Overdådig brownie med brombær/blåbærmousse! - Frederikke Wærens
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Overdådig brownie med brombær/blåbærmousse!

 

I dag og i går har jeg tilbragt min tid sammen med søde Sofie i hendes fine køkken, hvor vi har bagt og hygget os. Vi har bagt sammen før, se selv lige her. Det er så hyggeligt når vi to kage/madelskere slår os løs i køkkenet. I dag startede vi dagen med en lækker brunch med morgenbrød, smoothie og chiagrød – så lækkert!

Denne gang har vi bagt en overdådig brownie med en frisk og let brombær/blåbærmousse på toppen og pyntet fint med bær og blomster. Her kommer opskriften:

Overdådig brownie med brombær/blåbærmousse!

Ingredienser

Brownie:
Brombær/blåbærmousse:
Pynt:

Fremgangsmåde

Brownie:

Smelt chokolade og smør i en tykbundet gryde. Tilsæt salt, sukker og vaniljepulver og rør rundt. Pisk æggene i en skål og bland dem i chokolademassen i gryden. Si mel og kakaopulver i og vend det til en ensartet dej. Hæld dejen op i en springform (26 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden og smurt med smør i kanten. Bag kagen ved almindelig ovn i ca. 35-40 minutter ved 175°C (den må gerne være lidt klæ). Lad kagen køle helt af og stil den herefter i køleskabet imens du laver moussen (den kan sagtens stå natten over).

Brombær/blåbærmousse:

Kom husblads i en skål med koldt vand. Giv brombær, blåbær, sukker, vaniljepulver, saft og skal fra lime et opkog i en tykbundet gryde. Si herefter saften fra og kom den i en skål. Vrid husblads for vand og rør husbladsen i saften til det er smeltet. Lad saften køle af. Pisk fløden til meget let skum. Hæld først lidt af den let piskede fløde over i saften og vende herefter det hele over i den resterende fløde.

Når kagen er kølet helt ned løsnes kageformen og kageplast kommes rundt i kanten af formen. Hæld brombær/blåbærmoussen over brownien og sæt kagen på køl i minimum 3 timer eller natten over. Du kan også vælge at støbe moussen i sådan en form her med en diameter på 20 cm, som vi har gjort. Kommer du din mousse i denne form, skal den fryses, for at få et pænt resultat, helst natten over.

Pynt kagen:

Tag kagen ud af køleskabet, så den ikke er så kold når den skal serveres. Befri kagen fra ringen og kageplasten. Hvis du har støbt moussen i en separat form, vendes den over på browniebunden. Pynt kagen lige som du har lyst til og server kagen til dine fødselsdagsgæster, middagsgæster, til en venindeaften eller spis den selv. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

4 kommentarer
  1. Den ser SÅ lækker ud! Hvis man nu ikke har sådan en silikoneform, men gerne vil have det look som I har skabt, hvad kan man så bruge i stedet for? ?

  2. Hej piger! Jeg har lidt feedback til jeres opskrift: selve opskriften/instruktioner føler jeg er lidt uklare og gjorde min bagning lidt forvirret (selvom jeg anser mig selv som en udemærket bager haha ??) Skal æggene piskes lyse og skummende, eller blot piskes “let” sammen? Skal mel og kakaopulver sies ned i gryden også? I så fald burde der stå, at der skal en stor gryde til ? Skal sukkeret været helt opløst i chokolademassen før melet blandes i – og skal gryden stadig være tændt, når sukkeret kommes ii? Jeg prøvede mig lidt frem og håber resultatet bliver godt (er i ovnen nu) ? Dejen smager i hvert fald dejligt ?

Skriv en kommentar