Klippet kanelstang - Opskrift på snasket fin klippet kanelstang
Opskrifter Livsstil Shop

Klippet kanelstang

Klippet kanelstang – Opskrift på super fin klippet kanelstang med remonce og perlesukker. Denne opskrift på kanelstang er så lækker, snasket, sprød og svampet. Kanelstangen er virkelig nem at bage. Nede i opskriften har jeg prøvet at beskrive nøje, hvordan man “klipper” dejen, og jeg håber, at billederne ovenover også kan hjælpe med det. Jeg har lavet to kanelstænger ud af opskriften. Jeg har bagt kanelstængerne med hvidt perlesukker ovenpå, men det kan også være med mandelflager eller hasselnødder ovenpå. En kanelstang smager allerbedst, når den stadig er lidt lun, men hvis ikke hele kanelstangen når at blive spist, så kan den sagtens fryses ned.

Da opskriften giver to kanelstænger, så kan du evt. bage den ene helt, som beskrevet i opskriften og den anden kan bages lidt kortere tid, sådan så den kan fryses ned og bages videre, når den skal serveres. Prøv også med kagecreme i kanelstængerne eller æblegrød. Hvis man lige vil gøre det ekstra luksus, så smager sådan et stykke kanelstang virkelig godt med smør på. Rigtig god fornøjelse!

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Sødt bagværk til 10-12 personer
Forberedelse 1 t. / Tilberedning 1 t. / I alt +2 t.
Ingredienser

Dej

50 g gær

5 dl mælk, lun

150 g sukker

1 stor tsk. kardemomme

1 tsk. salt

150 g smør, blødt

Ca. 800 g hvedemel

1 sammenpisket æg til pensling

Remonce

250 g smør, stuetemperatur

3-4 spsk. stødt kanel

75 g sukker

135 g brun farin

75 g revet marcipan

2 spsk. kartoffelmel

Sukkersirup

50 g vand

50 g sukker

Derudover

Hvidt perlesukker

Fremgangsmåde

Dej

Opløs gæren i den lune mælk i en røreskål. Tilsæt, sukker, kardemomme, salt og ca. halvdelen af melet og ælt dejen med dejkrogen. Tilsæt smør. Tilsæt mere mel og ælt dejen til den slipper skålens sider og bliver blank og smidig. Det tager ca. 5-10 minutter, afhængig af hvor kraftig din røremaskine er. Lad dejen hæve i skålen i 1 time under et fugtigt viskestykke.

Remoncen

Bland alle ingredienserne godt sammen med en gaffel og stil remoncen til side, til den skal bruges.

Sukkersirup

Kog vand og sukker op i en lille gryde til sukkeret er opløst. Lad det køle af.

Sådan laver du kanelstænger

Del dejen i 2, og rul den ene halvdel ud i en firkant (ca. 40 x 40 cm). Smør halvdelen af remoncen omhyggeligt ud på hele dejen i et tyndt lag, og rul dejen sammen til en lang pølse (ligesom til kanelsnegle).  Fortsæt på samme måde med den anden halvdel af dejen. Læg de to dejruller på 1-2 bageplader beklædt med bagepapir.

Klip et hak i begyndelsen af den ene dejrulle og træk den klippede del ud til den ene side. Klip igen med ca. 2-3 cm mellemrum og træk den klippede del ud til den anden side. Fortsæt hele vejen ned af begge dejruller, så de klippede ”snegle” ligger skiftevis til hver side. Det er meget nemt, og billederne kan forhåbentlig hjælpe dig på vej. Lad kanelstængerne efterhæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.

Pensl dem med sammenpisket æg og drys med hvidt perlesukker, og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved varmluft 200°C varmluft i ca. 25-30 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Læg evt. et stykke stanniol over kanelstængerne i den sidste del af bagetiden, så de ikke bliver for mørke. Pensl de varme kanelstænger med sukkersirup. Lad kanelstængerne afkøle af på en rist. Velbekomme!

Bedøm denne ret

14 Comments
  1. Hej

    Kan man evt bruge kardemomme i stedet for kanel i den kanelstang? 🙏🏻 Tak for alle de lækre opskrifter.

      1. Hej – ved du om den kan laves med tørgær? Ser fantastisk ud men jeg bor et sted hvor man ikke kan få fat i frisk gær..

    1. Du kan tilsætte mel i stedet for. Det er for at det holder på fugten, så fyldet ikke flyder ud 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.