Fastelavnsboller med nutella og karamelflødeskum - Opskrift på fastelavnsboller
Opskrifter Livsstil Shop

Fastelavnsboller med nutella og karamelflødeskum

Nu kan jeg snart ikke trække den længere med fastelavnsboller. Jeg har derfor bagt hele to slags fastelavnsboller i dag. Den første slags, som I får opskrifter på, er fastelavnsboller med nutella og karamelflødeskum. En sød og blød bolle med kardemomme som efterfølgende er fyldt med nutella og den lækreste karamelflødeskum. Jeg har lavet dem lidt a la de svenske Semlor fastelavnsboller, dog uden mandelmassen. Opskriften på bollerne er mine bløde teboller, hvor jeg har tilsat kardemomme til dejen. Rigtig god fornøjelse!

Fastelavnsboller med nutella og karamelflødeskum

Fastelavnsboller til 10-12 personer
Forberedelse 1 t. / Tilberedning 1 t. / I alt + 2 t.
Ingredienser

Bolledej (ca. 20 stk)

4 dl vand, lunkent

50 g gær

100 g sukker

2 tsk kardemomme

2 æg

60 g smør, smeltet

1/2 tsk salt

Ca. 850-900 g hvedemel

1 æggeblomme og 3 spsk. sødmælk pisket sammen til pensling

Derudover

Nutella

1/2 dåse dulce de leche

5 dl piskefløde

Flormelis til drys

Fremgangsmåde

Bolledej

Kom vandet i en røreskål og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, kardemomme og 100 g af melet og æggene. Ælt det sammen. Tilsæt nu lidt mere mel i, smørret og salt. Ælt godt og tilsæt resten af melet lidt ad gangen. Ælt dejen indtil den er smidig og blank og stadig er klistret. Dejen skal være klistret, så tilsæt endelig ikke for meget mel. Stil dejen til hævning, med husholdningsfilm og et viskestykke over skålen, et lunt sted. Sådan en tebolledej hæver meget op. Den skal hæve til 3 dobbelt størrelse og det tager et sted mellem 60- 90 minutter afhængig af, hvor lunt der er.

Når dejen har hævet tændes ovnen på 200 C varmluft.

Form dejen til ca. 20 lige store boller og placer dem på en eller to bageplader beklædt med bagepapir. Hvis dejen er for klistret kan du tage lidt olivenolie på hænderne og på bordet, så hænger dejen ikke fast. Lad bollerne efterhæve til dobbelt størrelse. Pensl bollerne med sammenpisket æggeblomme og sødmælk og bag bollerne i ca. 15 minutter. Bollerne skal være gyldne på toppen, men hold øje med dem, da ovne er forskellige. Lad bollerne køle af.

Sådan samler du bollerne

Skær toppen af hver bolle. Kom en tsk nutella på den nederste del af bollerne. Pisk fløden til fast skum (den må ikke blive for flydende) og vend forsigtigt flødeskummet sammen med dulce de leche. Hæld karamelflødeskummet op i en sprøjtepose med en stjernetyl. Sprøjt flødeskum ud på hver bolle og slut af med at lægge toppen tilbage på bollen. Drys flormelis på bollerne og server straks. Velbekomme!

Bedøm denne ret

1 Comment
  1. Skal den kondenseret mælk koges først, til karamel? Har bare svært ved at forestille mig det skulle kunne vendes i flødeskummet?😆

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven