P-tærte flødeboller med kaffe og karamel - Flødeboller med P-tærte bunde
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

P-tærte flødeboller med kaffe og karamel

P-tærte flødeboller med kaffe og karamel – Opskrift på de bedste flødeboller med P-tærter som bund, kaffeflødebolleskum og karamel. De her flødeboller er så sindssygt gode og de er perfekte at servere for en P-tærte elsker. Flødebollerne består af en bund af P-tærter, dem fra Carletti. Ovenpå bunden er der den dejligste seje og luftige flødebolleskum med kaffe og vanilje. For at gøre det ekstra lækkert har jeg sprøjtet dulce de leche ned i midten af skummet. Flødebollerne er dyppet i mørk chokolade og drysset med hakkede saltede peanuts.

P-tærte flødeboller med kaffe og karamel

Opskrift til 6-12 personer

Ingredienser

Flødebolleskum med kaffe
Dulce de leche/ karamelfyld
Chokoladeovertræk
Derudover

Fremgangsmåde

Flødebolleskum med kaffe

Kog sukker (200 g), glukosesirup, vand, kaffe og vanilje op i en tykbundet gryde til det når 118°C.

Pisk imens æggehvider hvide og luftige og tilæt sukker (50 g) og pisk sammen til en marengs. Når sukkersiruppen er klar hældes den ned i æggehviderne i en tynd stråle, imens der piskes ved høj hastighed. Pisk nu det hele sammen i ca. 10 minutter til en sej og fluffy flødebolleskum.

Kom flødebolleskummet op i en sprøjtepose med en rund tyl f.eks. denne. Sprøjt flødebolleskum på P-tærterne. Lad flødebollerne stå 1 time på køkkenbordet, så skummet “tørrer”.

Dulce de leche/ karamelfyld

Rør karamellen sammen med salt og kom den i en sprøjtepose med en spids fylde tyl f.eks. denne. Sprøjt karamellen ned i midten af flødebolleskummet.

Chokoladeovertræk

Hak chokoladen og kom den op i en skål, der kan tåle varme. Giv chokoladen 30 sek. i mikroovnen og rør rundt. Gør dette af nogle omgange indtil chokoladen begynder at smelte. Giv nu chokoladen 10 sek. af ca. 4-5 omgange eller til chokoladen er 33 C.

Hæld den smeltede chokolade op i et aflangt og bredt glas eller i en dyb skål og dyp flødebollerne forsigtigt i chokoladen. Du kan også hælde chokoladen udover flødebollerne. Drys med hakkede peanuts og stil flødebollerne på køl indtil servering. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar