Opskrifter Livsstil

Svenske fastelavnsboller “Semlor”

Så er det snart fastelavn og tiden for noget af det bedste og lækreste i verden, nemlig fastelavnsboller. Årh, hvor jeg elsker fastelavnsboller. Kombinationen mellem bolle og flødeskum er så god! I år har jeg valgt at lave de svenske fastelavnsboller ved navn Semlor, som består af en dejlig blød bolle, mandelmasse og så et godt lag flødeskum. Mums! Her kommer opskriften:

 

Svenske fastelavnsboller “Semlor”

Ingredienser

Bolledej (til 22-24 boller afhængig af størrelsen) :

50 g gær

500 g mel

2 dl mælk

2 æg

1 stor tsk. kardemomme

1 lille tsk. salt

50 g sukker

150 g smør

1 sammenpisket æg til pensling

100 g god mørk chokolade f.eks. Callebaut 70 %

Mandelmasse:

100 g mandler

100 g flormelis

1 past. Æggehvide

 

5 dl, fløde til flødeskum

Flormelis til pynt

Fremgangsmåde

Bolledej:

Smuldre smørret i melet og kør det sammen i en foodprocessor. Bland sukker, kardemomme og salt i. Lun mælken, så den er lillefinger varm, og opløs gæren heri, og hæld det op i melblandingen og saml hurtigt dejen. Tilsæt æg og ælt dejen, til den er blank og smidig. Hvis nødvendigt tilsættes lidt mere mel. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i ca. 1 time under et viskestykke. Når dejen er hævet, vender du den ud på et meldrysset bord og deler den i to stykker. Dejen rulles ud til en firkant, som deles i 12 stykker. På hvert dejstykke lægges et stykke chokolade, og dejen samles godt rundt om chokoladen og formes til en bolle. Brug halvdelen af remoncen til det ene stykke dej, og den anden halvdel til det andet dejstykke. Læg bollen med samlingen nedad på bagepladen, og tryk dem lidt flade. Når du har formet alle bollerne, skal de hæve i ca. 30 min. under et viskestykke. Bag bollerne ved 200 °C i ca. 12-14 min, til de er fine lysebrune. Lad bollerne køle helt af, inden du samler dem med mandelmassen og flødeskum.

Mandelmasse:

Hak mandlerne (med skal) i en foodprocessor til de er helt fint malede. Tilsæt flormelis og blend igen. Tilsæt til sidst æggehviden og blend indtil det bliver en ensartet masse. Hvis massen bliver lidt for flydende, så kan du sagtens tilsætte lidt flere mandler, men det burde ikke blive nødvendigt.

Saml bollerne:

Klip en trekant på toppen af hver bolle. Fjern forsigtigt trekanten og fyld så hullerne op med mandelmassen. Pisk fløden til fast skum (den må ikke blive for flydende). Hæld flødeskummet op i en sprøjtepose med en stjernetyl. Sprøjt flødeskum ud på hver bolle og slut af med at lægge den lille bolletrekant tilbage på bollen. Drys flormelis på bollerne og server straks. Velbekomme!

 

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.