Vandbakkelser med hindbærskum - fastelavnsboller - Opskrift på fastelavnsboller
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Vandbakkelser med hindbærskum – fastelavnsboller

Vandbakkelser minder mig om barndom og hyggelige stunder hjemme hos min mormor og morfar. Min mormor er vild i et køkken, præcis som min mor, og hun laver de bedste vandbakkelser. Sådan nogle med rigtig meget flødeskum og chokolade glasur på toppen. På den helt gammeldags måde. Her har jeg lavet vandbakkelserne som fastelavnsboller med hindbærflødeskum og hindbær/hyldeblomst glasur. SÅ gode! Her kommer opskriften:

Se mine andre fastelavnsboller her: Svenske semlor og fastelavnsboller med creme.

Vandbakkelser med hindbærskum - fastelavnsboller

Fastelavnsboller til 10-12
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 1 t.
I alt + 2 t.

Ingredienser

Vandbakkelser (ca. 20-22 stk.):
Hindbærflødeskum:
Glasur:

Fremgangsmåde

Vandbakkelser:

Kom vand og smør i en gryde og bring det i kog. Drys melet i og pisk kraftigt med en elpisker.  Dejen skal være blank og ensartet og slippe gryden. Tag gryden af varmen og rør salt i. Pisk ét æg i ad gangen. Det sidste æg piskes i lidt ad gangen. Dejen må ikke blive for flydende. Kom dejen i en sprøjtepose og sæt dejen i små boller på en bageplade med bagepair. Du kan også sætte dejen på bagepladen ved hjælp af 2 skeer. Bag vandbakkelserne i ca. 25-27 minutter ved 220 C (alm. varme, uden varmtluft). VIGTIGT at du ikke åbner ind til ovnen i de første 20 minutter, da kold luft får dejen til at falde sammen. Vandbakkelserne skal være lysebrune og lyde hule, når du banker dem let i bunden. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af. De vil falde lidt sammen. Lav nu hindbærflødeskummet.

Hindbærflødeskum:

Skold hindbærrene og hæld dem i en si, så de kan tø op og saften kan blive siet fra. Bland flormelis i hindbærrene. Pisk fløden til skum og vend hindbærrene i. Hæld skummet op i en sprøjtepose og lav glasuren.

Glasur:

Rør hindbærsaft og hyldeblomstsaft i flormelissen, til det samler sig og bliver til glasur. Hvis den er blevet for “våd” kom da mere flormelis i. Og kom mere saft i, hvis den bliver for “tyk”.

Pynt vandbakkelserne:

Skær vandbakkelserne over og kom hindbærflødeskum i. Pynt med glasuren og evt. skovsyre og sølvkugler. Server straks. Velbekomme!

Bedøm

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar