Opskrifter Livsstil

Kanelsnegle med karamel, chokolade og pekannødder

Disse kanelsnegle med karamel, chokolade og pekannødder er for vilde!! Snaskede, sprøde og bløde snegle med luksusfyld. Det er kanelsnegle, bare uden kanel eller jo, der er kanel i selve dejen, men selve fyldet består af mørk chokolade, dulce de leche karamel og pekannødder. Jeg har serveret disse snegle med en flødeost/karamelfrosting, men man kan også bare lave en helt almindelig glasur med flormelis og kogende vand. God fornøjelse!

Kanelsnegle med karamel, chokolade og pekannødder
Ingredienser

Opskriften giver ca. 20 kanelsnegle

Dej:

50 g gær

2 dl sødmælk, lunken

2 æg

100 g smør, stuetemperatur

½ tsk salt

1 spsk sukker

½ tsk kardemomme

½ tsk kanel

ca. 500 g mel

1 æg til pensling

Fyld:

200 g dulce de leche

100 g brun farin

150 g mørk chokolade

100 g pekannødder, grofthakket

Frosting:

100 g flødeost

100 g dulce de leche

4 spsk flormelis

1 spsk kogende vand

Fremgangsmåde

Dej:

Opløs gæren i halvdelen af den lunkne mælk i en røremaskine. Når det er opløst hældes resten af mælken i. Tilsæt salt, sukker, æg, smør og kardemomme og rør godt. Tilsæt nu ca. halvdelen af melet og ælt dejen på maskinen. Tilsæt derefter resten af melet indtil dejen ikke er klistret og slipper skålen, når den rører rundt. Det tager ca. 10 minutter. Lad dejen hæve i skålen i 1 time under husholdningsfilm.

Fyld:

Bland alle ingredienserne godt sammen og stil til side, til det skal bruges.

Sådan laver du kanelsneglene:

Rul dejen ud i en firkant på et bord drysset med en anelse mel. Fordel fyldet på hele dejen og helt ud til kanterne. Rul dejen til en lang pølse og skær nogle lige store snegle ud og placer dem tæt sammen på en bageplade eller en bageform beklædt med bagepapir. Lad sneglene hæve i 30 minutter, imens du tænder ovnen på 180 C. Pensl sneglene med æg og bag snegle-kagen  i ca. 20-25 minutter.

Frosting:

Rør ingredienserne sammen til en ensartet frosting. Den skal være lidt tynd i det, men hvis du syntes den er lige lidt for tynd, så tilføj bare lidt mere flormelis. Smør frostingen på de lune snegle og nyd dem helst med det samme. Sneglene kan fryses og blot varmes i ovnen eller på en brødrister inden servering. Velbekomme!

4 Comments
  1. Dulce de Leche i din nye opskrift kanelsnegle m……. koger du det i 4 timer el bruger du det direkte fra dåsen ?

    1. Jeg bruger det, der er færdigt, og som hedder dulce de leche (det er kondenseret mælk, som allerede er indkogt). Så det er nemmest 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.