P-tærte flødeboller med kaffe og karamel – Opskrift på de bedste flødeboller med P-tærter som bund, kaffeflødebolleskum og karamel. De her flødeboller er så sindssygt gode og de er perfekte at servere for en P-tærte elsker. Flødebollerne består af en bund af P-tærter, dem fra Carletti. Ovenpå bunden er der den dejligste seje og luftige flødebolleskum med kaffe og vanilje. For at gøre det ekstra lækkert har jeg sprøjtet dulce de leche ned i midten af skummet. Flødebollerne er dyppet i mørk chokolade og drysset med hakkede saltede peanuts.
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.
Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Ingredienser
Flødebolleskum med kaffe
250 g sukker
100 g glukosesirup
75 g vand
1 spsk. instant kaffe
Kornene af 1 vaniljestang
140 g past. æggehvider
Dulce de leche/ karamelfyld
1/2 dåse dulce de leche
Et lille nip havsalt
Chokoladeovertræk
400 g mørk chokolade
Derudover
15 stk. P-tærter
2 spsk. saltede peanuts, hakket fint
Fremgangsmåde
Flødebolleskum med kaffe
Kog sukker (200 g), glukosesirup, vand, kaffe og vanilje op i en tykbundet gryde til det når 118°C.
Pisk imens æggehvider hvide og luftige og tilæt sukker (50 g) og pisk sammen til en marengs. Når sukkersiruppen er klar hældes den ned i æggehviderne i en tynd stråle, imens der piskes ved høj hastighed. Pisk nu det hele sammen i ca. 10 minutter til en sej og fluffy flødebolleskum. Kom flødebolleskummet op i en sprøjtepose med en rund tyl f.eks. denne. Sprøjt flødebolleskum på P-tærterne. Lad flødebollerne stå 1 time på køkkenbordet, så skummet “tørrer”.
Dulce de leche/ karamelfyld
Rør karamellen sammen med salt og kom den i en sprøjtepose med en spids fylde tyl f.eks. denne. Sprøjt karamellen ned i midten af flødebolleskummet.
Chokoladeovertræk
Hak chokoladen og kom den op i en skål, der kan tåle varme. Giv chokoladen 30 sek. i mikroovnen og rør rundt. Gør dette af nogle omgange indtil chokoladen begynder at smelte. Giv nu chokoladen 10 sek. af ca. 4-5 omgange eller til chokoladen er 33 C. Hæld den smeltede chokolade op i et aflangt og bredt glas eller i en dyb skål og dyp flødebollerne forsigtigt i chokoladen. Du kan også hælde chokoladen udover flødebollerne. Drys med hakkede peanuts og stil flødebollerne på køl indtil servering. Velbekomme!