Flødeboller med Digestive, hindbærskum og ruby chokolade
Opskrifter Livsstil Shop

Flødeboller med Digestive, hindbærskum og ruby chokolade

Flødeboller med Digestive, hindbærskum og ruby chokolade – en skøn og frisk kombination. Disse flødeboller er så fine og sommerlige. Flødebollerne vil være perfekte at servere på et kagebord til et studentergilde. Man behøver ikke at bage avancerede bunde, for at få gode flødeboller. Det smager altså også skønt med Digestive kiks, som jeg har brugt, eller Marie kiks eller Oreos. Jeg har dyppet flødebollerne i ruby chokolade som, fra naturens side, har den smukkeste lyserøde farve. Ruby chokoladen har en dejlig syrlig smag og er ikke ligeså sød i smagen, som hvid chokolade er. Du kan erstatte ruby chokoladen med helt almindelig hvid chokolade også.

Et par gode råd, til et godt flødebolleresultat:

Det er vigtigt at flødebollerne får lov til at stå på køl efter de er sprøjtet op, så danner skummet en slags hinde og bliver derfor siddende på bunden når de dyppes i chokolade. Det er også vigtigt at chokoladen bliver tempereret, så den ikke er for varm og derfor smelter skummet. Rigtig god fornøjelse!

Flødeboller med Digestive, hindbærskum og ruby chokolade

Ingredienser

Flødeboller med Digestive, hindbærskum og ruby chokolade:

Bund:

16 Digestive kiks

Hindbærflødebolleskum:

250 g sukker

100 g glukosesirup

75 g hindbærpuré af frosne hindbær

Kornene af 1 vaniljestang

140 g past. æggehvider

Ruby chokoladeovertræk:

300 g ruby chokolade, kan købes her (*reklamelink)

75 g kakaosmør, kan købes her (*reklamelink)

Derudover:

Frysetørrede hindbær

Fremgangsmåde

Hindbærflødebolleskum:

Kom hindbærrene i en si og hæld kogende vand over. Lad hindbærrene tø op og blend dem herefter til en puré. Kog sukker (200 g), glukosesirup, hindbærpuré og vanilje op i en tykbundet gryde til det når 118°C. Pisk imens æggehvider hvide og luftige og tilæt sukker(50 g) og pisk sammen til en marengs. Når sukkersiruppen er klar hældes den ned i æggehviderne i en tynd stråle, imens der piskes ved høj hastighed. Pisk nu det hele sammen i ca. 20 minutter til en sej og fluffy flødebolleskum. Kom flødebolleskummet op i en sprøjtepose med en rund tyl (jeg har brugt denne *reklamelink) og lav det mønster du ønsker  på bundene. Stil flødebollerne på køl i et par timer, inden de dyppes i chokoladen.

Ruby chokoladeovertræk:

Hak chokoladen (med mindre den er i knapper) og kom den op i en skål, sammen med hakket kakaosmør, der kan tåle varme. Giv chokoladen 30 sek. og rør rundt. Gør dette af nogle omgange indtil chokoladen begynder at smelte. Giv nu chokoladen 10 sek. af to omgange eller til chokoladen er 33 C. Hæld den smeltede chokolade op i et aflangt og bredt glas eller i en dyb skål og dyp de kolde flødeboller forsigtigt i chokoladen. Drys med frysetørrede hindbær. Lad flødebollerne stå på køl til chokoladen er størknet. Nyd dem helst på dagen, så er de allerbedst, men de kan sagtens holde sig i nogle dage på køl.  Velbekomme!

Bedøm denne ret

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven