Opskrifter Livsstil

Kanelsnegle a la gulerodskage

Kanelsnegle a la gulerodskage – altså to virkelig lækre ting smeltet sammen til en kage. Disse gulerodskage-kanelsnegle er vildt lækre og snaskede! De er med gulerodsremonce og er pyntet med den bedste cream cheese frosting og  drysset med hakkede valnødder. Mine kanelsnegle er meget populære her på bloggen og det samme er min gulerodskage. I er også ret vilde med disse kanelsnegle med remonce og kagecreme. Rigtig god fornøjelse!

Kanelsnegle a la gulerodskage

Sødt bagværk til 8-10 personer
Forberedelse 1 t. 45 min. / Tilberedning 25 min. / I alt 2 t 10 min.
Ingredienser

Kanelsnegle a la gulerodskage (giver ca. 20 snegle):

Dej:

50 g gær

2 dl sødmælk, lunken

2 æg

100 g smør, stuetemperatur

½ tsk salt

1 spsk sukker

½ tsk kardemomme

ca. 500 g mel

1 sammenpisket æg til pensling

Remonce med gulerod:

300 g gulerødder, groftrevet

100 g brun farin

100 g marcipan, revet

2 spsk. kanel

100 g smør, blødt

Cream cheese frosting:

100 g smør, blødt

200 g flormelis

1 tsk. vaniljepasta

Skal fra 1 citron

200 g flødeost, køleskabskoldt

Derudover:

100 g hakkede valnødder

Fremgangsmåde

Dej:

Opløs gæren i halvdelen af den lunkne mælk i en røremaskine. Når det er opløst hældes resten af mælken i. Tilsæt salt, sukker, æg, smør og kardemomme og rør godt. Tilsæt nu ca. halvdelen af melet og ælt dejen på maskinen. Tilsæt derefter resten af melet indtil dejen ikke er klistret og slipper skålen, når den rører rundt. Lad dejen hæve i skålen i 1 time under et viskestykke.

Remonce med gulerod:

Bland alle ingredienserne sammen med en gaffel og stil det til side til det skal bruges.

Cream cheese frosting:

Pisk smør lyst og luftigt og tilsæt vanilje og citronskal. Tilsæt flormelis lidt adgangen imens der fortsat piskes. Pisk flødeosten i og pisk godt til der ikke er flere klumper og frostingen er luftig og ensartet. Stil den på køl indtil den skal bruges.

Sådan laver du sneglene:

Rul dejen ud i en firkant på et bord drysset med en anelse mel. Fordel remoncen på hele dejen og helt ud til kanterne. Rul dejen til en lang pølse og skær nogle lige store snegle ud. Placer sneglene på en bageplade beklædt med bagepapir med lidt mellemrum. Lad kanelsneglene hæve i 30 minutter, imens du tænder ovnen på 200 C. Pensl sneglene med æg og bag dem  i ca. 20-25 minutter.

Lad sneglene køle lidt af. Smør cream cheese frosting på hver snegl og pynt med hakkede valnødder og nyd dem med det samme. Sneglene kan fryses og blot varmes i ovnen eller på en brødrister inden servering. Velbekomme!

 

Bedøm denne ret

2 Comments
  1. Hej!

    Hvor ser det bare lækkert ud. Den kan vel også laves uden røremaskine? Eller gør det noget ved dejen?

    Mvh.

    1. Er sikker på at dejen sagtens kan laves uden røremaskine 🙂 Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.