6 kanapéer til nytårstalen (del 3) – Opskrift på 6 forskellige lækre kanapéer der er perfekte at nyde til dronningens nytårstale. Og når jeg skriver del 3, så er det fordi jeg sidste år og forrige år også delte sådan et indlæg med 6 kanapeer: del 1 og del 2. Denne gang byder jeg på:
- Lækker kold og frisk tomatsuppe, som hedder gazpacho.
- Marinerede rejer med chili og forårsløg serveret på frisk hjertesalat
- Grillet gedeost på brød med figner, honning og balsamico glace
- Blomkålscouscous med vagtelæg
- Trøffeltoast
- Parmesanchips med avocadocreme og langtidsbagte tomater
Nogle af kanapeer er sammensætninger af opskrifter, der allerede er på bloggen og nogle af dem er helt nye. De fleste af kanapeerne kan sagtens forberede om morgnen, så de er nemme og hurtige at anrette til om aftenen.
Andet inspiration til kanapeer:
Her kan du klikke dig direkte ind på nogle andre lækre kanapeer til nytårsaften.
Husk at følge mig på mine andre sociale platforme, for meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Instagram, Facebook og TikTok.
6 kanapéer til nytårstalen (del 3)
Ingredienser
GazpachhoFremgangsmåde
Gazpacho
Kom alle ingredienserne i en blender og blend til en ensartet masse. Smag til med salt, peber og citronsaft. Stil gazpacho på køl og anret den herefter i små skåle eller små shotsglas. Dryp evt. med en smule olivenolie inden servering.
Marinerede rejer
Dryp rejerne fri for væden. Kom dem i en skål med de øvrige ingredienser og smag til. Lad det stå at trække på køl i ca. 30 min., men det kan sagtens stå i længere tid.
Anret rejerne på hjertesalatblade, som små både og server.
Grillet gedeost på brød med figner
Tænd ovnen på 225 C varmluft.
Kom 1 skive gedeost og 1 skive figne på hvert brød. Kom dem på en bagerist. Dryp honning på og bag dem i ca. 5-8 min.
Ved servering dryppes der balsamico glace udover.
Blomkålscouscous med vagtelæg
Kør blomkål i en foodprocessor til det minder om ris. Tilsæt saltmandler, persille, salt, peber og citron. Fordel blomkålscouscous på spiseskeer placeret på et stort fad.
Kog vagtelæg i ca. 3 minutter i letsaltet vand. Del æggene i to og placer et halvt æg på hver ske.
Trøffeltoast
Steg alle brødskiverne i smør på en pande på en side, så de bliver sprøde. Fordel trøffel eller –oliventappenade og to skiver skinke på 3 af de sprødstegte sider og kom ost på de 3 andre sprødstegte sider.
Klap dem sammen til 3 sandwich og steg dem i smør på begge sider til sprøde sandwich. Skær ud i små firkanter og stik en tandstik i.
Parmesanchips med avocadocreme
Kom Avocadocreme i en sprøjtepose og klup et lille hul. Sprøjt avocadocreme på parmesanchips og pynt med langtidsbagte tomater.
Skriv endelig en kommentar