Svenske sukkerboller – Opskrift på bløde, luftige og snaskede svenske sukkerboller med remonce dyppet i smør og sukker. Disse sockerbullar, som de rigtigt hedder i Sverige, er simpelthen så gode og lækre. Det er egentlig bare snurrer, som bages på ganske normal vis med remonce i. Efter snurrerne er bagt pensles de med smeltet smør og dyppes i sukker. Det er sådan en dejlig konsistens med de helt bløde og luftige boller med det knasende sukker.
Hvis der er flere sukkerboller end der kan spises, så kan de færdigbagte snurrer fryses ned, uden smør og sukker på. Så kan de nemt tøes op og pensles og dyppes lige inden servering. Prøv også min opskrift på klippet kanelstang. Rigtig god fornøjelse!
Svenske sukkerboller
Ingredienser
DejFremgangsmåde
Dej
Opløs gæren i den lune mælk i en røreskål. Tilsæt, sukker, kardemomme, salt og ca. halvdelen af melet og ælt dejen med dejkrogen. Tilsæt smør. Tilsæt mere mel og ælt dejen til den slipper skålens sider og bliver blank og smidig. Det tager ca. 5-10 minutter, afhængig af hvor kraftig din røremaskine er.
Lad dejen hæve i skålen i 1 time under et fugtigt viskestykke.
Remoncen
Bland alle ingredienserne godt sammen med en gaffel og stil remoncen til side, til den skal bruges.
Sådan laver du sukkerbollerne
Rul dejen ud til en stor firkant på et meldrysset brod. Smør remoncen ud på hele dejen i et tyndt lag, og luk halvdelen af dejen over, sådan at dejen ligger dobbelt.
Del dejen i ca. 20 lange strimler, skær evt. med et pizzahjul. Sno hvert dejstykke rundt som et lille bundt. Det gør ikke noget, at sukkerbollerne ikke bliver helt ens, de skal nok blive fine alligevel.
Sæt sukkerbollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur. Pensl dem med sammenpisket æg.
Bag dem i midten af en forvarmet ovn på 220°C varmluft i ca. 8-10 minutter, til de er gyldne.
Lad sukkerbollerne køle lidt af på en rist og pensl dem med smør og dyp dem i sukkeret. De smager allerbedst, når de stadig er lidt lune, men de kan også sagtens fryses ned. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar