Bløde Semlor (svenske fastelavnsboller)

Bløde og luftige Semlor (svenske fastelavnsboller). Jeg har bagt disse fastelavnsboller før, bare i miniudgaven og med en anderledes bolle med chokolade indeni. I dag har jeg lavet dem kæmpe store, med en mere blød og luftig bolle fyldt med hjemmelavet mandelmasse, som er en hjemmelavet marcipan, flødeskum og flormelis. Disse Semlor er så lækre og jeg drømmer tit om at tage til Stockholm og lave en Semlor-guide.

Jeg har haft en ret så travl weekend, med kagebagning til den helt store guldmedalje, så der er ikke blevet udgivet nogle opskrifter. Jeg går også en travl uge i møde i denne uge, da der på torsdag sker noget ret specielt, i hvert fald for mig og bloggen også. Det fortæller jeg meget mere om! Rigtig god dag!

Bløde Semlor (svenske fastelavnsboller)
Ingredienser

Bløde Semlor (svenske fastelavnsboller) 9 store eller 18 små:

Dej:

50 g gær

2 dl sødmælk, lunken

2 æg

½ tsk salt

1 spsk sukker

½ tsk kardemomme

ca. 500 g mel

100 g smør, stuetemperatur

1 æg til pensling

Mandelmasse:

150 g mandler

150 g flormelis

1 past. æggehvide

Derudover:

5 dl fløde

Evt. lidt vaniljepulver til at piske i fløden

Flormelis til pynt

Fremgangsmåde

Dej:

Opløs gæren i halvdelen af den lunkne mælk i en røremaskine. Når det er opløst hældes resten af mælken i. Tilsæt salt, sukker, æg, og kardemomme og rør godt. Tilsæt nu ca. halvdelen af melet og ælt dejen på maskinen. Tilsæt derefter resten af melet indtil dejen ikke er klistret og slipper skålen, når den rører rundt. Det tager ca. 10 minutter. Tilsæt nu det bløde smør lidt adgangen og sørg for, at det bliver æltet godt ind i dejen. Lad dejen hæve i skålen i 1 time under husholdningsfilm.

Rul dejen til en lang pølse og skær nogle lige store boller ud og placer dem  på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne hæve yderligere 30 minutter, imens du tænder ovnen på 225 C. Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag i ca. 14 minutter. Lad bollerne køle af på en rist.

Mandelmasse:

Hak mandlerne (med skal) i en foodprocessor til de er helt fint malede. Tilsæt flormelis og blend igen. Tilsæt til sidst æggehviden og blend indtil det bliver en ensartet masse. Hvis massen bliver lidt for flydende, så kan du sagtens tilsætte lidt flere mandler, men det burde ikke blive nødvendigt. Hvis du syntes massen er for smuldret, så tilsæt evt. lidt kogende vand.

Saml bollerne:

Klip en trekant på toppen af hver bolle. Fjern forsigtigt trekanten og fyld så hullerne op med mandelmassen. Pisk fløden til fast skum (den må ikke blive for flydende). Hæld flødeskummet op i en sprøjtepose med en stjernetyl. Sprøjt flødeskum ud på hver bolle og slut af med at lægge den lille bolletrekant tilbage på bollen. Drys flormelis på bollerne og server straks. Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.