Braided Cinnamon Star – Frederikke Wærens
Opskrifter Livsstil Shop

Braided Cinnamon Star

I har sikkert set denne kreation på Instagram før, for det er en rigtig ”Insta klassiker”, men ikke desto mindre er den hyggelig at bage, og så smager kanelsnegle jo fantastisk! Når du svinger denne lune krabat på bordet til eftermiddagskaffen, så bliver alle lykkelige i deres maver. Den ser måske svær ud, men det er den slet ikke… Bare kast dig ud i det! Det er det perfekte weekend-bage-projekt! Her kommer opskriften.

Ingredienser

Dej:

50 g gær

2 dl mælk, lunken

2 æg

100 g smør, stuetemperatur

½ tsk salt

1 spsk sukker

½ tsk kardemomme

ca. 500 g mel

Remonce:

100 g smør, stuetemperatur

2 spsk stødt kanel

80 g sukker

 

Fremgangsmåde

Dej:

Start med at opløs gæren i halvdelen af den lunkne mælk i en røremaskine. Når det er opløst hældes resten af mælken i. Tilsæt salt, sukker, æg, smør og kardemomme og rør godt. Tilsæt nu ca. halvdelen af melet og ælt dejen på maskinen. Tilsæt derefter melet indtil dejen ikke er klistret og slipper skålen, når den rører rundt. Lad dejen hæve i skålen i 1 time under et viskestykke.

Remoncen:

Bland alle ingredienserne godt sammen med en gaffel og stil den til side, til den skal bruges.

Sådan former du stjernen:

Når dejen har hævet deles den i 4 lige store stykker. Rul dejstykkerne ud i 4 ens runde plader (ligesom en pizzabund), på et bord drysset med lidt mel. Læg den første dejplade over på en bageplade med bagepapir og smør 1/3 del af remoncen ud på dejen. Læg den næste dejplade over, smør remonce på, fortsæt indtil du har de 4 dejplader oven på hinanden – der skal ikke remonce på den øverste. Placér et glas i midten og tryk det lidt ned. Skær dejen fra glasset og ud, først i 4 dele, derefter skærer du de 4 stykker igennem en gang mere, så der i alt er 8 stykker. De 8 stykker skærer du også igennem og så er der 16. Nu er du klar til at dreje hvert dej stykke, drej dejen 2 gange. Til sidst sætter du dej-enderne sammen to og to, så der dannes i alt 8 spidser i stjernen. Ja, det lyder indviklet… men prøv at se på billederne herunder, så forstår du det med det samme. Lad stjernen efterhæve i 20 minutter. Pensl stjernen med et pisket æg og bag den i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader. Server den lun og evt. med glasur. Velbekomme!

Bedøm denne ret

4 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.