Bounty flødeboller - Opskrift på hjemmelavede flødeboller med kokosfyld og mørk chokolade
Opskrifter Livsstil Shop

Bounty flødeboller

Glædelig 12. december. Nu er der kun 12 dage igen til juleaften! I min julekalender i dag byder jeg på en lidt anderledes julegodte nemlig Bounty flødeboller. Flødebollerne består af en marcipanbund med kokosfyld, flødebolleskum med vanilje overtrukket med god mørk chokolade og pyntet med kokosmel. Jeg viste jer, hvordan jeg lavede disse flødeboller i min story på Instagram, og jeg får altid så mange beskeder med spørgsmål når, jeg laver flødeboller.  Her kommer derfor mine bedste råd til et godt flødebolle-resultat:

– Det er vigtigt at flødebollerne får lov til at stå på køl efter de er sprøjtet op, så danner skummet en slags hinde og bliver derfor siddende på bunden når de dyppes i chokolade.

– Det er også vigtigt at chokoladen bliver tempereret, så den ikke er for varm og derfor smelter skummet. Jeg bruger dette termometer (*reklamelink).

– Jeg tilsætter kakaosmør i chokoladen, da den bliver mere flydende og er nemmere at arbejde med, når flødebollerne skal dyppes i chokoladen.

– Jeg bruger altid et Weck glas, når jeg skal dyppe flødebollerne i chokoladen. Det har en perfekt størrelse.

Jeg har lavet rigtig mange flødeboller, og i starten så synes jeg også, at det var virkelig svært. Øvelse gør mester. Jo flere gange du laver flødeboller jo sjovere og nemmere bliver det!

Hvis du har kokosfyld tilovers så frygt ej, så må du altså prøve mine hjemmelavede bounty barer. De er virkelig nemme og hurtige at lave. Du kan også bruge chokoladen, hvis der er rester af den også.  Rigtig god fornøjelse!

Bounty flødeboller

Små søde sager til 10-12 personer
Forberedelse 1 t. / Tilberedning 2 t. / I alt + 3 t.
Ingredienser

Bounty flødeboller (ca.22-24 stk.):

Kokosfyld

280 g kondenseret mælk

210 g kokosmel

Marcipanbunde

375 g ren rå marcipan

Lidt flormelis til at rulle marcipanen ud med

Flødebolleskum

250 g sukker

100 g glukosesirup

75 g vand

Kornene af 1 vaniljestang

140 g past. æggehvider

Mørk chokoladeovertræk

300 g god mørk chokolade, kan købes her (*reklamelink)

75 g kakaosmør, kan købes her (*reklamelink)

Derudover

Kokosmel til drys

Fremgangsmåde

Kokosfyld

Bland kondenseret mælk med kokosmel til en ensartet masse og stil det på køl i 1 time. Lav marcipanbundene imens.

Marcipanbunde

Rul marcipanen ud til den er ca. 4 mm. Udstik runde bunde med en udstikker på 6 cm. Bag bundene i ovnen ved 185 C varmluft i ca. 7-8 minutter. Bundene skal kun lige blive let gyldne. Lad dem køle af på en rist.

Flødebolleskum

Kog sukker (200 g), glukosesirup,  vand og vanilje op i en tykbundet gryde til det når 118°C. Pisk imens æggehvider hvide og luftige og tilæt sukker (50 g) og pisk sammen til en marengs. Når sukkersiruppen er klar hældes den ned i æggehviderne i en tynd stråle, imens der piskes ved høj hastighed. Pisk nu det hele sammen i ca. 20 minutter til en sej og fluffy flødebolleskum. Kom flødebolleskummet op i en sprøjtepose med en rund tyl (jeg har brugt denne *reklamelink).

Sådan samler du flødebollerne

Kom en spsk af kokosfyldet ud på hver marcipanbund og tryk det godt ned på bunden. Sprøjt flødeskummet på bundende med kokosfyld. Stil flødebollerne på køl imens du temperer chokoladen.

Mørk chokoladeovertræk

Hak chokoladen (med mindre den er i knapper) og kom den op i en skål, sammen med hakket kakaosmør, der kan tåle varme. Giv chokoladen 30 sek. og rør rundt. Gør dette af nogle omgange indtil chokoladen begynder at smelte. Giv nu chokoladen 10 sek. af ca. 4-5 omgange eller til chokoladen er 33 C. Hæld den smeltede chokolade op i et aflangt og bredt glas eller i en dyb skål og dyp de kolde flødeboller forsigtigt i chokoladen. Drys med kokosmel. Lad flødebollerne stå på køl til chokoladen er størknet. Nyd dem helst på dagen, så er de allerbedst, men de kan sagtens holde sig i nogle dage på køl. Velbekomme!

Bedøm denne ret

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven