Fudgy brownie med cookie dough og ganache

Fudgy brownie med cookie dough og ganache. Det lyder rimelig lækkert, ikk? Det kan jeg lige love dig for, at det også er. Kombinationen af en fudgy brownie bund, cookie dough med chokolade og peanuts og så lige et lag chokolade ganache, det er altså en sikker vinder! Selve cookie dough skal ikke bages, så derfor er der hverken æg eller bagepulver i. Opskriften er inspireret af seje Mykitchenstories!

 

Det har været en ret så vild weekend og jeg er en anelse træt denne mandag, så derfor er det meget rart med et stykke kage og en god kop kaffe ved hånden, når der skal arbejdes. Min far og søster var nemlig til deres 1.dan graduering (altså det sorte bælte) i Jujutsu i lørdags, så vi har festet og drukket champagne hele weekenden. Det er første gang, at far og datter går op til 1.dan sammen, så det var kæmpe stort og de var SÅ mega seje! Jeg håber, at I har haft en dejlig efterårsferie-uge og weekend og at I får en skøn uge!

Fudgy brownie med cookie dough og ganache
Ingredienser

Brownie:

150 g smør

180 g sukker

4 spsk. kakaopulver

2 tsk. vaniljesukker

2 æg

80 g hvedemel

Cookie dough:

140 g smør, blødt

100 g sukker

70 g brunfarin

2 tsk. vaniljesukker

80 g hvedemel

50 g peanuts (kan undlades)

100 g mørke chokoladeknapper

Ganache:

200 g mørk chokolade

1 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Brownie:

Tænd ovnen på 160 C. Smelt smør og hæld det i en røreskål. Tilsæt sukker, kakaopulver og vanilje og rør det sammen med en dejskraber. Tilsæt et æg ad gangen og rør dem ud i dejen. Tilsæt til sidst mel og rør det godt sammen med dejskraberen. beklæd en form på 21×21 cm med bagepapir og fordel dejen i formen. Bag brownien i ca. 20-25 minutter. Lad den køle af og stil den i køleskabet.

Cookie dough:

Pisk smør, sukker, brunfarin og vaniljesukker sammen. Tilsæt hvedemel, peanuts og chokolade og rør det godt sammen. Fordel cookie dough på den kolde brownie bund. Stil på køl imens du laver ganache.

Ganache:

Smelt chokoladen langsomt i mikroovnen eller i en lille gryde. Det må endelig ikke koge. Pisk fløden i den smeltede chokolade lidt ad gangen indtil ganachen samler sig til en tyk masse. Fordel ganachen på cookie dough og stil kagen på køl igen.

Skær den kolde kage i små firkanter og server. Velbekomme!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.