Fastelavnsboller af wienerbrødsdej med kagecreme og flødeskum

Disse fastelavnsboller af wienerbrødsdej med kagecreme og flødeskum er nok noget nær det bedste der findes. Helt klassiske fastelavnsboller bagt med wienerbrødsdej og kagecreme, fyldt med letpisket flødeskum og pyntet med den bedste chokoladeglasur og syrligt hindbærpulver. Det er faktisk første gang, at jeg selv bager wienerbrød, jeg har dog prøvet at lave det med min mor flere gange, men aldrig alene. Det gik sørme over alt forventning og fastelavnsbollerne blev vanvittigt gode. Jeg har lavet en lille how-to billedserie, så I kan se, hvordan jeg har foldet dejen, det kan nemlig godt være lidt tricky, hvis man ikke har prøvet at lave wienerdej før. Bare kig godt på billederne, så lover jeg, at det ikke er så svært. Jeg lavede 16 små boller, men det mest optimale er at lave 8 store boller. Det eneste fyld der er i bollerne er flødeskum, men jeg kan klart anbefale at komme lidt syltetøj i f.eks. hjemmelavet hindbærsyltetøj. Årh, hvor jeg glæder mig til at servere sådan en fastelavnsbolle for min søster, når hun kommer hjem fra arbejde. Det er nemlig hendes yndlings! Hvem vil du servere fastelavnsbollerne til? God fornøjelse!

Fastelavnsboller af wienerbrødsdej med kagecreme og flødeskum
Ingredienser

Fastelavnsboller af wienerbrødsdej med kagecreme og flødeskum (8 stk):

Kagecreme:

1 æg

25 g sukker

15 g mel

1/2 vaniljestang

1,25 dl mælk

Wienerbrødsdej (alle ingredienserne skal være så kolde som muligt):

25 g gær

2 dl mælk

Ca. 400 g hvedemel

1 spsk. sukker

1/4 tsk. salt

200 g smør

1 æg til pensling

Chokoladeglasur:

0,5 dl sødmælk

25 g sukker

30 g smør

1 spsk. kakaopulver

50 g mørk chokolade, hakket

Derudover:

5 dl piskefløde

Hindbærpulver

Fremgangsmåde

Kagecreme:

Pisk æg og sukker helt lyst og skummende. Tilsæt melet og pisk igen. Kog mælken op med vaniljestangen; rør i mælken hele tiden, så den ikke brænder på. Tilsæt mælken til æggeblandingen, imens du pisker, og hæld æggeblandingen tilbage i gryden. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud og kom dem i cremen. Varm cremen op under piskning, til den netop koger. Hæld den op i en skål og lad den køle af.

Chokoladeglasur:

Kom sødmælk, sukker og smør i en gryde og smelt sukker og smør og rør det sammen ved middelvarme. Drys kakaopulveret i og pisk det godt. Tilsæt tilsidt chokoladen og rør rundt indtil det er smeltet. Sæt gryden til side.

Wienerbrødsdej:

Rør gæren ud i halvdelen af mælken i en skål. Tilsæt resten af mælken og sørg for at gæren er rørt godt ud. Tilsæt 300 g af melet sammen med sukker og salt. Ælt dejen sammen med fingrene. Drys resten af melet ud på bordet og rul dejen ud til en rektangel på ca. 36×26 cm. Skær smørret i skiver, som skal vær koldt dog ikke hårdt, med en ostehøvl. Placer smørret i midten af dejstykket og fold det ene dejstykke over smørret og derefter det andet dejstykke. Rul dejen ud til dobbelt længde og læg dejen 2 gange sammen. Rul dejen ud igen og fold den sammen 2 gange. Rul til sidst dejen ud til ca. 32×22 og læg dejen i køleskabet i 15 minutter. Del herefter dejen i 8 lige store firkanter. Kom en spiseskefuld kagecreme i midten af hver firkant og saml dejen rundt om kagecremen. Læg bollerne (med samlingen nedad) på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne hæve i 1 time under et viskestykke. Tænd ovnen på 190 C varmluft. Når bollerne er færdighævet pensles de med 1 sammenpisket æg og bages i ovnen i ca. 16-18 minutter indtil de er gyldne og sprøde. Lad dem køle af på en rist.

Fastelavnsbollerne samles, lige inden de skal spises: Pisk fløden til skum og kom den op i en sprøjtepose. Flæk de afkølede boller,  og sprøjt flødeskum ud på den ene halvdel. Læg den anden halve bolle ovenpå. Pynt fastelavnsbollerne med chokoladeglasur og drys med lidt hindbærpulver som pynt. Servér fastelavnsbollerne med det samme, så er de bedst. Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.