Opskrifter Livsstil

Glutenfri brownie

Glutenfri brownie som smager helt vidunderligt! Sådan en brownie der bliver sej og fudgy ideni, efter den har stået på køl, kan man altid spise. Og så er brownien endda glutenfri. Kagen minder lidt om en Gateau Marcel, dog uden chokolademousse delen. Jeg har virkelig mange opskrifter på chokoladekager og brownies, men der er ikke så mange glutenfrie endnu, men der er da et par stykker: glutenfri brownie islagkage, glutenfri chokoladekage med kokosskum og glutenfrit bananbrød med mørk chokolade. I er så mange der efterhånden læser med her på bloggen hver måned og jeg vil gerne have, at der er opskrifter for alle. Så jeg prøver virkelig at lave flere glutenfrie opskrifter. I må hjertens gerne byde ind nede i kommentarfeltet, hvis I har forslag og ideer til opskrifter, som I synes jeg skal dele. Tak!

Glutenfri brownie

Dessert til 10-12 personer
Forberedelse 10 min. / Tilberedning 35 min. / I alt 45 min.
Ingredienser

Glutenfri brownie:

 

200 smør

300 g mørk chokolade, f.eks. denne fra Callebaut *reklamelink

6 æg

1 tsk. vaniljepasta eller 1 tsk. vaniljesukker

50 g kakaopulver

1 knivspids salt

200 g sukker

Fremgangsmåde

Glutenfri brownie:

Tænd ovnen på 185 C varmluft. Beklæd en rund springform på 23 cm med bagepapir i bunden og smurt med smør i bunden og rundt i kanten.

Smelt smør og chokolade i en gryde ved svag varme. Rør det godt sammen til en ensartet masse og stil det til side. Del hvider og blommer i to skåle af 4 af æggene. I skålen med æggeblommer piskes de to resterende (hele) æg sammen med vanilje, kakaopulver, salt og 100 g af sukkeret. Pisk det til det bliver lyst og luftigt. Hæld chokolade og smør blandingen i imens der piskes. Pisk æggehviderne skummende og tilsæt sukkeret lidt adgangen, imens der fortsat piskes. Pisk til en sej og luftig marengs. Vend marengsen forsigtigt sammen med chokoladeblandingen, uden at slå for meget luft ud af massen. Hæld dejen op i springformen og bag kagen i ca. 30-35 minutter. Kagen skal være lidt blævrende i midten og skal gerne være krakeleret på toppen. Lad kagen køle af og stil den herefter i køleskabet, gerne til dagen efter, men den kan sagtens spises efter et par timer på køl. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.