Snegle inspireret af svenske luciaboller - Svenske luciaboller med vaniljeremonce
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Snegle inspireret af svenske luciaboller

Glædelig 11. december. I dag har jeg bagt de lækreste svampede snegle inspireret af svenske luciaboller. I Sverige spiser man disse luciaboller d.13 december. Der er safran i dejen, derfor får dejen den flotteste gule farve. Jeg har lavet min egen version og lavet bollerne om til snegle fyldt med vaniljeremonce og rosiner. De smager simpelthen så godt og er perfekte at bage i weekenden. Sneglene smager allerbedst lune. Rigtig god fornøjelse!

Snegle inspireret af svenske luciaboller

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 1 t.
I alt + 2 t.

Ingredienser

Svenske Luciaboller, som snegle (giver ca. 15 stk.):
Vaniljeremonce
Sukkersirup
Derudover

Fremgangsmåde

Svenske Luciaboller, som snegle

Rør gæren ud den lunkne mælk. Tilsæt safran og derefter lidt af melet sammen med æg, salt og sukker. Tilsæt herefter resten af melet lidt ad gangen samtidig med at smørret også tilsættes lidt ad gangen. Ælt dejen godt sammen til den bliver blank og smidig og slipper skålen. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i skålen i ca. 1 time under et viskestykke.

Vaniljeremonce

Bland alle ingredienserne godt sammen med en gaffel og lad det stå på køkkenbordet, til det skal bruges.

Sukkersirup

Kog vand og sukker op i en lille gryde til sukkeret er opløst. Lad det køle af.

Sådan laver du sneglene

Rul dejen ud i en firkant på et bord drysset med en anelse mel. Fordel remoncen på hele dejen og helt ud til kanterne. Drys rosinerne på. Rul dejen til en lang pølse og skær nogle lige store snegle ud. Placer sneglene i en bradepande beklædt med bagepapir med lidt mellemrum. Lad sneglene hæve i 30 minutter, imens du tænder ovnen på 200 C. Pensl sneglene med æg og bag sneglene i ca. 20-25 minutter til de er gyldne. Tag dem ud af ovnen og pensl dem med sukkersirup. Nyd helst sneglene imens de stadig er lune. Velbekomme!

 

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

2 kommentarer

Skriv en kommentar