Opskrifter Livsstil

Kardemommesnurrer med kagecreme

Kardemommesnurrer med kagecreme er lige præcis hvad der er blevet bagt i mit køkken i dag. Bløde og snaskede kardemommesnurrer bagt med kagecreme i midten. De både smager og dufter vidunderligt! De er fyldt med lækker remonce, som er med knuste kardemomme frø, jeg selv har knust, for at få den bedste kardemomme smag frem. Man kan også sagtens bruge stødt kardemomme, hvis det er det man har. I er jo vilde med mine kanelsnegle med kagecreme, så lad os se om disse kardemommesnurrer bliver en lige så stor succes! Rigtig god fornøjelse!

Kardemommesnurrer med kagecreme

Sødt bagværk til 8-10 personer
Forberedelse 2 t. / Tilberedning 20 min. / I alt 2 t. 20 min.
Ingredienser

Kardemommesnurrer (ca.18 stk.)

Kagecreme

2 æg (jeg bruger friske æg)

50 g sukker

30 g hvedemel

1 tsk. vaniljepasta

2,5 dl mælk (gerne sødmælk)

Sukkersirup

50 g vand

50 g sukker

Dej

50 g gær

2 dl sødmælk, lunken

2 æg

100 g smør, stuetemperatur

½ tsk salt

1 spsk sukker

½ tsk kardemomme

ca. 500 g mel

1 sammenpisket æg til pensling

Remonce

200 g smør, stuetemperatur

150 g sukker

1 tsk. knuste kardemommefrø

1 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde

Kagecreme

Lav evt. kagecremen en dag i forvejen. Pisk æg og sukker helt lyst og luftigt. Tilsæt melet og pisk igen. Kog mælken op med vaniljestangen; rør i mælken hele tiden, så den ikke brænder på. Tilsæt mælken til æggeblandingen, imens du pisker, og hæld æggeblandingen tilbage i gryden. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud og kom dem i cremen. Varm cremen op under piskning, til den netop koger. Hæld den op i en skål og lad den afkøle.

Sukkersirup

Kog vand og sukker op i en lille gryde til sukkeret er opløst. Lad det køle af.

Dej

Start med at opløs gæren i halvdelen af den lunkne mælk i en røremaskine. Når det er opløst hældes resten af mælken i. Tilsæt salt, sukker, æg, smør og kardemomme og rør godt. Tilsæt nu ca. halvdelen af melet og ælt dejen på maskinen. Tilsæt derefter melet indtil dejen ikke er klistret og slipper skålen, når den rører rundt. Lad dejen hæve i skålen i 1 time under et viskestykke.

Remoncen

Bland alle ingredienserne godt sammen med en gaffel og stil remoncen til side, til den skal bruges.

Sådan laver du snurrerne

Rul dejen ud i en firkant. Smør remoncen omhyggeligt ud på hele dejen og luk halvdelen af dejen over, sådan at dejen ligger dobbelt. Del dejen i ca. 14-16 aflange stykker på ca. 5 cm i bredden. Tag hvert dejstykke og sno dem. Man skal gøre det lidt forsigtigt for, at al remoncen ikke ryger ud. Rul derefter den snoede dej sammen som en snegl, og slut med at fold den ikke-gennemskårne dej-ende ind under sneglen. Det gør ikke noget, at snurrerne bliver lidt ”snaskede”. De skal nok blive fine alligevel.

Sæt snurrerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur. Lav et hul i midten af hver snurrer og fyld hullet med kagecreme. Pensl dem herefter med sammenpisket æg og drys evt. med lidt perlesukker, og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 225°C  i ca. 16-18 minutter, til de er gyldne. Tag snurrerne ud af ovnen og pensl sukkersiruppen på. Lad snurrerne køle lidt af på en rist og servér dem. De smager allerbedst, når de stadig er lidt lune, men de kan også sagtens fryses ned og varmes i ovnen eller på en brødrister. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.