Vegetarisk curry - Opskrift på vegetarisk curry ret med grøntsager
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Vegetarisk curry

Vegetarisk curry – opskrift på den lækreste vegetariske curry ret fyldt med grøntsager. Denne vegetariske curry er dejlig cremet, varmende og mættende og er et perfekt aftenmåltid på kolde efterårs- og vinterdage. Jeg har lavet retten med forskellige krydderier, peberfrugt, aubergine, kokosmælk og tomater som er blendet sammen til en skøn sauce og efterfølgende har jeg tilsat kikærter. Retten kan serveres med ris, lime i både, cashewnødder, friske krydderurter og evt. naan brød eller fladbrød. Hvis man vil tilsætte flere grøntsager kan man tilsætte spinat og blomkål til retten. Det er en stor portion, så der kan være nem mad til et par dage. Curry retten kan også sagtens fryses ned og blot tøes op i en gryde, til de dage hvor det skal være nemt med maden. Prøv også andre lækre opskrifter på varmende simreretter: kylling i cremet peanutbutter sauce, mørbradgryde, massaman curry, græskarsuppe og chili sin carne. Rigtig god fornøjelse!

Vegetarisk curry

Opskrift til 4-6 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 30 min.
I alt 1 t.

Ingredienser

Vegetarisk curry
Smag til med: Salt, citronsaft, yoghurt og evt. sukker
Derudover

Fremgangsmåde

Vegetarisk curry

Kom olivenolie i en sauterpande og tilsæt krydderierne og lad dem “brænde af”. Tilsæt løg og hvidløg og lad det svitse med. Tilsæt aubergine og peberfrugt og kokosmælk, flåede tomater og grøntsagsbouillon. Rør rundt og lad det hele stå at simre under låg i 15 minutter. Smag til med salt, citronsaft, yoghurt og evt. sukker. Tilsæt evt. flere krydderier. Blend det hele sammen med en stavblender. Tilsæt kikærter og lad retten simre yderligere 15 minutter.

Server retten med ris, cashewnødder eller peanuts, lime både, koriander, eller persille, yoghurt eller creme fraiche og evt. naan brød eller fladbrød. Server straks. Velbekomme!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar