Opskrifter Livsstil Shop

Kæmpe Bounty kladdkaka

Denne kæmpe Bounty kladdkaka er nok på listen over de vildeste kager jeg har lavet, og også på listen over “tunge kager”. Det er en klæg og blød kladdkaka med lækkert kokosfyld og et dejligt lag mælkechokolade – præcis, som en Bounty bar (dog uden chokoladekage-delen). Selve kokosfyldet er det samme, som jeg har brugt i disse hjemmelavede Bounty barer. Er du ligeså vild med kladdkaka, som jeg er, så kan du tjekke mine andre kladdkaka opskrifter ud lige her: Kladdkaka med Daim mousse, kladdkaka med nutella og kladdkaka med Center. God fornøjelse!

Kæmpe Bounty kladdkaka

Ingredienser

Kladdkaka:

160 g smeltet smør

4 æg

3 dl sukker

2 dl brun farin

1 tsk. vaniljesukker

2,5 dl mel

5 spsk. kakaopulver

Kokosfyld:

397 g kondenseret mælk (svarer til 1 dåse)

250 g kokosmel

Mælkechokoladelag:

250 g mælkechokolade

35 g smør

 

Evt. lidt ekstra kokosmel til pynt

Fremgangsmåde

Kladdkaka:

Smelt smørret. Rør æg, sukker og brun farin sammen med en dejskraber. Tilsæt vaniljesukker, mel og kakaopulver og rør det sammen. Tilsæt til sidst smørret. Du må endelig ikke piske dejen, da den så bliver tør. Den skal nemlig være blød og “blævrende” inden i. Hæld dejen op i en springform på 23 cm beklædt med bagepapir i bunden.  Bag kagen ved 175 C i ca. 25 minutter. Stil kagen på køl i ca. 6 timer eller natten over.

Kokosfyld:

Bland kondenseret mælk med kokosmel til en ensartet masse. Fordel kokosfyldet over den afkølede kladdkaka og stil den på køl.

Mælkechokoladelag:

Smelt chokolade og smør i en lille gryde ved svag varme. Rør det sammen til en ensartet masse. Hæld chokoladen udover kagen og stil den på køl igen indtil servering. Velbekomme!

Bedøm denne ret

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven