Opskrifter Livsstil

Flødeboller med marcipan, karamel og hasselnødder

Flødeboller med marcipan, karamel og hasselnødder – totalt inspireret af Lagkagehusets sygt gode karamelflødeboller. Det er altså den lækreste kombination med den sprøde og seje marcipanbund, vanilje-flødebolleskum, karamelfyld, mælkechokolade og ristede hasselnødder. Flødebollerne minder lidt om disse, som jeg lavede sidste år, dog med browniebund og kaffeskum. Nu er der altså kommet lidt flere flødebolle-opskrifter på bloggen, så tjek dem gerne ud: flødeboller med Digestive, hindbær og ruby chokolade, flødeboller med cookiebund, kaffeskum og gold chokolade og selvfølgelig flødeboller med browniebund, karamel, kaffeskum og mælkechokolade. Rigtig god fornøjelse!

Flødeboller med marcipan, karamel og hasselnødder

Ingredienser

Flødeboller med karamel og hasselnødder (ca.22-24 stk.):

Marcipanbunde:

375 g ren rå marcipan

Lidt flormelis til at rulle marcipanen ud med

Flødebolleskum:

250 g sukker

100 g glukosesirup

75 g vand

Kornene af 1 vaniljestang

140 g past. æggehvider

Dulce de leche/ karamelfyld:

1/2 dåse dulce de leche

Et lille nip havsalt

Mælkechokoladeovertræk:

300 g mælkechokolade, kan købes her (*reklamelink)

75 g kakaosmør, kan købes her (*reklamelink)

Derudover:

80 g hasselnødder, ristede og finthakkede

Fremgangsmåde

Marcipanbunde:

Rul marcipanen ud til den er ca. 4 mm. Udstik runde bunde med en udstikker på 6 cm. Bag bundene i ovnen ved 185 C varmluft i ca. 7-8 minutter. Bundene skal kun lige blive let gyldne. Lad dem køle af på en rist.

Flødebolleskum:

Kog sukker (200 g), glukosesirup,  vand og vanilje op i en tykbundet gryde til det når 118°C. Pisk imens æggehvider hvide og luftige og tilæt sukker(50 g) og pisk sammen til en marengs. Når sukkersiruppen er klar hældes den ned i æggehviderne i en tynd stråle, imens der piskes ved høj hastighed. Pisk nu det hele sammen i ca. 20 minutter til en sej og fluffy flødebolleskum. Kom flødebolleskummet op i en sprøjtepose med en rund tyl (jeg har brugt denne *reklamelink). Sprøjt flødebolleskum på bundene.

Dulce de leche/karamelfyld:

Rør karamellen sammen med salt og kom den i en sprøjtepose med en spids fylde tyl f.eks. denne (*reklamelink). Sprøjt karamellen ned i midten af flødebolleskummet. Stil flødebollerne på køl, imens du temperer chokoladen.

Mælkechokoladeovertræk:

Hak chokoladen (med mindre den er i knapper) og kom den op i en skål, sammen med hakket kakaosmør, der kan tåle varme. Giv chokoladen 30 sek. og rør rundt. Gør dette af nogle omgange indtil chokoladen begynder at smelte. Giv nu chokoladen 10 sek. af ca. 4-5 omgange eller til chokoladen er 33 C. Hæld den smeltede chokolade op i et aflangt og bredt glas eller i en dyb skål og dyp de kolde flødeboller forsigtigt i chokoladen. Drys med hakkede ristede hasselnødder. Lad flødebollerne stå på køl til chokoladen er størknet. Nyd dem helst på dagen, så er de allerbedst, men de kan sagtens holde sig i nogle dage på køl. Velbekomme!

Bedøm denne ret

7 Comments
  1. Hej Frederikke, kan man bruge kokosolie istedet for kakaosmør, ligesom du gør med ispinde?

  2. Hej 🙂
    Er der andet i dit karamelfyld ud over den kogte kondenserede mælk (og salt)? Mit er nemlig blevet så tykt at jeg dårligt kan sprøjte det ud gennem tyllen :/ har du et godt råd dertil?

    1. Nej, det er kun dulce de leche og salt 🙂 Har du prøvet at røre godt i det? Så bliver det lidt tyndere. Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.