sådan en god kombination, især i denne blondie. En blondie er jo en brownie, bare med hvid chokolade i stedet for mørk chokolade og denne blondie er lavet udfra min opskrift på verdens bedste (fudgy) brownie. Bag gerne kagen en dag i forvejen, da den har aller bedst af at stå på køl et døgns tid, for at konsistensen bliver så fudgy som muligt! Rigtig god fornøjelse!

Blondies med rabarber og hvid chokolade
Ingredienser

Blondies med rabarber og hvid chokolade (ca. 24 stykker):

200 g smør, plus lidt til at smøre formen med

200 g hvid chokolade

300 g sukker

100 g brunfarin

2 tsk. vaniljesukker

1 lille tsk. salt

5 æg

150 g hvedemel

200 g rabarber, skåret i små stykker

Fremgangsmåde

Blondies med rabarber og hvid chokolade:

Tænd ovnen på 180 C varmluft. Smør en form på 25 x 35 cm  med smør og beklæd den med bagepapir først på den ene led og så den anden led. På den måde sikrer du at bagepapiret ikke bugler og kagen får nogle grimme kanter.

Smelt smørret i en lille gryde og lad det boble en smule. Kom chokolade op i en skål og hæld det smeltede smør udover. Lad det stå i et par minutter og rør det herefter rundt så massen samler sig og bliver blank. Stil chokolade blandingen til side. Bland sukker, brunfarin, vaniljesukker og salt sammen i en skål og pisk et æg i ad gangen. Pisk i ca. 10 minutter til det bliver en sej og luftig æggesnaps (dette step er meget vigtigt for at få det bedste resultat med dine blondies). Imens du pisker tilsættes chokoladeblandingen i en tynd stråle. Bland mel og rabarber sammen i en skål og kom det i dejen og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber, for at undgå luften bliver slået for meget ud. Hæld dejen op i formen og bag kagen i 20 minutter. Tag kagen ud og bank formen ned i bordet, sådan så dine blondies krakelere. Bag kagen yderligere 25 minutter. Lad kagen køle af (her falder den lidt sammen og det skal den gøre). Skær kagen i lige store stykker og server den. Velbekomme!

2 Comments
    1. Den er klistret og fugtig, da der er rabarber i, men den skal jo selvfølgelig ikke være rå 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.