Små tærter med pistacie frangipane, lime og flødebolleskum
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Små tærter med pistacie frangipane, lime og flødebolleskum

Små tærter med pistacie frangipane, lime og flødebolleskum aka flødebolletærter. Det er altså en genial opfindelse at forene en sprød tærtebund med lækkert saftigt pistacie frangipane, lime-og vaniljeflødebolleskum og hvid chokoladeovertræk. Jeg har lavet 6 små tærter, men hvis du ikke har små tærteforme, så kan du også sagtens lave en stor tærte. Til mørdejen skal du kun bruge æggeblommer, så derfor kan du med fordel bruge hviderne til hjemmebagte kokosmakroner. Hvis du har hakkede pistacienødder og den hvide chokolade til overs, så kan du bage disse cookies med hvid chokolade og tranebær. God fornøjelse!

 

Denne opskrift indeholder reklamelinks og disse er markeret med en *.

Små tærter med pistacie frangipane, lime og flødebolleskum

Ingredienser

Tærtedej (til 6 små tærter):
Pistacie frangipane:
Flødebolleskum med lime:
Hvid chokoladeovertræk: Derudover:

Fremgangsmåde

Tærtedej:

Kom mel og flormelis i en foodprocessor. Smuldr smørret i melet. Tilsæt æggene og ælt hurtigt sammen til en ensartet mørdej. Kom dejen i en frysepose og stil den på køl i ca. 1 time.

Pistacie frangipane:

Rør ingredienserne godt sammen i en skål eller foodprocessor til en ensartet creme.  Sæt pistacie frangipane til side, til det skal bruges.

Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord. Fordel tærtedejen i de små tærteforme (jeg bruger disse tærteforme) og kom pistacie frangipane i. Bag tærterne med  pistacie frangipane ved 180 C i ca. 30 minutter indtil de er gyldne og sprøde. Lad dem herefter køle af og befri dem fra formene.

Flødebolleskum med lime:

Kog sukker (100 g), vand og glukosesirup op i en gryde til det når 117°C. Pisk æggehvider, vanilje og sukker (25 g) sammen til en marengs. Når sukkersiruppen er færdig, hældes den ned i æggehviderne i en tynd stråle, imens der piskes ved høj hastighed. Tilsæt limeskal. Pisk fortsat i ca. 20 minutter til det bliver en “sej” skum.

Kom flødebolleskummet i en sprøjtepose med en rund tyl. Sprøj flødebolleskummet ud på hver tærtebund og stil dem på køl imens du temperer chokoladen.

Hvid chokoladeovertræk:

Hak chokoladen (med mindre den er i knapper) og kom den op i en skål sammen med kakaosmør. Giv chokoladen 30 sek. i mikroovnen og rør rundt. Gør dette af nogle omgange indtil chokoladen begynder at smelte. Giv nu chokoladen 10 sek. af to omgange eller til chokoladen er 33 C. Hæld den smeltede chokolade op i et aflangt og bredt glas eller i en dyb skål og dyp forsigtigt de kolde flødebolletærter i chokoladen.

Drys med hakkede pistacienødder og limeskal og stil flødebolletærterne på køl til chokoladen er størknet. Nyd dem helst på dagen, så er de allerbedst. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

3 kommentarer
  1. Hvis jeg ikke har et sukkertermometer eller et andet termometre så jeg kan måle 117° C?
    Kan jeg gøre det på en anden måde ?

Skriv en kommentar