Massaman curry er en skøn og cremet ret fra det thailandske køkken. Oprindeligt laves retten med kylling (eller en anden slags kød), men jeg har lavet en vegetarisk version og erstattet kød med røde linser. Retten er nem at lave og er perfekt som søndagsmad, eller som en varmende ret på en grå og kold efterårsdag. Opskriften giver en stor portion, så der er mad nok til 2 dage, hvis man er 4 personer. Jeg har serveret Massaman curry med ris, saltede peanuts, persille og lime. Derudover kan man også spise et godt brød til f.eks. fladbrød, grydebrød eller sprøde og luftige boller. Rigtig god fornøjelse.
Massaman curry
Ingredienser
Massaman curryFremgangsmåde
Massaman curry
Kom olie på en stor pande eller i en stor gryde. Sautér de to slags karry, løg og ingefær. Tilsæt kartofler og gulerødder og lad det stå et par minutter. Hæld grøntsagsbouillon udover og tilsæt kokosmælk og peanutbutter. Lad retten stå at simre et par minutter. Tilsæt røde linser og citrongræs. Smag herefter retten til fishsauce, brun farin og salt og peber. Kog retten ind indtil linserne er færdige og kartoflerne er møre. Det tager ca. 20 minutter. Måske skal der tilsættes mere karry, hvis du ønsker en stærkere ret.
Server massaman curry med ris, peanuts, lime og persille/koriander. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar