Svensk kladdkaka med flødebolleskum og solbær-kokos

Svensk kladdkaka med flødebolleskum og solbær-kokos. En ny fortolkning af bloggens mest populære opskrift, nemlig min flødebollebrownie-kage. Denne gang jeg har lavet kagen med en svensk kladdkaka og drysset kagen med solbær-kokos. Det er en heftig kage, som man nærmest kun kan spise et stykke af, så skær gerne nogle små delikate stykker af kagen. Jeg håber, at I har haft en god start på en ny uge, og at I nyder at solen endelig er fremme! Min uge bliver ret så spændende! Jeg har næsten brugt hele marts måned på at forberede mig på det, der skal ske i de kommende dage, og jeg glæder mig latterligt meget til at fortælle jer mere om det. Faktisk så løfter jeg allerede lidt slørret for det i morgen på min story, så hop gerne derover og følg med!

Svensk kladdkaka med flødebolleskum og solbær-kokos
Ingredienser

Svensk kladdkaka med flødebolleskum og solbær-kokos (ca. 10-12 stykker):

Kladdkaka:

160 g smeltet smør

4 æg

3 dl sukker

2 dl brun farin

1 tsk. vaniljesukker

2,5 dl hvedemel

5 spsk. kakaopulver

Flødebolleskum:

250 g sukker

100 g glukosesirup

3/4 dl vand

Kornene af 1 vaniljestang

140 g past. æggehvider

Chokoladelag:

250 g mørk chokolade

50 g smør

Derudover:

100 g kokosmel

2 tsk. solbærstøv, f.eks. fra Mill&Mortar

Fremgangsmåde

Kladdkaka:

Smelt smørret. Rør æg, sukker og brun farin sammen med en dejskraber. Tilsæt vaniljesukker, mel og kakaopulver og rør det sammen. Tilsæt til sidst smørret. Du må endelig ikke piske dejen, da den så bliver tør. Den skal nemlig være blød og “blævrende” inden i. Hæld dejen op i en springform på 23 cm beklædt med bagepapir i bunden.  Bag kagen ved 175 C i ca. 25 minutter. Stil kagen på køl i ca. 6 timer eller natten over.

Flødebolleskum:

Kog sukker (200 g), glukosesirup, vand og vanilje op i en tykbundet gryde til det når 117°C. Pisk imens æggehvider hvide og luftige og tilæt sukker(50 g) og pisk sammen til en marengs. Når sukkersiruppen er klar hældes den ned i æggehviderne i en tynd stråle, imens der piskes ved høj hastighed. Pisk nu det hele sammen i ca. 20 minutter. Fordel flødebolleskummet ud på kagen og stil den på køl imens du laver chokoladelaget.

Chokoladelag:

Laves lige når kagen er samlet. Smelt chokolade og smør i en lille gryde ved svag varme og rør det godt sammen til en ensartet masse.

Smør chokoladelaget ud på kagen. Bland kokosmel med solbærstøv og drys det udover kagen. Stil kagen på køl, så chokoladen størkner eller spis kagen med det samme. Velbekomme!

 

 

2 Comments
  1. Hej Frederikke, hvis jeg ikke har en temperatur måler, til at måle det smeltede sukker, hvad gør jeg så? 🙈
    Håber det kan lade sig gøre alligevel.

    1. Som regel kan man se det ved at sukkersiruppen bliver helt klar, bobler og bliver sirup-agtig. Jeg håber, at det lykkedes 🙂 Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.