Nem opskrift på chokoladekage med kokos og kaffeglasur "Den du ved nok"
Opskrifter Livsstil Shop

Chokoladekage med kokos og kaffeglasur

Chokoladekage med kokos og kaffeglasur – Opskrift på svampet chokoladekage med kaffeglasur bedre kendt som “den du ved nok kagen”. Nogle gange skal man bare holde sig til klassikeren, som denne chokoladekage med kokos og kaffeglasur. Hjemme hos mig bliver den dog kaldt Anitas kage. Anita er nemlig min mors kusine og hende som i sin tid har givet opskriften videre til min mor, som nu har givet den videre til mig. Jeg har dog lavet lidt småjusteringer undervejs, så den nu er helt perfekt og virkelig lækker. Det er altså hyggeligt med sådan nogle familieopskrifter. Har du nogle familieopskrifter i din familie?

Jeg tror faktisk, at denne kage er en af mine ynglings kager, og så er den tilmed virkelig nem at bage og kan sagtens holde sig på køl i et par dage. Det er også en kage, der er god at bage til mange personer, og den kan sagtens bages dagen inden servering, da den holder sig dejlig svampet og fugtig med glasuren på toppen.

Jeg laver kagen med en blanding af fløde og kærnemælk, men den kan også laves udelukkende med kærnemælk eller med alm. mælk. Min erfaring er dog, at den bliver mere svampet med kærnemælk. Kagen bliver bagt i en form på 30×40 cm, men den kan også bages i en mindre form, så skal den blot bage en smule længere i ovnen.

Et godt tip til denne kage er at prikke huller i kagen med en gaffel, spyd eller lign., for så kommer glasuren ned i kagen og flyder ikke så let ud. Kagen bliver også meget mere svampet af at glasuren kommer ned i kagen. Prøv også disse snurrer, som er inspireret af denne kage. Rigtig god bagelyst!

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Kage, Bradepandekage til 10-12 personer
Forberedelse 15 min. / Tilberedning 30 min. / I alt 45 min.
Ingredienser

Kage

200 g smør, blødt

225 g sukker

3 æg delt i hvider og blommer

3 spsk. kakaopulver

45 g kokosmel

165 g hvedemel

2 tsk. bagepulver

1,5 dl kærnemælk

1 dl piskefløde

Glasur

150 g smør

35 g stærk kaffe

300 g flormelis

50 kakaopulver

65 g kokosmel

Fremgangsmåde

Kage

Tænd ovnen på 180 C varmluft

Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt en æggeblomme adgangen og pisk. Kakaopulver og kokos tilsættes. Sigt mel og bagepulver i dejen skiftevis med fløden og kærnemælk. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen. Beklæd en bageform (min er 30 x 40 cm) med bagepair og bag kagen i ovnen i ca. 20-25 minutter. Lad kagen køle af.

Glasur

Smelt smør i en lille gryde og tilsæt kaffe. Tilsæt de øvrige ingredienser til det får en tyk og ensartet masse. Tag gryden af varmen. Smør glasuren på den kolde kage og stil kagen på køl indtil den skal serveres. Velbekomme!

Bedøm denne ret

18 Comments
 1. Fantastisk ide med at sælge kagerne?? Jeg bor på Fyn, så jeg må bare igang med at bage selv. Det er nu også en hyggelig eftermiddags fornøjelse, når ungerne er kommet fra skole.

  1. Tak for din søde besked! Ja, det er altid hyggeligt at bage især med børn 🙂 Rigtig dejlig aften! Kh Frederikke

  2. Fantastisk kage – alle var vilde med den – jeg lavede den aftenen før og satte den på køl og var stadig svampet❤️ Tak for alle dine skønne opskrifter 🙂

 2. Lyder som en vildt lækker kage! Er det vigtigt at det er kærnemælk som bruges, eller kan man ellers bruge andet mælk som letmælk?

  1. Den er også virkelig lækker! Den bliver mest svampet med kærnemælk, men alm. mælk kan også bruges 🙂

 3. Hej Frederikke i opskriften står der din form er 30×40 og i kommentar står der 20×30, hvilken er bedre at bruge ?

  1. Hej Frederikke
   Kan jeg lave hele kagen dagen før? Eller kun selve kagen og så lave glasuren inden den skal serveres?

 4. Jeg er igang med at bage kagen nu, og jeg kan ikke få det til at passe med en form på 30×40 cm. – mængden passer meget bedre til 20×30 cm.
  Kan det ikke godt passe?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.