Brownie cream puff cake - Flødebolle brownie opskrift
Opskrifter Livsstil Shop

Brownie cream puff cake!

Nu har jeg efterhånden lavet en del chokoladekager og brownies, men intet slår denne her brownie cream puff cake. På dansk ville jeg nok kalde den en flødebolle brownie, en brownie med flødebolleguf eller en s’mores brownie.

Det gode ved denne her kage er, at den kan laves dagen i forvejen, så du ikke skal stresse på dagen. Det er faktisk en opskrift, som jeg kan takke min veninde Caroline for, da hun gav mig ideen til den. Og nu er det jeres tur til at prøve den! Forhåbentlig bliver I lige så glade for den, som både jeg, Caroline og min familie er.

Brownie med flødebolleguf

Selve kagen består af 3 lag: Et lag brownie nederst, et lag flødebolleskum i midten og så er der smeltet mørk chokolade på toppen. Det er lige så godt, som det lyder faktisk! Og hvis du elsker sådan en god flødebolle, så vil du med garanti elske denne her brownie med flødebolleguf.

Hvis du er en chokoladeelsker, lige som jeg selv er, så tror jeg også, at du vil elske min helt klassiske fudgy brownie opskrift. Opskriften på den er en smule mere avanceret, end denne her opskrift på brownie cream puff cake. Den kan du også godt bruge som nederste bund, hvis du hellere vil det.

Flødebolle brownie

Det er vigtigt, når du laver denne her flødebolle brownie eller brownie cream puff cake, at du lader brownien køle helt af. Det kan godt tage et par timer for brownien at køle helt ned. Hvis du vil hjælpe den på vej, kan du også komme den i køleskabet. Så går det lidt hurtigere. Når den er kølet af, kan du så toppe den med flødebolleskummet og den smeltede mørke chokolade.

Jeg kommer selv en mørk chokolade på toppen. Det giver en lidt stærkere chokoladesmag, end hvis det var en lys chokolade. Dog kan du sagtens tage noget lys chokolade, eller lige den chokolade du vil. Jeg er sikker på, at det også smager skønt!

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Dessert til 10-12 personer
Forberedelse 30 min. / Tilberedning 45 min. / I alt 1 t. 15 min.
Ingredienser

Brownie:

100 g smør

2 æg

175 g sukker

50 g hvedemel

1 spsk. vaniljesukker

½ tsk. bagepulver

2 spsk. kakaopulver

100 g hakket mørk chokolade

Flødebolleskum:

250 g sukker

100 g glukosesirup

3/4 dl vand

140 g past. æggehvider

Kornene af 1 vaniljestang

Chokolade overtræk:

200 g mørk chokolade

40 g smør

4 spsk. neutralt olie (vindruekerneolie)

Fremgangsmåde

Brownie:

Smelt smørret og lad det køle lidt af. Pisk sukker og æg lyst og luftigt. Bland de tørre ingredienser og rør det forsigtigt i dejen, sammen med det hakkede chokolade. Tilsæt det smeltede smør. Hæld dejen i en bageform (21×21) beklædt med bagepapir og bag kagen i ovnen ved 170 °C i ca. 30 minutter. Lad kagen køle helt af.

Flødebolleskum:

Kog sukker (200 g), vand og glukosesirup op i en gryde til det når 117°C. Pisk æggehvider, vanilje og sukker(50 g) sammen til en marengs. Når sukkersiruppen er klar hældes den ned i æggehviderne i en tynd stråle, imens der piskes ved høj hastighed. Pisk nu det hele sammen i ca. 20 minutter.

Tag kagen ud af køleskabet og fordel flødebolleskummet ud på kagen. Sæt den tilbage på køl, imens du laver chokoladeovertræk.

Chokolade overtræk:

Smelt chokolade og smør i en gryde og tilsæt olien, når smør og chokolade er smeltet og rør det godt rundt, til det bliver glat og blankt.

Hæld chokoladen ud over den kolde kage med flødebolleskum og sæt den på køl igen igen indtil chokoladen er størknet. Pynt med f.eks. kokosmel eller frysetørret hindbær/jordbær. Skær kagen ud i mundrette stykker og servér!

Velbekomme!

Bedøm denne ret

63 Comments
   1. Ja, når man laver flødebolleskum, så skal man bruge glukose 🙂 Jeg har i hvert fald ikke prøvet at lave det uden:-)

 1. Hej Frederikke!
  Den ser virkelig lækker ud den kage. Mums!
  Men tænkte på om det er okay at bruge bagesukker istedet for alm sukker ?

 2. Hej Frederikke.
  Nu har jeg afprøvet opskriften, og nøj hvor er jeg solgt ? vil faktisk sige at det er min yndlings brownie opskrift!
  Men jeg må lige spørge ind til chokolade overtrækken. For du skriver at den skal på køl igen efter overtrækken er kommet på, og min kage kunne slet ikke skæres ud, uden at chokoladen knækkede på kryds og tværs ?
  Men jeg kan se i videoerne på IG at overtrækken er helt blød, så nu kommer spørgsmålet, lader du kagen få stuetemperatur inden du skærer den over? Eller har jeg måske brugt en for mørk chokolade?(70%)
  Håber du har svaret ?

  1. Hej Stine
   Tusind tak for din søde kommentar. Jeg er glad for at høre, at du kan lide kagen 🙂 Mht chokoladeovertræk, så har du helt ret i at den ikke kan skæres pænt ud, lige når den kommer ud af køleskabet, den skal lige have lov til at stå lidt ude. Videoen blev optaget kort efter jeg havde hældt chokoladen på kagen. Håber at det kan bruges 🙂 Rigtig dejlig søndag til dig! Kh Frederikke

  1. Jeg har ikke selv prøvet at fryse den ned, tror måske ikke at flødebolleskummen har så godt af det, men det er da et forsøg værd 🙂 Hvis du prøver det, må du meget gerne give mig en tilbagemelding :-))) Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke

 3. Hej
  Nu må jeg prøve denne lækre kage.
  Hvor stor en spring form tænker du jeg kan lave kagen i?
  Mvh Lotte

  1. Ja, det må du altså! Har faktisk altid bagt den i en firkantet form, men tænker en springform på 24 cm er fint 🙂 Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke

 4. Hej Frederikke.
  Jeg har ikke et bagetermometer – er det muligt at lave glukoseblandingen uden det? Er der et tidspunkt, jeg kan gætte mig til at den ca. er på 117 grader?
  Vh. Sofie

 5. Kære Frederikke,
  1000 tak for dig og alle dine skønne sager..
  Mit spørgsmål er: har du et trick hvis man ikk ejer et termometer?

  1. Kære Pernille
   Tak for din søde kommentar! Når du skal koge sukkersiruppen tager det ca. 10 minutter og det skal gerne boble og være helt gennemsigtigt, hvis du går efter det, så tror jeg, at det fint kan lykkedes uden termometer 🙂 God fornøjelse! Kh Frederikke

 6. Hej.
  Hvis man vil bruge æggehvide pulver istedet for, ved du så hvad det svarer til i antal gram?
  Synes ikke jeg kan finde det nogle steder på nettet 🙂

  Vh Annesofie

  1. Uh, det har jeg aldrig prøvet at bruge, så det ved jeg desværre ikke 🙁 Jeg håber, at du finder ud af det 🙂 Kh Frederikke

  2. Hejsa Frederikke
   Jeg ville lige sige, sikke skønne opskrifter der er her på siden ??? har prøvet nogle af dem, de smager MEGA skønt… ville lige høre ang overtrækket, ville man kunne bruge Gold chokolade ?? Nu når der skal smør og olie i? Er egentligt bare lidt i tvivl…

 7. Hejsa
  Skal igang med den lækre kage? vil lige høre, hvordan hælder du chokoladen over, render det ikke ned mellem skummet?

  Mvh Thomas

  1. Hej Thomas
   Tak for din besked. Jeg sørger altid for, at kagen står på køl med skummet på, så det er helt koldt, når chokoladen hældes på. Jeg har endnu ikke oplevet, at det har rendt ned i mellem skummet. Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke

 8. Har haft denne kage i tankerne i LANG tid, og nu er den helt rigtige anledning kommet, ??? kan man bage kagen dagen før den skal spises? ? Glæder mig til at sætte tænderne i den ?

  1. Hvor dejligt! Ja, den bliver faktisk allerbedst, hvis den bliver bagt dagen før den skal serveres 🙂 Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke

 9. Hej Frederikke. Så er den lavet og skal spises i morgen. Glæder mig SÅ meget, mmmm 😉 Mht olien som man putter i chokoladen – hvorfor egentlig? kh Joan

  1. Det lyder lækkert! Det er mest for at chokoladen ikke bliver for hård 🙂 Du kan også bruge smør i stedet for olie 🙂

 10. Hold nu op den var lækker – kæmpe hit og skulle love at lave den igen 😉
  Tak for opskrift ??

 11. Jeg har bagt de skønne brownies med flødebolleskum og chokolade på. Har dog valgt at sprøjte skummen på, så ikke så meget og har nu en del i overskud. Kan det fryses og hvis ikke, hvor længe kan de holde sig i køleskabet. Tak for gode opskrifter

  1. Dejligt at høre! Det kan godt holde sig et par dage på køl, men det mister lidt af luften 🙂

 12. Når du propper flødebolleskum på, er det så stadig i form så den holder kanterne? Eller sprøjter du det på?

  1. Det kan både smøres på eller sprøjtes på, både imens kagen stadig er i formen eller ude af formen 🙂

 13. I had no luck with the brownie portion of the recipe. I’m adore your cream puff foam, in America we call it Fluff. But yours is made without gelatin which I like even better than the traditional. I’m forging ahead, it’s all chilling now. I’m going to skip dinner and head straight for dessert 🙂 Thank you for this recipe, it’s the dessert of my dreams!!

 14. Hej Frederikke! Nu er jeg så heldig, at have fået din første bog i julegave sidste år, hvor denne opskrift er i. Og jeg må lige spørge om en enkelt ting, fordi jeg skal lave den i morgen.

  Opskriften i bogen er til en større portion end her på din blog, men selve fyldet er samme mængde. Er det for, at blog-kagen bliver højere end den i bogen? 🙂

  Jeg vil nemlig lave den “lille” udgave her fra bloggen, men blev i tvivl om mængden af fyldet 🙂

  1. Hvor dejligt at du har min bog 🙂 Den opskrift, der er her på bloggen er selve bunden bagt i en mindre form, hvor laget af flødebolleskum er højt. Den opskrift der er i bogen, der er forholdet mellem bund og skum lidt bedre fordelt 🙂 Men hvem elsker ikke flødebolleskum? Jeg synes godt, at du kan lave den opskrift, der er her på bloggen. Rigtig god fornøjelse!
   Kh
   Frederikke

 15. Har du et godt tip til, hvordan kagen skæres ud uden at man maser den helt flad, chokoladen knækker og skummet er splattet ud over det hele?

  1. Hvis du dypper en skarp kniv i kogende vand, så er det nemmere at skære i kagen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.