Fastelavnsboller med sveskefyld og flødeskum - Fatstelavnsboller af wienerbrødsdej

SE ALLE MINE OPSKRIFTER PÅ LÆKRE MADBRØD HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Fastelavnsboller med sveskefyld og flødeskum

Fastelavnsboller med sveskefyld og flødeskum – en gammel klassiker! Disse sprøde, luftige og smørfyldte wienerbrødsfastelavnboller med kagecreme er fyldt med sveksemos/sveskefyld, smagt til med appelsin og vanilje, og flødeskum. En virkelig lækker kombination. Fastelavnsbollerne er pyntet med smeltet mælkechokolade på toppen. I går bagte min mor og jeg hele 4 slags fastelavnsboller: Choux au craquelin med kakao, hindbær og karamelflødeskum, gammeldags fastelavnsboller med remonce og kagecreme, gammeldags fastelavnsboller med remonce, nougat og glasur og så selvfølgelig disse med sveskemos og flødeskum. Det var en vaskeægte fastelavnsbolle-fest!

Du kan se alle mine opskrifter på lækre fastelavnsboller lige her. Her finder du alt lige fra gammeldags flødeboller, til semlor til wienerbrødsfastelavnsboller.

Fastelavnsboller med sveskefyld og flødeskum

Opskrift til 5-10 personer
Forberedelse 1 t. 30 min.
Tilberedning 30 min.
I alt + 2 t.

Ingredienser

Sveskemos
Wienerbrødsdej (10 stk.) Derudover

Fremgangsmåde

Sveskemos

Kom sveskerne i en lille gryde og tilsæt vand, vanilje og appelsinskal. Lad det stå i blød natten over. Hvis sveskerne er bløde kan du bare koge mosen med det samme. Kog sveskerne langsomt op og lad dem koge i ca. 15 minutter. Lad sveskemoden afkøle og fjern herefter vaniljestang og appelsinskal. Blend sveskemosen med en stavblender hvis nødvendigt.

Wienerbrødsdej

Lav wienerbrødsbollerne med kagecreme og lad dem afkøle.

Sådan samler du fastelavnsbollerne

Fastelavnsbollerne samles lige inden de skal spises: Pisk fløden til skum og kom den i en sprøjtepose med f.eks. en stjernetyl. Flæk de afkølede boller, og kom en tsk sveskemos i midten af den nederst bolle og sprøjt flødeskum rundt om. Læg den anden halve bolle ovenpå. Pynt fastelavnsbollerne med smeltet mælkechokolade og drys evt. med lidt hindbærpulver, krymmel eller guldstøv som pynt. Servér fastelavnsbollerne med det samme, så er de bedst. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar