Nu har jeg efterhånden lavet en del chokoladekager og brownies, men intet slår denne her brownie cream puff cake. På dansk ville jeg nok kalde den en flødebolle brownie, en brownie med flødebolleguf eller en s’mores brownie.
Det gode ved denne her kage er, at den kan laves dagen i forvejen, så du ikke skal stresse på dagen. Det er faktisk en opskrift, som jeg kan takke min veninde Caroline for, da hun gav mig ideen til den. Og nu er det jeres tur til at prøve den! Forhåbentlig bliver I lige så glade for den, som både jeg, Caroline og min familie er.
Brownie med flødebolleguf
Selve kagen består af 3 lag: Et lag brownie nederst, et lag flødebolleskum i midten og så er der smeltet mørk chokolade på toppen. Det er lige så godt, som det lyder faktisk! Og hvis du elsker sådan en god flødebolle, så vil du med garanti elske denne her brownie med flødebolleguf.
Hvis du er en chokoladeelsker, lige som jeg selv er, så tror jeg også, at du vil elske min helt klassiske fudgy brownie opskrift. Opskriften på den er en smule mere avanceret, end denne her opskrift på brownie cream puff cake. Den kan du også godt bruge som nederste bund, hvis du hellere vil det.
Flødebolle brownie
Det er vigtigt, når du laver denne her flødebolle brownie eller brownie cream puff cake, at du lader brownien køle helt af. Det kan godt tage et par timer for brownien at køle helt ned. Hvis du vil hjælpe den på vej, kan du også komme den i køleskabet. Så går det lidt hurtigere. Når den er kølet af, kan du så toppe den med flødebolleskummet og den smeltede mørke chokolade.
Jeg kommer selv en mørk chokolade på toppen. Det giver en lidt stærkere chokoladesmag, end hvis det var en lys chokolade. Dog kan du sagtens tage noget lys chokolade, eller lige den chokolade du vil. Jeg er sikker på, at det også smager skønt!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.
Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Ingredienser
Brownie:
100 g smør
2 æg
175 g sukker
50 g hvedemel
1 spsk. vaniljesukker
½ tsk. bagepulver
2 spsk. kakaopulver
100 g hakket mørk chokolade
Flødebolleskum:
250 g sukker
100 g glukosesirup
3/4 dl vand
140 g past. æggehvider
Kornene af 1 vaniljestang
Chokolade overtræk:
200 g mørk chokolade
40 g smør
4 spsk. neutralt olie (vindruekerneolie)
Fremgangsmåde
Brownie:
Smelt smørret og lad det køle lidt af. Pisk sukker og æg lyst og luftigt. Bland de tørre ingredienser og rør det forsigtigt i dejen, sammen med det hakkede chokolade. Tilsæt det smeltede smør. Hæld dejen i en bageform (21×21) beklædt med bagepapir og bag kagen i ovnen ved 170 °C i ca. 30 minutter. Lad kagen køle helt af.
Flødebolleskum:
Kog sukker (200 g), vand og glukosesirup op i en gryde til det når 117°C. Pisk æggehvider, vanilje og sukker(50 g) sammen til en marengs. Når sukkersiruppen er klar hældes den ned i æggehviderne i en tynd stråle, imens der piskes ved høj hastighed. Pisk nu det hele sammen i ca. 20 minutter.
Tag kagen ud af køleskabet og fordel flødebolleskummet ud på kagen. Sæt den tilbage på køl, imens du laver chokoladeovertræk.
Chokolade overtræk:
Smelt chokolade og smør i en gryde og tilsæt olien, når smør og chokolade er smeltet og rør det godt rundt, til det bliver glat og blankt.
Hæld chokoladen ud over den kolde kage med flødebolleskum og sæt den på køl igen igen indtil chokoladen er størknet. Pynt med f.eks. kokosmel eller frysetørret hindbær/jordbær. Skær kagen ud i mundrette stykker og servér!
Velbekomme!
Altså åhhhhh hvor ser det godt ud! Snart må du komme forbi kontoret og dele lidt ud af dine lækre sager ? Muuuums <3
Kan man mon lave den dagen før?
Undrar jag också! Tack! Ser ju så gott ut ?
Jeg forsøger mig i hvert fald nu ??
Det kan man sagtens! God fornøjelse ?
Hei:) etter man har kokt opp glukoseblandingen til 117 grader, den skal bare helles oppi varm ikke??
Ja, det skal den ?
Do you have this recipe in English? This looks amazing ?
Hvor mange egg tilsvarer 140g eggehvite ?:)
Do you have this recipe in English?
har du receptet på svenska?
Skal man bruge glukose?
Ja, når man laver flødebolleskum, så skal man bruge glukose 🙂 Jeg har i hvert fald ikke prøvet at lave det uden:-)
Hi do you have this recipe in English please and the cinnamon roll one
how much suger to you have when you boild it , and how much suger when you whipe egg?
Hvor mange personer er opskriften beregnet til? ?
Hej Frederikke!
Den ser virkelig lækker ud den kage. Mums!
Men tænkte på om det er okay at bruge bagesukker istedet for alm sukker ?
Hej Miriam
Den er også vildt lækker! JA, det kan du sagtens 🙂 Rigtig god dag!
Hei, hvor får man tak i glukosesirup?
I de fleste supermarkeder 🙂
Hvor mange stykker svarer det ca. Til?
Jeg vil sige der er nok til ca. 8-10 styks 🙂
Hej Frederikke.
Nu har jeg afprøvet opskriften, og nøj hvor er jeg solgt ? vil faktisk sige at det er min yndlings brownie opskrift!
Men jeg må lige spørge ind til chokolade overtrækken. For du skriver at den skal på køl igen efter overtrækken er kommet på, og min kage kunne slet ikke skæres ud, uden at chokoladen knækkede på kryds og tværs ?
Men jeg kan se i videoerne på IG at overtrækken er helt blød, så nu kommer spørgsmålet, lader du kagen få stuetemperatur inden du skærer den over? Eller har jeg måske brugt en for mørk chokolade?(70%)
Håber du har svaret ?
Hej Stine
Tusind tak for din søde kommentar. Jeg er glad for at høre, at du kan lide kagen 🙂 Mht chokoladeovertræk, så har du helt ret i at den ikke kan skæres pænt ud, lige når den kommer ud af køleskabet, den skal lige have lov til at stå lidt ude. Videoen blev optaget kort efter jeg havde hældt chokoladen på kagen. Håber at det kan bruges 🙂 Rigtig dejlig søndag til dig! Kh Frederikke
Kan den fryses ned? ?
Jeg har ikke selv prøvet at fryse den ned, tror måske ikke at flødebolleskummen har så godt af det, men det er da et forsøg værd 🙂 Hvis du prøver det, må du meget gerne give mig en tilbagemelding :-))) Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke
Hej
Nu må jeg prøve denne lækre kage.
Hvor stor en spring form tænker du jeg kan lave kagen i?
Mvh Lotte
Ja, det må du altså! Har faktisk altid bagt den i en firkantet form, men tænker en springform på 24 cm er fint 🙂 Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke
Hej Frederikke.
Jeg har ikke et bagetermometer – er det muligt at lave glukoseblandingen uden det? Er der et tidspunkt, jeg kan gætte mig til at den ca. er på 117 grader?
Vh. Sofie
Kære Frederikke,
1000 tak for dig og alle dine skønne sager..
Mit spørgsmål er: har du et trick hvis man ikk ejer et termometer?
Kære Pernille
Tak for din søde kommentar! Når du skal koge sukkersiruppen tager det ca. 10 minutter og det skal gerne boble og være helt gennemsigtigt, hvis du går efter det, så tror jeg, at det fint kan lykkedes uden termometer 🙂 God fornøjelse! Kh Frederikke
Skal sukker blandingen avkjøles før jeg tilsetter den i eggehvittene?
Nej, den skal være 117 grader 🙂
Det er bare kagen jeg har ledt efter med alle min ynglings ting i MUMS siger bare!!
?
Den er også virkelig god! God fornøjelse! Kh Frederikke
Hej.
Hvis man vil bruge æggehvide pulver istedet for, ved du så hvad det svarer til i antal gram?
Synes ikke jeg kan finde det nogle steder på nettet 🙂
Vh Annesofie
Uh, det har jeg aldrig prøvet at bruge, så det ved jeg desværre ikke 🙁 Jeg håber, at du finder ud af det 🙂 Kh Frederikke
Hejsa Frederikke
Jeg ville lige sige, sikke skønne opskrifter der er her på siden ??? har prøvet nogle af dem, de smager MEGA skønt… ville lige høre ang overtrækket, ville man kunne bruge Gold chokolade ?? Nu når der skal smør og olie i? Er egentligt bare lidt i tvivl…
Kan man ikke bruge rapsolie istedet for vindruekerneolie?
Det kan sagtens undlades helt 🙂
Hejsa
Skal igang med den lækre kage? vil lige høre, hvordan hælder du chokoladen over, render det ikke ned mellem skummet?
Mvh Thomas
Hej Thomas
Tak for din besked. Jeg sørger altid for, at kagen står på køl med skummet på, så det er helt koldt, når chokoladen hældes på. Jeg har endnu ikke oplevet, at det har rendt ned i mellem skummet. Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke
Har haft denne kage i tankerne i LANG tid, og nu er den helt rigtige anledning kommet, ??? kan man bage kagen dagen før den skal spises? ? Glæder mig til at sætte tænderne i den ?
Hvor dejligt! Ja, den bliver faktisk allerbedst, hvis den bliver bagt dagen før den skal serveres 🙂 Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke
Hader når der ikke står om det skal være alm eller varmluft?.
Er altid i tvivl. ?
Jeg bruger altid varmluft, med mindre andet er angivet..
Hej Frederikke. Så er den lavet og skal spises i morgen. Glæder mig SÅ meget, mmmm 😉 Mht olien som man putter i chokoladen – hvorfor egentlig? kh Joan
Det lyder lækkert! Det er mest for at chokoladen ikke bliver for hård 🙂 Du kan også bruge smør i stedet for olie 🙂
Okay, super tak for svar ?
Hold nu op den var lækker – kæmpe hit og skulle love at lave den igen 😉
Tak for opskrift ??
Ih, så skønt at høre! 🙂
Jeg har bagt de skønne brownies med flødebolleskum og chokolade på. Har dog valgt at sprøjte skummen på, så ikke så meget og har nu en del i overskud. Kan det fryses og hvis ikke, hvor længe kan de holde sig i køleskabet. Tak for gode opskrifter
Dejligt at høre! Det kan godt holde sig et par dage på køl, men det mister lidt af luften 🙂
Når du propper flødebolleskum på, er det så stadig i form så den holder kanterne? Eller sprøjter du det på?
Det kan både smøres på eller sprøjtes på, både imens kagen stadig er i formen eller ude af formen 🙂
I had no luck with the brownie portion of the recipe. I’m adore your cream puff foam, in America we call it Fluff. But yours is made without gelatin which I like even better than the traditional. I’m forging ahead, it’s all chilling now. I’m going to skip dinner and head straight for dessert 🙂 Thank you for this recipe, it’s the dessert of my dreams!!
Hej Frederikke! Nu er jeg så heldig, at have fået din første bog i julegave sidste år, hvor denne opskrift er i. Og jeg må lige spørge om en enkelt ting, fordi jeg skal lave den i morgen.
Opskriften i bogen er til en større portion end her på din blog, men selve fyldet er samme mængde. Er det for, at blog-kagen bliver højere end den i bogen? 🙂
Jeg vil nemlig lave den “lille” udgave her fra bloggen, men blev i tvivl om mængden af fyldet 🙂
Hvor dejligt at du har min bog 🙂 Den opskrift, der er her på bloggen er selve bunden bagt i en mindre form, hvor laget af flødebolleskum er højt. Den opskrift der er i bogen, der er forholdet mellem bund og skum lidt bedre fordelt 🙂 Men hvem elsker ikke flødebolleskum? Jeg synes godt, at du kan lave den opskrift, der er her på bloggen. Rigtig god fornøjelse!
Kh
Frederikke
Quisiera que la receta estuviera en inglés o español ??
Lækker flødebolle kage, du har nogle fantastiske opskrifter. Tak ??
Tak, det er jeg glad for at høre 🙂
Har du et godt tip til, hvordan kagen skæres ud uden at man maser den helt flad, chokoladen knækker og skummet er splattet ud over det hele?
Hvis du dypper en skarp kniv i kogende vand, så er det nemmere at skære i kagen 🙂