Fredagshygge: Fastelavnsboller med remonce og glasur - Opskrift på fastelavnsboller
Opskrifter Livsstil Shop

Fredagshygge: Fastelavnsboller med remonce og glasur

Fredagshygge: Fastelavnsboller med remonce og glasur. Det er fredag og det betyder fredagshygge! I dag byder jeg igen igen på fastelavnsboller. Denne gang er det bløde og saftige klassiske fastelavnsboller med remonce og nougat indeni, som er pyntet med glasur og krymmel ovenpå. Sådan nogle klassiske fastelavnsboller er perfekte at bage og pynte sammen med børn. Jeg har lavet glasuren pink og pyntet med farverigt krymmel, men pynt fastelavnsbollerne lige som du har lyst til. Bollerne kan også bages med kagecreme indeni, det smager også virkelig skønt! Det er nemt og hurtigt at lave en portion af disse fastelavnsboller, og de kan sagtens fryses ned efterfølgende. Rigtig god fornøjelse!

Fredagshygge: Fastelavnsboller med remonce og glasur

Fastelavnsboller til 10-12 personer
Forberedelse 1 t. 15 min. / Tilberedning 20 min. / I alt 1 t. 35 min.
Ingredienser

Bolledej (18-20 boller)

50 g gær

2 dl sødmælk, lunken

2 æg

100 g smør, stuetemperatur

½ tsk salt

1 spsk sukker

½ tsk kardemomme

ca. 500 g mel

1 sammenpisket æg til pensling

Remonce

50 g rå marcipan

100 g sukker

100 g blødt smør

1 tsk kartoffelmel

Derudover

150 g nougat, skåret i små tern

Glasur af kogende vand, flormelis og evt. frugtfarve

Krymmel

Fremgangsmåde

Bolledej

Start med at opløs gæren i halvdelen af den lunkne mælk i en røremaskine. Når det er opløst hældes resten af mælken i. Tilsæt salt, sukker, æg, smør og kardemomme og rør godt. Tilsæt nu ca. halvdelen af melet og ælt dejen på maskinen. Tilsæt derefter melet indtil dejen ikke er klistret og slipper skålen, når den rører rundt. Lad dejen hæve i skålen i 1 time under et viskestykke.

Remonce

Mos marcipan, sukker, sukker og kartoffelmel sammen med en gaffel. Det skal bruges til at fylde ind i bollerne.

Sådan laver du fastelavnsbollerne

Når dejen er hævet, vendes den ud på et meldrysset bord. Dejen rulles ud til en stor firkant som deles 18-20 lige store firkanter. På hvert dejstykke lægges en teskefuld remonce og et stykke nougat og dejen samles godt rundt om og formes til en bolle. Læg bollen med samlingen nedad på bagepladen, og tryk dem lidt flade. Lad dem hæve i ca. 30 min. under et viskestykke. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag bollerne ved 200 °C varmluft i ca. 18 min, til de er fine lysebrune. Lad bollerne køle helt af.

Lav glasur og pynt fastelavnsbollerne med glasur og krymmel. Server straks. Velbekomme!

Bedøm denne ret

5 Comments
    1. De kan godt holde sig friske et par dage, hvis de bliver pakket godt ind i en frysepose, men de er altså allerbedst, når de lige er bagt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven