Opskrifter Livsstil

Gluten- og laktosefri chokoladekage med kokosskum

 

Gluten- og laktosefri chokoladekage med kokosskum, friske bær og smeltet mørk chokolade. En skøn og svampet chokoladekage, uden gluten og uden raffineret sukker. I er flere, der skriver til mig og efterspørger glutenfrie og laktosefrie opskrifter, og det er virkelig  spændende at eksperimentere med sådanne opskrifter. Jeg har derfor i samarbejde med Helsehylden udviklet denne kage, som er bagt med rismel og kokosolie og fyldt med lækre ting såsom RawPowder Kokospalme sukker, RawPowder hindbærpulver og RawPowder Kakaopulver. Alle ingredienserne er økologiske og Helsehylden har lavet en samlet pakke, der indeholder de fleste af de ingredienser, du skal bruge for at bage kagen. Pakken kan du finde lige her. Rigtig god fornøjelse!

Annonce i samarbejde med www.helsehylden.dk

Gluten- og laktosefri chokoladekage med kokosskum

Ingredienser

Gluten-og laktosefri svampet chokoladekage med kokosskum:

90 g RawPowder kokosolie, smeltet

4 æg

300 RawPowder kokossukker

1 tsk. vaniljepulver

200 g glutenfrit mel, f.eks. rismel

6 spsk. RawPowder kakaopulver

1 tsk. bagepulver

1 knivspids salt

Kokosskum med hindbær:

1 dåse fed kokosmælk

4 spsk. RawPowder hindbærpulver

1 tsk. vaniljepulver

Pynt:

Friske bær

100 g smeltet mørk chokolade

RawPowder hindbærpulver

RawPowder kakaonibs

Fremgangsmåde

Gluten-og laktosefri chokoladekage:

Tænd ovnen på 175 C varmluft. Smelt kokosolien og stil den til side. Pisk æg og kokossukker lyst og luftigt . Bland vaniljepulver, mel, kakaopulver og bagepulver i en skål og sigt det i æggesnapsen. Pisk det godt. Tilsæt til sidst den smeltede kokosolie i dejen og pisk godt til dejen er jævn og ensartet. Beklæd en springform på 23 cm med bagepapir i bunden. Smør formen med en smule kokosolie i kanten. Hæld dejen i formen og bag kagen i ca. 22 minutter. Kagen skal være lidt blød i midten. Lad kagen køle helt af.

Kokosskum med hindbær:

Pisk kokosmælken med vanilje og hindbærpulver. Pisk endelig ikke for meget ellers ”gryner” kokosmælken. Smør kokosskummet ud på den afkølede kage og pynt med friske bær, hindbærpulver, kakaonibs og en smule smeltet mørk chokolade. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.