Nu har jeg efterhånden lavet en del chokoladekager og brownies, men intet slår denne chewy brownie med flødebolleskum og chokoladeovertræk. Det er nærmest en kæmpe flødebolle. Kagen kan med fordel laves en dag i forvejen, så bliver den helt perfekt! God fornøjelse.

Ingredienser
Brownie:
100 g smør
2 æg
175 g sukker
50 g hvedemel
1 spsk. vaniljesukker
½ tsk. bagepulver
2 spsk. kakaopulver
100 g hakket mørk chokolade
Flødebolleskum:
250 g sukker
100 g glukosesirup
3/4 dl vand
140 g past. æggehvider
Kornene af 1 vaniljestang
Chokolade overtræk:
200 g mørk chokolade
40 g smør
4 spsk. neutralt olie (vindruekerneolie)
Fremgangsmåde
Brownie:
Smelt smørret og lad det køle lidt af. Pisk sukker og æg lyst og luftigt. Bland de tørre ingredienser og rør det forsigtigt i dejen, sammen med det hakkede chokolade. Tilsæt det smeltede smør. Hæld dejen i en bageform (21×21) beklædt med bagepapir og bag kagen i ovnen ved 170 °C i ca. 30 minutter. Lad kagen køle helt af.
Flødebolleskum:
Kog sukker (200 g), vand og glukosesirup op i en gryde til det når 117°C. Pisk æggehvider, vanilje og sukker(50 g) sammen til en marengs. Når sukkersiruppen er klar hældes den ned i æggehviderne i en tynd stråle, imens der piskes ved høj hastighed. Pisk nu det hele sammen i ca. 20 minutter.
Tag kagen ud af køleskabet og fordel flødebolleskummet ud på kagen. Sæt den tilbage på køl, imens du laver chokoladeovertræk.
Chokolade overtræk:
Smelt chokolade og smør i en gryde og tilsæt olien, når smør og chokolade er smeltet og rør det godt rundt, til det bliver glat og blankt.
Hæld chokoladen ud over den kolde kage med flødebolleskum og sæt den på køl igen igen indtil chokoladen er størknet. Pynt med f.eks. kokosmel eller frysetørret hindbær/jordbær. Skær kagen ud i mundrette stykker og servér!
Velbekomme!
Altså åhhhhh hvor ser det godt ud! Snart må du komme forbi kontoret og dele lidt ud af dine lækre sager ? Muuuums <3
Kan man mon lave den dagen før?
Undrar jag också! Tack! Ser ju så gott ut ?
Jeg forsøger mig i hvert fald nu ??
Det kan man sagtens! God fornøjelse ?
Hei:) etter man har kokt opp glukoseblandingen til 117 grader, den skal bare helles oppi varm ikke??
Ja, det skal den ?
Do you have this recipe in English? This looks amazing ?
Hvor mange egg tilsvarer 140g eggehvite ?:)
Do you have this recipe in English?
har du receptet på svenska?
Hi do you have this recipe in English please and the cinnamon roll one
how much suger to you have when you boild it , and how much suger when you whipe egg?
Hvor mange personer er opskriften beregnet til? ?
Hej Frederikke!
Den ser virkelig lækker ud den kage. Mums!
Men tænkte på om det er okay at bruge bagesukker istedet for alm sukker 😊
Hej Miriam
Den er også vildt lækker! JA, det kan du sagtens 🙂 Rigtig god dag!
Hei, hvor får man tak i glukosesirup?
I de fleste supermarkeder 🙂
Hvor mange stykker svarer det ca. Til?
Jeg vil sige der er nok til ca. 8-10 styks 🙂
Hej Frederikke.
Nu har jeg afprøvet opskriften, og nøj hvor er jeg solgt 😍 vil faktisk sige at det er min yndlings brownie opskrift!
Men jeg må lige spørge ind til chokolade overtrækken. For du skriver at den skal på køl igen efter overtrækken er kommet på, og min kage kunne slet ikke skæres ud, uden at chokoladen knækkede på kryds og tværs 😱
Men jeg kan se i videoerne på IG at overtrækken er helt blød, så nu kommer spørgsmålet, lader du kagen få stuetemperatur inden du skærer den over? Eller har jeg måske brugt en for mørk chokolade?(70%)
Håber du har svaret 🙏
Hej Stine
Tusind tak for din søde kommentar. Jeg er glad for at høre, at du kan lide kagen 🙂 Mht chokoladeovertræk, så har du helt ret i at den ikke kan skæres pænt ud, lige når den kommer ud af køleskabet, den skal lige have lov til at stå lidt ude. Videoen blev optaget kort efter jeg havde hældt chokoladen på kagen. Håber at det kan bruges 🙂 Rigtig dejlig søndag til dig! Kh Frederikke
Kan den fryses ned? 😊
Jeg har ikke selv prøvet at fryse den ned, tror måske ikke at flødebolleskummen har så godt af det, men det er da et forsøg værd 🙂 Hvis du prøver det, må du meget gerne give mig en tilbagemelding :-))) Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke
Hej
Nu må jeg prøve denne lækre kage.
Hvor stor en spring form tænker du jeg kan lave kagen i?
Mvh Lotte
Ja, det må du altså! Har faktisk altid bagt den i en firkantet form, men tænker en springform på 24 cm er fint 🙂 Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke
Hej Frederikke.
Jeg har ikke et bagetermometer – er det muligt at lave glukoseblandingen uden det? Er der et tidspunkt, jeg kan gætte mig til at den ca. er på 117 grader?
Vh. Sofie
Kære Frederikke,
1000 tak for dig og alle dine skønne sager..
Mit spørgsmål er: har du et trick hvis man ikk ejer et termometer?
Kære Pernille
Tak for din søde kommentar! Når du skal koge sukkersiruppen tager det ca. 10 minutter og det skal gerne boble og være helt gennemsigtigt, hvis du går efter det, så tror jeg, at det fint kan lykkedes uden termometer 🙂 God fornøjelse! Kh Frederikke
Skal sukker blandingen avkjøles før jeg tilsetter den i eggehvittene?
Nej, den skal være 117 grader 🙂
Det er bare kagen jeg har ledt efter med alle min ynglings ting i MUMS siger bare!!
😁
Den er også virkelig god! God fornøjelse! Kh Frederikke