Lækker sprød kakao-kiksebund. Silkeblød mælkechokolade ganache. Friske søde og syrlige bær. Kan du forstille dig det? Den kombination er så himmelsk, at jeg var nødt til at kreere to af disse tærter og pynte dem med i hver sin smukke farveskala. Du kan helt selv vælge din egen farveskala. Her kommer opskriften:
Ingredienser
Opskrift til 1 tærte
Kakao-kiksebund:
175 g Digestive kiks
30 g cornflakes
4 spsk. kakaopulver
30 g mandler
80 g smør
Ganache:
400g mælkechokolade, hakket
1,2 dl fløde
Pynt:
Bær (blåbær, brombær, jordbær eller hindbær)
Spiselige blomster
Den lyserøde creme er en rest af min hindbærflødebolleskum
Fremgangsmåde
Kakao-kiksebund:
Hak mandlerne i en foodprocessor og tilsæt kiksene og hak så de er helt fint malede. Tilsæt cornflakes og kakaopulver og hak igen. Smelt smørret og bland det godt sammen med kiksemassen til det bliver ensartet. Hæld kiksemassen op i en aflang tærteform med løs bund, min form er ca. 10×35 cm. Pres massen godt ned i bunden og op af kanterne, og sæt formen i køleskabet, imens du laver ganachen.
Ganache:
Hæld fløden i en gryde og varm det op til kogepunktet. Hak chokoladen og kom den i en skål. Hæld fløden over chokoladen og vend det rundt til chokoladen er smeltet og massen bliver tyk. Hæld ganachen udover kiksebunden. Stil formen på køl igen i mindst 4 timer.
Pynt med bær og blomster. Løsn tærten fra formen og skær den ud i små stykker og server. Velbekomme!
Skal helt sikker prøves – men hvad er det lyserøde creme mon ?
Hov! Det har jeg da helt glemt at skrive. Den lyserøde creme er en lille rest af min hindbærflødebolleskum. Bare søg på det, så kommer det frem på bloggen 🙂
Kan den fryses ?
Kan man lave kagen dagen i forvejen, og vente med at pynte den indtil den skal serveres?
Ja, det kan man sagtens 🙂