Kardemommesnurrer - Opskrift på de bedste snaskede kardemommesnurrer
Opskrifter Livsstil Shop

Kardemommesnurrer

Kardemommesnurrer – Opskrift på de bedste snaskede og svampede kardemommesnurrer. Disse kardemommesnurrer er de bedste jeg har bagt, og de smager så vidunderligt. Snurrerne består af en blød og lækker dej med kardemomme, remonce med kardemomme og marcipan, sukkersirup og kardemomme-sukker. Det gode ved snurrer er, at de smager fantastisk selvom de ikke lige bliver helt ens eller pæne, når de snurrers. Jeg har også en virkelig god opskrift på kanelsnurrer, som du kan finde lige her. Jeg har også en anden opskrift på kardemommesnurrer, de er bare lidt anderledes og bagt med kagecreme i midten., se opskrift her.

Kardemommesnurrerne kan sagtens fryses i fryseposer og opbevares i fryseren i et par måneder. Tag de frosne snurrer hurtigt indunder den kolde hane og lun dem i ovnen, så bliver de så gode som nybagte.

Kardemomme

Jeg bruger hele kardemommefrø, som jeg knuser fint i en morter, for at få den bedste og mest aromatiske kardemommesmag frem i dejen, remoncen og kardemomme-sukkeret. Man kan sagtens bare bruge stødt kardemomme i stedet for. Rigtig god fornøjelse!

Kardemommesnurrer

Snurrer til 8-10 personer
Forberedelse 1 t. / Tilberedning 1 t. 30 min. / I alt 2 t. 30 min.
Ingredienser

Kardemommesnurrer

Dej

35 g gær

3 dl sødmælk, lunt

55 g sukker

1 æg

1 tsk. knuste kardemommefrø eller stødt kardemomme

65 g smør, smeltet og afkølet

Ca. 600 g hvedemel

1 tsk. salt

1 sammenpisket æg til pensling

Remonce

150 g smør, stuetemperatur

100 g marcipan, revet

75 g sukker, gerne rørsukker

1 tsk kardemomme

1 spsk. kartoffelmel

Sukkersirup

75 g vand

75 g sukker

Kardemommesukker

2 tsk. knuste kardemommefrø

Ca. 3 spsk. sukker

Fremgangsmåde

Dej

Rør gæren ud i den lune mælk og tilsæt sukker, æg, knuste kardemommefrø og smørret og rør det rundt. Tilsæt melet lidt af melet og ælt dejen med dejkrogen. Tilsæt salt og mere mel og ælt dejen til den slipper skålens sider og bliver blank og smidig. Det tager ca. 5-10 minutter, afhængig af hvor kraftig din røremaskine er. Lad dejen hæve i skålen i 1 time under et fugtigt viskestykke.

Remonce

Bland alle ingredienserne godt sammen med en gaffel og stil remoncen til side, til den skal bruges.

Sukkersirup

Laves imens snurrerne er i ovnen. Kog vand og sukker op i en lille gryde til sukkeret er opløst. Lad det køle af.

Kardemommesukker

Bland sukker og knust kardemomme sammen.

Sådan laver du snurrerne

Rul dejen ud i en firkant (ca. 45×50 cm) på et meldrysset bord. Smør  remoncen omhyggeligt ud på hele dejen i et tyndt lag, og luk halvdelen af dejen indover midten og derefter den anden dejdel ovenpå, sådan at dejen ligger 3-dobbelt. Rul dejen lidt ud, så den ikke er for tyk. Del dejen i ca. 20 aflange stykker på ca. 2-3 cm i bredden. Sno hvert dejstykke rundt som et lille bundt og sno den sidste dejende rundt på den anden led (som et lille garnnøgle). Det gør ikke noget, at snurrerne ikke bliver helt ens, de skal nok blive fine alligevel.

Sæt snurrerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur. Pensl dem med sammenpisket æg og drys med hvidt perlesukker og mandelsplitter, og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved  varmluft 200°C i ca. 16-18 minutter, til de er gyldne. Pensl de varme snurrer med sukkersirup og drys med kardemommesukker. Lad snurrerne køle lidt af på en rist og servér dem. De smager allerbedst, når de stadig er lidt lune. Velbekomme!

Bedøm denne ret

1 Comment
  1. Mums de er gode! Har nu lavet disse snurrer to gange, og anden gang jeg lavede dem lavede jeg halvanden gang remonce og satte varmen ned til 180 grader varmluft. Det kan anbefales!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven