Nogle gange skal man bare holde sig til klassikeren, som denne chokoladekage med kokos og kaffeglasur. Bedre kendt som “den du ved nok kagen”. Hjemme hos mig bliver den dog kaldt Anitas kage. Anita er nemlig min mors kusine og hende som i sin tid har givet opskriften videre til min mor, som nu har givet den videre til mig. Det er altså hyggeligt med sådan nogle familieopskrifter. Har du nogle familieopskrifter i din familie? Den er nem at bage og kan sagtens holde sig på køl i et par dage. Denne kage er faktisk første kage i et nyt koncept jeg har lavet, hvor du nu kan købe mine kager, hvis altså du bor i Greve og omegn. Jeg sælger nemlig mine kager, som jeg har brugt til fotos her på bloggen og Instagram, på denne profil efter først til mølle princippet. Der er allerede blevet taget rigtig godt imod konceptet og profilen rammer snart 800 følgere, siden jeg oprettede den i går. Jeg håber virkelig, at I vil støtte op om projektet, så vi undgår madspild! Kagerne har som sagt været brugt til fotos, så derfor vil der stort set altid være skåret et stykke, det betyder dog ikke, at der har været spist af dem.
Ingredienser
Kage:
200 g smør, blødt
225 g sukker
3 æg delt i hvider og blommer
3 spsk. kakaopulver
1 dl kokosmel
165 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 dl piskefløde
Glasur:
150 g smør
6-8 spsk. varm kaffe
300 g flormelis
4 spsk. kakaopulver
3-4 spsk. kokosmel
Fremgangsmåde
Kage:
Tænd ovnen på 200 C. Smør og sukker piskes lyst og luftigt. Tilsæt en æggeblomme adgangen og pisk. Kakaopulver og kokos tilsættes. Sigt mel og bagepulver skiftevis med fløden. Pisk æggehviderne stive og vend i dejen. Beklæd en bageform med bagepair og bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter. Lad kagen køle af.
Glasur:
Smelt smør og kaffe i en lille gryde. Tilsæt de øvrige ingredienser til det får en tyk masse. Tag gryden af varmen. Smør glasuren på den kolde kage og stil kagen på køl indtil den skal serveres. Velbekomme!
Fantastisk ide med at sælge kagerne👍🏼 Jeg bor på Fyn, så jeg må bare igang med at bage selv. Det er nu også en hyggelig eftermiddags fornøjelse, når ungerne er kommet fra skole.
Tak for din søde besked! Ja, det er altid hyggeligt at bage især med børn 🙂 Rigtig dejlig aften! Kh Frederikke
Den ser virkelig lækker ud 😊 Hvor stor en bageform har du brugt?
Den er også vildt lækker, den kage! Jeg har brugt en form på ca. 20×30 cm 🙂
LÆKKER kage. 😍 Kan den fryses ned?
Dejligt! Ja, det kan den sagtens 🙂