Flødeboller med cookie, kaffeskum og karamel chokolade - iskaffesmag
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Flødeboller med cookie, kaffeskum og karamel chokolade

Flødeboller med cookie, kaffeskum og karamel chokolade, som smager af iskaffe og sommer! Disse flødeboller var en del af kagebordet til min familiefødselsdag i går og der er så mange er har spurgt efter en opskrift på dem. Jeg designede flødebollerne hos kagetid.dk, dog har jeg brugt mine egne opskrifter. Det kan godt være lidt tricky at lave hjemmelavede flødeboller, men så længe man følger opskriften slavisk, så er jeg sikker på at alle kan lave flødeboller. Jeg fik rigtig mange beskeder, da jeg i min story viste, hvordan jeg lavede flødebollerne, og de gik på, hvordan jeg får skummet til at sidde fast på bunden, når de dyppes i chokolade. Det er vigtigt at flødebollerne får lov til at stå på køl efter de er sprøjtet op, så danner skummet en slags hinde og bliver derfor siddende på bunden. Det er også vigtigt at chokoladen bliver tempereret, så den ikke er for varm og derfor smelter skummet. Jeg håber, at I har mod på at kaste jer ud i denne opskrift på flødeboller. Jeg har også en del andre opskrifter der inkluderer flødebolleskum: Brownie cream puff cake, flødeboller med browniebund, karamel og kaffe, kladdkaka med flødebolleskum og kokos-solbær, flødebolletærter med pistacie og flødebollecupcakes.

I dag er det min rigtige fødselsdag og efter en dejlig morgen med morgenbord, gaver og fødselsdagssang vil jeg nu tage ind mod København og spise frokost med min veninde (som også har fødselsdag i dag). Hav en skøn dag!

Flødeboller med cookie, kaffeskum og karamel chokolade

Ingredienser

Flødeboller med cookie, kaffeskum og karamel chokolade (ca.25-30 stk.): Cookiebund:
Kaffeskum:
Karamel chokoladeovertræk:

Fremgangsmåde

Cookiebund:

Tænd ovnen på 175 C varmluft. Pisk smør, sukker, brun farin og vanilje til det bliver lyst og luftigt. Tilsæt æg og pisk igen. Bland mel, bagepulver og salt sammen i en skål og rør det i dejen. Vend til sidst chokolade og mandler i dejen. Bred cookiedejen ud på en bageplade med bagepapir. Dejen skal ca. være 1,5-2 cm tyk, da den flyder ud når den bliver bagt. Bag cookiebunden i ca. 14-16 minutter til den er gylden og sprød. Udstik lige store bunde med en rund udstikker imens cookie bunden stadig er lidt lun. Lad bundene køle helt af. Fjern overskydende cookie og gem det til f.eks. romkugler eller som knas ovenpå is.

Kaffeskum:

Kog sukker (200 g), glukosesirup, kaffe og vanilje op i en tykbundet gryde til det når 118°C. Pisk imens æggehvider hvide og luftige og tilæt sukker(50 g) og pisk sammen til en marengs. Når sukkersiruppen er klar hældes den ned i æggehviderne i en tynd stråle, imens der piskes ved høj hastighed. Pisk nu det hele sammen i ca. 20 minutter til en sej og fluffy flødebolleskum. Kom flødebolleskummet op i en sprøjtepose med en stjernetyl (jeg har brugt denne *reklamelink) og lav det mønster du ønsker op på cookiebundene. Stil flødebollerne på køl i et par timer, inden de dyppes i chokoladen.

Karamel chokoladeovertræk:

Hak chokoladen (med mindre den er i knapper) og kom den op i en skål sammen med kakaosmør der kan tåle varme. Giv chokoladen 30 sek. og rør rundt. Gør dette af nogle omgange indtil chokoladen begynder at smelte. Giv nu chokoladen 10 sek. af to omgange eller til chokoladen er 33 C. Hæld den smeltede chokolade op i et aflangt og bredt glas eller i en dyb skål og dyp de kolde flødeboller forsigtigt i chokoladen. Lad dem stå på køl til chokoladen er størknet. Nyd dem helst på dagen, så er de allerbedst.  Velbekomme!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

2 kommentarer
  1. Hej Frederikke,
    Tusind tak for en rigtig god opskrift! Jeg kan ikke få linket til din stjernetyl til at virke. Ved du hvad jeg gør forkert? Jeg vil rigtig gerne købe den, og forhåbentlig få samme flotte udseende på mine flødeboller. Tak på forhånd ❤️

    1. Velbekomme! Det er desværre fordi den webshop er gået konkurs, så det er et dødt link. Jeg kan anbefale at kigge hos bagetid.dk, der køber jeg nemlig mine tyller nu 🙂

Skriv en kommentar