Luksus fastelavnsboller med solbær, remonce, creme og chokolade - Opskrift på fastelavnsboller
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Luksus fastelavnsboller med solbær, remonce, creme og chokolade

Luksus fastelavnsboller med solbær, remonce, creme og chokolade. Jeg havde ellers lovet mig selv, at jeg ikke ville dele flere opskrifter på fastelavnsboller, men jeg kan simpelthen ikke lade være, og de her fastelavnsboller blev virkelig gode! Disse fastelavnsboller er fyldt med solbærsyltetøj, remonce, kagecreme og Ruby chokolade. Syltetøjet kan skiftes ud med f.eks. hindbærsyltetøj eller brombærsyltetøj. Og hvis du ikke lige har Ruby chokolade, så brug f.eks. hvid chokolade eller mælkechokolade. Prøv også mine andre opskrifter på fastelavnsboller: Fastelavnsboller med remonce og nougat, wienerbrødsdej med sveskefyld og flødeskum, choux au craquelin og svenske Semlor. Rigtig god fornøjelse!

Luksus fastelavnsboller med solbær, remonce, creme og chokolade

Opskrift til 10-12 personer

Ingredienser

Luksus fastelavnsboller med solbær, remonce, creme og chokolade Kagecreme
Bolledej (18-20 boller)
Remonce
Chokoladeganache
Derudover

Fremgangsmåde

Kagecreme

Pisk æg og sukker helt lyst og skummende. Tilsæt melet og pisk igen. Kog mælken op med vaniljestangen; rør i mælken hele tiden, så den ikke brænder på. Tilsæt mælken til æggeblandingen, imens du pisker, og hæld æggeblandingen tilbage i gryden. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud og kom dem i cremen. Varm cremen op under piskning, til den netop koger. Hæld den op i en skål og lad den køle af.

Bolledej

Start med at opløs gæren i halvdelen af den lunkne mælk i en røremaskine. Når det er opløst hældes resten af mælken i. Tilsæt salt, sukker, æg, smør og kardemomme og rør godt. Tilsæt nu ca. halvdelen af melet og ælt dejen på maskinen. Tilsæt derefter melet indtil dejen ikke er klistret og slipper skålen, når den rører rundt. Lad dejen hæve i skålen i 1 time under et viskestykke.

Remonce

Mos marcipan, sukker, smør og kartoffelmel sammen med en gaffel. Det skal bruges til at fylde ind i bollerne.

Sådan laver du fastelavnsbollerne

Når dejen er hævet, vendes den ud på et meldrysset bord. Dejen rulles ud til en stor firkant som deles 18-20 lige store firkanter. På hvert dejstykke lægges en teskefuld remonce, kagecreme, syltetøj og chokolade og dejen samles godt rundt om fyldet og formes til en bolle. Læg bollerne med samlingen nedad på bagepladen, og tryk dem lidt flade. Lad dem hæve i ca. 30 min. under et viskestykke. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag bollerne ved 200 °C varmluft i ca. 18 min, til de er fine lysebrune. Lad bollerne køle helt af.

Chokoladeganache

Kom sødmælk, sukker og smør i en gryde og smelt sukker og smør og rør det sammen ved middelvarme. Tilsæt tilsidt chokoladen og rør rundt indtil det er smeltet. Sæt gryden til side.

Pynt fastelavnsbollerne med ganache og krymmel eller en anden slags pynt. Server straks. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

6 kommentarer
  1. Der står under chokoladeganachen, at man skal drysse kakaopulver i. Men kakaopulver er ikke nævnt i ingredienslisten, så jeg er i tvivl om hvad jeg skal? 🙂

  2. Hej Frederikke 🙂

    Kan jeg fryse bollerne ned inden de bliver bagt?

    Ps. Tak for en skøn blog og vidunderlige opkskrifter!

    Kh Nina

  3. Jeg har prøvet denne opskrift to gange nu, men remoncen bliver ved med at flyde ud af bollerne. Har du et tip til, hvordan jeg undgår det? Tak for nogle meget lækre opskrifter! Jeg bruger din side ofte? Hilsen Christina

    1. Se evt. min opskrift på “Fastelavnsboller med remonce, creme og ganache”, der beskriver jeg, hvordan man undgår at fyldet flyder ud under bagning 🙂

Skriv en kommentar