Opskrifter Livsstil

Brownie cream puff cake!

Nu har jeg efterhånden lavet en del chokoladekager og brownies, men intet slår denne chewy brownie med flødebolleskum og chokoladeovertræk. Det er nærmest en kæmpe flødebolle. Kagen kan med fordel laves en dag i forvejen, så bliver den helt perfekt! God fornøjelse.

Brownie cream puff cake!

Dessert til 10-12 personer
Forberedelse 30 min. / Tilberedning 45 min. / I alt 1 t. 15 min.
Ingredienser

Brownie:

100 g smør

2 æg

175 g sukker

50 g hvedemel

1 spsk. vaniljesukker

½ tsk. bagepulver

2 spsk. kakaopulver

100 g hakket mørk chokolade

Flødebolleskum:

250 g sukker

100 g glukosesirup

3/4 dl vand

140 g past. æggehvider

Kornene af 1 vaniljestang

Chokolade overtræk:

200 g mørk chokolade

40 g smør

4 spsk. neutralt olie (vindruekerneolie)

Fremgangsmåde

Brownie:

Smelt smørret og lad det køle lidt af. Pisk sukker og æg lyst og luftigt. Bland de tørre ingredienser og rør det forsigtigt i dejen, sammen med det hakkede chokolade. Tilsæt det smeltede smør. Hæld dejen i en bageform (21×21) beklædt med bagepapir og bag kagen i ovnen ved 170 °C i ca. 30 minutter. Lad kagen køle helt af.

Flødebolleskum:

Kog sukker (200 g), vand og glukosesirup op i en gryde til det når 117°C. Pisk æggehvider, vanilje og sukker(50 g) sammen til en marengs. Når sukkersiruppen er klar hældes den ned i æggehviderne i en tynd stråle, imens der piskes ved høj hastighed. Pisk nu det hele sammen i ca. 20 minutter.

Tag kagen ud af køleskabet og fordel flødebolleskummet ud på kagen. Sæt den tilbage på køl, imens du laver chokoladeovertræk.

Chokolade overtræk:

Smelt chokolade og smør i en gryde og tilsæt olien, når smør og chokolade er smeltet og rør det godt rundt, til det bliver glat og blankt.

Hæld chokoladen ud over den kolde kage med flødebolleskum og sæt den på køl igen igen indtil chokoladen er størknet. Pynt med f.eks. kokosmel eller frysetørret hindbær/jordbær. Skær kagen ud i mundrette stykker og servér!

Velbekomme!

Bedøm denne ret

41 Comments
 1. Hej Frederikke!
  Den ser virkelig lækker ud den kage. Mums!
  Men tænkte på om det er okay at bruge bagesukker istedet for alm sukker 😊

 2. Hej Frederikke.
  Nu har jeg afprøvet opskriften, og nøj hvor er jeg solgt 😍 vil faktisk sige at det er min yndlings brownie opskrift!
  Men jeg må lige spørge ind til chokolade overtrækken. For du skriver at den skal på køl igen efter overtrækken er kommet på, og min kage kunne slet ikke skæres ud, uden at chokoladen knækkede på kryds og tværs 😱
  Men jeg kan se i videoerne på IG at overtrækken er helt blød, så nu kommer spørgsmålet, lader du kagen få stuetemperatur inden du skærer den over? Eller har jeg måske brugt en for mørk chokolade?(70%)
  Håber du har svaret 🙏

  1. Hej Stine
   Tusind tak for din søde kommentar. Jeg er glad for at høre, at du kan lide kagen 🙂 Mht chokoladeovertræk, så har du helt ret i at den ikke kan skæres pænt ud, lige når den kommer ud af køleskabet, den skal lige have lov til at stå lidt ude. Videoen blev optaget kort efter jeg havde hældt chokoladen på kagen. Håber at det kan bruges 🙂 Rigtig dejlig søndag til dig! Kh Frederikke

  1. Jeg har ikke selv prøvet at fryse den ned, tror måske ikke at flødebolleskummen har så godt af det, men det er da et forsøg værd 🙂 Hvis du prøver det, må du meget gerne give mig en tilbagemelding :-))) Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke

 3. Hej
  Nu må jeg prøve denne lækre kage.
  Hvor stor en spring form tænker du jeg kan lave kagen i?
  Mvh Lotte

  1. Ja, det må du altså! Har faktisk altid bagt den i en firkantet form, men tænker en springform på 24 cm er fint 🙂 Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke

 4. Hej Frederikke.
  Jeg har ikke et bagetermometer – er det muligt at lave glukoseblandingen uden det? Er der et tidspunkt, jeg kan gætte mig til at den ca. er på 117 grader?
  Vh. Sofie

 5. Kære Frederikke,
  1000 tak for dig og alle dine skønne sager..
  Mit spørgsmål er: har du et trick hvis man ikk ejer et termometer?

  1. Kære Pernille
   Tak for din søde kommentar! Når du skal koge sukkersiruppen tager det ca. 10 minutter og det skal gerne boble og være helt gennemsigtigt, hvis du går efter det, så tror jeg, at det fint kan lykkedes uden termometer 🙂 God fornøjelse! Kh Frederikke

 6. Hej.
  Hvis man vil bruge æggehvide pulver istedet for, ved du så hvad det svarer til i antal gram?
  Synes ikke jeg kan finde det nogle steder på nettet 🙂

  Vh Annesofie

  1. Uh, det har jeg aldrig prøvet at bruge, så det ved jeg desværre ikke 🙁 Jeg håber, at du finder ud af det 🙂 Kh Frederikke

 7. Hejsa
  Skal igang med den lækre kage😛 vil lige høre, hvordan hælder du chokoladen over, render det ikke ned mellem skummet?

  Mvh Thomas

  1. Hej Thomas
   Tak for din besked. Jeg sørger altid for, at kagen står på køl med skummet på, så det er helt koldt, når chokoladen hældes på. Jeg har endnu ikke oplevet, at det har rendt ned i mellem skummet. Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke

 8. Har haft denne kage i tankerne i LANG tid, og nu er den helt rigtige anledning kommet, 😁😁😁 kan man bage kagen dagen før den skal spises? 😊 Glæder mig til at sætte tænderne i den 😊

  1. Hvor dejligt! Ja, den bliver faktisk allerbedst, hvis den bliver bagt dagen før den skal serveres 🙂 Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.