Nutella stjerne - Frederikke Wærens
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Nutella stjerne

 

Endnu en opskrift med nutella og denne gang er det en nutella stjerne! Jeg har lavet sådan en før bare med remonce (en slags kanelsneglestjerne). Den kan du se lige her. Her kommer opskriften. Nyd det gode vejr!

Nutella stjerne

Ingredienser

Fremgangsmåde

Dej:

Start med at opløs gæren i halvdelen af den lunkne mælk i en røremaskine. Når det er opløst hældes resten af mælken i. Tilsæt salt, sukker, æg, smør og kardemomme og rør godt. Tilsæt nu ca. halvdelen af melet og ælt dejen på maskinen. Tilsæt derefter melet indtil dejen ikke er klistret og slipper skålen, når den rører rundt. Lad dejen hæve i skålen i 1 time under et viskestykke.

Sådan former du stjernen:

Når dejen har hævet deles den i 4 lige store stykker. Rul dejstykkerne ud i 4 ens runde plader (ligesom en pizzabund), på et bord drysset med lidt mel. Læg den første dejplade over på en bageplade med bagepapir og smør 1/3 del af nutellaen ud på dejen. Læg den næste dejplade over, smør nutella på, fortsæt indtil du har de 4 dejplader oven på hinanden – der skal ikke nutella på den øverste. Placér et glas i midten og tryk det lidt ned. Skær dejen fra glasset og ud, først i 4 dele, derefter skærer du de 4 stykker igennem en gang mere, så der i alt er 8 stykker. De 8 stykker skærer du også igennem og så er der 16. Nu er du klar til at dreje hvert dej stykke, drej dejen 2 gange. Til sidst sætter du dej-enderne sammen to og to, så der dannes i alt 8 spidser i stjernen. Lad stjernen efterhæve i 20 minutter. Pensl stjernen med et pisket æg og bag den i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader. Server stjernen imens den stadig er lun. Velbekomme!

 

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar