Brownie cream puff cake - Flødebolle brownie opskrift
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Brownie cream puff cake!

Nu har jeg efterhånden lavet en del chokoladekager og brownies, men intet slår denne her brownie cream puff cake. På dansk ville jeg nok kalde den en flødebolle brownie, en brownie med flødebolleguf eller en s’mores brownie.

Det gode ved denne her kage er, at den kan laves dagen i forvejen, så du ikke skal stresse på dagen. Det er faktisk en opskrift, som jeg kan takke min veninde Caroline for, da hun gav mig ideen til den. Og nu er det jeres tur til at prøve den! Forhåbentlig bliver I lige så glade for den, som både jeg, Caroline og min familie er.

Brownie med flødebolleguf

Selve kagen består af 3 lag: Et lag brownie nederst, et lag flødebolleskum i midten og så er der smeltet mørk chokolade på toppen. Det er lige så godt, som det lyder faktisk! Og hvis du elsker sådan en god flødebolle, så vil du med garanti elske denne her brownie med flødebolleguf.

Brownie cream puff cake!

Opskrift til 10-12 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 45 min.
I alt 1 t. 15 min.

Ingredienser

Brownie
Flødeskum
Chokolade overtræk

Fremgangsmåde

Brownie:

Smelt smørret og lad det køle lidt af. Pisk sukker og æg lyst og luftigt. Bland de tørre ingredienser og rør det forsigtigt i dejen, sammen med det hakkede chokolade. Tilsæt det smeltede smør.

Hæld dejen i en bageform (21×21) beklædt med bagepapir og bag kagen i ovnen ved 170 °C i ca. 30 minutter. Lad kagen køle helt af.

Flødebolleskum:

Kog sukker (200 g), vand og glukosesirup op i en gryde til det når 117°C. Pisk æggehvider, vanilje og sukker(50 g) sammen til en marengs. Når sukkersiruppen er klar hældes den ned i æggehviderne i en tynd stråle, imens der piskes ved høj hastighed. Pisk nu det hele sammen i ca. 20 minutter.

Tag kagen ud af køleskabet og fordel flødebolleskummet ud på kagen. Sæt den tilbage på køl, imens du laver chokoladeovertræk.

Chokolade overtræk:

Smelt chokolade og smør i en gryde og tilsæt olien, når smør og chokolade er smeltet og rør det godt rundt, til det bliver glat og blankt.

Hæld chokoladen ud over den kolde kage med flødebolleskum og sæt den på køl igen igen indtil chokoladen er størknet. Pynt med f.eks. kokosmel eller frysetørret hindbær/jordbær. Skær kagen ud i mundrette stykker og servér!

Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Hvis du er en chokoladeelsker, lige som jeg selv er, så tror jeg også, at du vil elske min helt klassiske fudgy brownie opskrift. Opskriften på den er en smule mere avanceret, end denne her opskrift på brownie cream puff cake. Den kan du også godt bruge som nederste bund, hvis du hellere vil det.

Flødebolle brownie

Det er vigtigt, når du laver denne her flødebolle brownie eller brownie cream puff cake, at du lader brownien køle helt af. Det kan godt tage et par timer for brownien at køle helt ned. Hvis du vil hjælpe den på vej, kan du også komme den i køleskabet. Så går det lidt hurtigere. Når den er kølet af, kan du så toppe den med flødebolleskummet og den smeltede mørke chokolade.

Jeg kommer selv en mørk chokolade på toppen. Det giver en lidt stærkere chokoladesmag, end hvis det var en lys chokolade. Dog kan du sagtens tage noget lys chokolade, eller lige den chokolade du vil. Jeg er sikker på, at det også smager skønt!

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar