Butter chicken med kyllingekødboller - Opskrift på butter chicken med kyllingekødboller
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Butter chicken med kyllingekødboller

Butter chicken med kyllingekødboller – Opskrift på lækker butter chicken med kyllingekødboller. Butter chicken er en af de bedste indiske retter. Her har jeg lavet butter chicken i en lidt anderledes og hurtigere version, som egner sig godt som aftensmad i hverdagene. Jeg har en opskrift på en klassisk butter chicken, hvor kyllingen ligger i en marinade med yoghurt og krydderier i og trækker natten over. Det er en lidt længere process, og den ret er derfor ikke så hverdagsvenlig. I er vilde med min opskrift på kyllingekødboller i tomatsauce serveret med pasta, så derfor tænkte jeg at bruge kyllingekødboller i en anden version.

Hvad kan jeg servere til retten?

Butter chicken med kyllingekødboller serveres som almindelig butter chicken nemlig med kogte ris, naanbrød eller fladbrød, frisk persille eller koriander. Retten kan også serveres med raita, som er en yoghurt dressing med krydderier, agurk og rødløg, ristede mandler eller limebåde.

Retten kan sagtens fryses ned og blot varmes i en gryde. Rigtig god fornøjelse!

Butter chicken med kyllingekødboller

Opskrift til 4-6 personer
Forberedelse 20 min.
Tilberedning 30 min.
I alt 50 min.

Ingredienser

Kyllingekødboller
Sauce
Derudover

Fremgangsmåde

Kyllingekødboller

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Kom alle ingredienserne i en skål (enten en skål til røremaskine eller bare en alm. skål). Rør farsen sammen og smag til om der skal mere salt eller peber i. Rør endelig ikke for meget i farsen, for så bliver den for tynd, den skal blot lige røres sammen til den er sammenhængende.

Form farsen til ca. 20 kødboller (hvis farsen er meget klistret, så kan du tage lidt olie på hænderne, så er det meget nemmere). Placer kødbollerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i 20 minutter. Lav saucen imens.

Sauce

Svits løg, hvidløg og ingefær på en pande eller i en gryde. Tilsæt krydderierne og “brænd dem af”. Tilsæt tomatpure, kokosmælk, smør og yoghurt.

Rør godt rundt og lade saucen simre i 15 minutter. Smag til med salt og peber. Du kan sagtens lade saucen simre længere tid, men hvis tiden er knap, så er 15-20 minutter fint.

Kom kyllingekødbollerne i saucen og server med ris, naanbrød/fladbrød (fladbrød), raita (raita) og frisk persille eller koriander. Velbekomme!

 

 

 

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar