Kæmpe kanelsnegle med karamel og valnødder - store snaskede kanelsnegle
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Kæmpe kanelsnegle med karamel og valnødder

Kæmpe kanelsnegle med karamel og valnødder. Disse kanelsnegle må nok være de mest snaskede og syndige jeg har bagt. Jeg har lavet dem kæmpe store, men man kan sagtens lave dem mindre. Jeg har brugt disse bløde flødekarameller fra Wherters Original, som hedder Soft Caramels, men man kan også bruge guldkarameller, Riesen karameller eller fudge karameller.

Det er ved at være noget tid siden, at jeg sidst har opdateret bloggen med ny opskrift, og det er der en helt særlig grund til. Jeg er nemlig ved at planlægge de sidste detaljer inden jeg, fra næste uge af, begynder at skyde billeder til min kagebog! Eller det er ikke mig der skal skyde billederne, men en virkelig dygtig professionel fotograf. Jeg glæder mig så meget til det hele, men allermest til at se den færdige bog og til at vise jer den.

Kæmpe kanelsnegle med karamel og valnødder

Opskrift til 10-12 personer
Forberedelse 1 t. 30 min.
Tilberedning 30 min.
I alt 2 t.

Ingredienser

Opskriften giver 10 store kanelsnegle eller 20 små
Derudover

Fremgangsmåde

Dej

Opløs gæren i halvdelen af den lunkne mælk i en røremaskine. Når det er opløst hældes resten af mælken i. Tilsæt salt, sukker, æg, smør og kardemomme og rør godt. Tilsæt nu ca. halvdelen af melet og ælt dejen på maskinen. Tilsæt derefter resten af melet indtil dejen ikke er klistret og slipper skålen, når den rører rundt. Lad dejen hæve i skålen i 1 time under et viskestykke.

Remonce

Bland alle ingredienserne godt sammen med en gaffel og stil til side, til det skal bruges.

Sådan laver du kanelsneglene

Rul dejen ud i en firkant på et bord drysset med en anelse mel. Fordel remoncen på hele dejen og helt ud til kanterne. Drys karameller og valnødder på dejen. Rul dejen til en lang pølse på den korte led, hvis du ønsker kanelsneglene store ellers kan du rulle dem på den lange led, hvis du ønsker små kanelsnegle. Skær herefter nogle lige store kanelsnegle ud. Placer kanelsneglene på en bageplade beklædt med bagepapir med lidt mellemrum. Lad kanelsneglene hæve i 30 minutter, imens du tænder ovnen på 200 C varmluft. Pensl kanelsneglene med æg og bag dem i ca. 18-20 minutter (store) eller 12-15 minutter (små). Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar