Pølsehorn – Opskrift på de bedste, bløde og luftige pølsehorn. Disse nemme pølsehorn er med en smørfyldt og luftig dej med kærnemælk, pølser, ketchup, og så er de drysset med sesamfrø. Pølsehorn er noget af det bedst jeg ved og jeg har virkelig altid elsker pølsehorn.
Pølsehorn minder mig om folkeskolen, når man var gammel nok til at gå over i centeret for at købe frokost. Der blev spist mange pølsehorn fra Føtex bageren dengang. Pølsehorn minder mig også om skiferie, da vi tit har bagt en kæmpe portion og frosset ned og efterfølgende taget med til den lange køretur.
Jeg har også en opskrift på nogle lidt grovere pølsehorn lige her. Der er mange måder at lave pølsehorn på. Pølsehornene er perfekte at fryse ned. Jeg fryser dem bare ned i fryseposer og så tager jeg et par stykker op om aftenen, hvis jeg nu skal bruge nogle dagen efter. De er nemlig perfekte i madpakken. Og så er de også gode til børnefødselsdage. Rigtig god fornøjelse!
I stedet for at rulle pølsehornene på den klassiske måde, så kan man også lave dem på denne måde. Rul med det samme dejen ud til en stor firkant på et meldrysset bord. Del dejen i 2 dele (vandret). Placer pølserne med lidt mellemrum på det ene dejstykke. Læg det andet dejstykker henover og skær pølsehornene ud. Lad dem hæve og bag dem på samme måde som i opskriften.
Ingredienser
35 g gær
2,5 dl vand, eller mælk
1,5 dl kærnemælk
1 æg
2 spsk. sukker
Ca. 6-700 g hvedemel
1,5 tsk. salt
100 g smør, blødt
1 sammenpisket æg til pensling
Derudover
Ca. 16 store brunchpølser, eller alm. pølser skåret i halve
Ketchup, kan undlades
Sesamfrø
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i vand/mælk og kærnemælk i en skål til din røremaskine. Tilsæt æg, sukker og lidt af melet og rør rundt. Tilsæt saltet sammen med mere mel og ælt dejen imens resten af melet tilsættes lidt ad gangen. Tilsæt smørret lidt ad gangen og ælt det godt ind i dejen. Ælt dejen ved middel hastighed til den bliver blank og smidig og slipper skålen. Dejen skal være lidt klistret.
Hæld med det samme dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i 2. Rul hvert stykke dej ud til en cirkel på ca. 30 cm i diameter. Del hver cirkel i trekanter. Smør evt. ketchup på den brede del af dejen og placer pølserne på den brede ende og rul mod spidsen.
Placer pølsehornene på 1-2 bageplader beklædt med bagepapir og lad dem hæve i ca. 1,5 time under et fugtigt viskestykke.
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Pensl herefter forsigtigt pølsehornene med æg og drys med sesam. Bag dem i ca. 14-15 minutter. Lad dem køle af og nyd dem. Velbekomme!
Jeg har prøvet denne opskrift for første gang idag og jeg synes slet ikke dejen ville slippe skålen, men den blev blød og lækker og slap mine fingre. Er der evt noget der er gået galt? Den er sat til hævning nu og det ser ud til at det går godt. Er spændt på det endelige resultat
Umiddelbart synes jeg det lyder som om, at dejen er perfekt 🙂 Men måske skulle der have været mere mel i dejen, mel suger nemlig forskelligt:-)
Egner disse pølsehorn sig fint til at fryses ned?
Ja, de kan sagtens fryses ned 🙂