Nemme snaskede kanelsnegle

Snaskede og svampede kanelsnegle er nok noget nær det bedste jeg ved. De er nemme at lave og kan både laves som en kanelsnegle-kage i en springform, eller blot bages hver for sig på en bageplade. De bliver mest svampede og man undgår den hårde og tørre kant, hvis man bager sneglene som en kage.

Nemme snaskede kanelsnegle
Ingredienser

Opskriften giver ca. 20 kanelsnegle

Dej:

50 g gær

2 dl sødmælk, lunken

2 æg

100 g smør, stuetemperatur

½ tsk salt

1 spsk sukker

½ tsk kardemomme

ca. 500 g mel

Remonce:

120 g smør, stuetemperatur

2 spsk stødt kanel

80 g sukker

50 g brun farin

60 g revet marcipan

1 sammenpisket æg til pensling

Glasur:

Flormelis

Kogende vand

Fremgangsmåde

Dej:

Opløs gæren i halvdelen af den lunkne mælk i en røremaskine. Når det er opløst hældes resten af mælken i. Tilsæt salt, sukker, æg, smør og kardemomme og rør godt. Tilsæt nu ca. halvdelen af melet og ælt dejen på maskinen. Tilsæt derefter resten af melet indtil dejen ikke er klistret og slipper skålen, når den rører rundt. Lad dejen hæve i skålen i 1 time under et viskestykke.

Remoncen:

Bland alle ingredienserne godt sammen med en gaffel og stil til side, til det skal bruges.

Sådan laver du kanelsneglene:

Rul dejen ud i en firkant på et bord drysset med en anelse mel. Fordel remoncen på hele dejen og helt ud til kanterne. Rul dejen til en lang pølse og skær nogle lige store kanelsnegle ud. Du kan enten lave en kanelsnegle kage i en springform på 28 cm i diameter eller blot lægge dem på to bageplader beklædt med bagepapir. Lad kanelsneglene hæve i 30 minutter, imens du tænder ovnen på 180 C. Pensl kanelsneglene med æg og bag kanelsnegle-kagen  i ca. 20-25 minutter og kanelsnegle på bageplade i ca. 15-20 minutter.

Rør flormelis og kogende vand sammen til en glasur. Drys glasuren over de lune kanelsnegle og nyd dem med det sammen. Kanelsneglene kan fryses og blot varmes i ovnen eller på en brødrister inden servering. Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.